Alle klussen van het jaar 2022

Goed, allemaal zal ik ze vast niet herinneren maar ik ga weer een poging doen om alle klussen van 2022 vast te leggen in deze blog. Zoals ieder jaar werd er in 2022 ook weer volop geklust in Huize Janse, ik vind het leuk om hier een jaar overzicht van te maken. Bij iedere klus zet ik een link naar de blog over desbetreffende klus zodat je daar verder kunt lezen indien je wil. Ben je eerst benieuwd hoe klusjaar 2021 eruit zag? Dat kun je hier lezen:

Zelf klussen in 2021: totaaloverzicht van alle projecten
Zelf klussen, in mijn hoofd ben ik altijd wel bezig met het uitdenken van klussen en het uitwerken blijft een hobby. Ik deel de klussen van 2021!

Nachtkastjeshack met tongspatels

In januari begon ik meteen met een leuke zelfbedachte hack: een visgraatmotief voor onze nachtkastjes door middel van het gebruik van tongspatels. Een super goedkope, leuke en eenvoudige hack die je natuurlijk ook op andere items toe kunt passen. Als ik dit zo weer terug zie dan jeuken mijn handen om weer aan de slag te gaan met tongspatels. Wie weet volgt er in 2023 een andere leuke tongspatel-hack.

Visgraat nachtkastjes DIY met gebruik van tongspatels
Geef je nachtkastjes een nieuwe look met tongspatels! Een snelle, doeltreffende en ook nog eens hele makkelijke DIY. Ik deel alle stappen.

Slaapkamer make-over met eigen ontworpen behang

Niet alleen de nachtkastjes, ook de slaapkamer mocht eraan geloven. Omdat ik nergens behang kon vinden wat naar mijn zin was, besloot ik zelf behang te gaan ontwerpen. Zo kon ik precies de kleuren kiezen die ik wilde en het behang precies op maat maken. Ik denk dat dit behang niet snel vervangen zal worden, ik ben nog elke dag zo blij met het resultaat van onze slaapkamer en ik blijf zoveel vragen ontvangen waar dit behang vandaan komt.

Slaapkamer met eigen ontworpen fotobehang
Zelf behang ontwerpen voor in de slaapkamer, zo doe je dat!
Zelf behang ontwerpen, in deze blog leg ik je uit hoe ook jij dit kan doen.

We maakten onze bloemenklok in allerlei diverse kleuren

Mijn eigen ontworpen bloemenklok, ik vind het nog steeds een parel van een ding. Bij ons thuis hangt hij ook te stralen boven de openhaard en inmiddels hangt de klok in menig huishouden in de meest uiteenlopende kleuren.

Bestel nu, jij kiest de kleuren: stille bloemen klok Ø60
Een gegarandeerde eyecatcher in ieder interieur: deze bloemenklok. Leuk: jij kiest zelf de kleur van de klok én de wijzers. Welke combi kies jij?

Ik bedacht een toffe Billy Hack en voerde hem uit

Één van mijn meest gelezen blogs: de Billy Hack. Ik moet zeggen dat ik tijdens mijn hack-inspiratie-zoektocht nergens anders een dergelijke Billy Hack ben tegenegkomen. Ik ben altijd heel benieuwd of mensen zo geïnspireerd raken dat ze ook met een dergelijke hack aan de slag gaan. Hint: ik vind het altijd leuk om dit te horen! Het vervelende is dat ik niet heel fijne foto's van de hack kan maken doordat ons bed er best dichtbij staat. Misschien waag ik binnenkort nog een poging. Hoe dan ook, alles over deze Billy Hack lees je in de volgende blog:

DIY met stappen: Ikea Billy Hack met behang en verf
Ikea hack met de Billy boekenkast. Ik gaf twee Billy boekenkasten een totaal ander uiterlijk met verf, nieuwe knopjes én behang!

Ik begon met sporten!

Ja, wie had dat ooit gedacht, geheel vrijwillig gaan sporten. Opeens had ik de kolder in de kop en zocht sportscholen in onze omgeving. Toen ik een vriendin erover vertelde, was ik meteen een sportmaatje rijker en de volgende dag begonnen we. Inmiddels doe ik van alles: zumba, kickboksen, zaktraining en spinning en ik vind het allemaal leuk om te doen.

Klein hoekje make-over

Ja, en dan kom je een gat tegen in je blogs. Over deze mini-make-over heb ik blijkbaar geen blog geschreven! Mijn simpele Trones-hack van Ikea en het stijlen van een wit klein muurtje, verdient eigenlijk ook een losse blog. Voor nu mogen jullie het doen met een foto van het resultaat. Dit muurtje was eerst WIT zonder enige aankleding.

Ikea Trones hack

Oké vooruit, ik zou Rens niet zijn als deze muur afgelopen jaar niet twee keer geverfd zou zijn. En als je goed kijkt zie je door de spiegel ook ander behang, daarover straks meer!

Ikea Trones hack met gele muur

Gido zijn slaapkamer kreeg een make-over en zijn Kura bed een Ikea Hack

Ook Gido zijn slaapkamer mocht er voor de verandering weer aan geloven. Ik voerde zijn jungle-thema verder uit en heb zijn Ikea Kura bed een heerlijke hack gegeven met behang.

Jungle kinderkamer inspiratie: passend behang en accessoires
De jungle kinderkamer mocht nog meer aangekleed worden. Met nieuwe gordijnen, behang én zelfs een toffe Ikea Kura hack ging ik aan de slag.

Goed, ik ben nu in april als het gaat om de klussen van 2022, heb je nog even...?.

Volkswagen Transporter T6 ombouwen tot camper

Naast alle klussen in huis, waren Daan en ik ook veel in onze bus te vinden die we verder zijn gaan ombouwen tot camper. Eindstand is een mooie houtlook vloer en een slaapbank.

Ik legde een kleurrijke overnachtingsplek in Katwijk aan Zee vast

Yes, ook begon ik met het vastleggen van kleurrijke overnachtingsplekken en was op uitnodiging te vinden in Katwijk aan Zee.

Bijzonder overnachten bij Beach Break in Katwijk aan Zee
Op zoek naar een luxe en bijzondere plek om te overnachten in Katwijk aan Zee? Bij Beach Break is aan alles gedacht en slaap jij in stijl.

Ik leerde mezelf tekenen in Affinity Designer

Tekening gemaakt in Affinity Designer

Ja hoor, het behang en mijn logo maakte ik al in Affinity Designer maar ik besloot het programma met turtorials beter te leren kennen. Zodoende tekende ik dit schattige beestje waarbij ik bij het verder afmaken van zijn outfit eigenlijk gestopt ben, haha. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in Affinity Designer en ben zodoende ook begonnen met het ontwerpen van mijn eigen behang voor eventuele verkoop. Wie weet krijg dit een gevolg in 2023.

Mild Savanna van Flexa aanbrengen op de schuine wand in Zoë haar kamer

Zoë haar kamer is het witste van ons huis. Er mocht wel meer warmte in, ik viel voor de zachte kleur Mild Savanna van Flexa en zorgde zo voor een warme, sfeervolle uitstraling.

Mild Savanna van Flexa, een warme kleur voor de kinderkamer
De kleur Mild Savanna van Flexa in de kinderkamer is een heerlijke warme, luxe toevoeging aan de andere kleuren van deze mooie meidenkamer.

We trokken 5 weken door Noorwegen

Parel van het jaar: 5 weken door Noorwegen trekken met ons busje. Zonder enig plan - behalve de geboekte boten - vertrokken we naar Noorwegen. Kamperen en wildkamperen, slapen op een camping en in de middle of nowhere. 7600 kilometer legden we af en we trokken door tot aan de Lofoten. Een adembenemende reis.

Ik maakte 3D-interieurontwerpen, ging langs voor advies aan huis en gaf kleuradvies

Natuurlijk was ik ook actief met hetgeen waar ik Interikleur vooral voor begonnen ben: het geven van interieuradviezen. Van complete woningen ontwerpen inclusief shoppinglijst, tot kleuradvies en alles daartussenin. Bedankt voor alle vertrouwen en de leuke update foto's die ik blijf ontvangen!

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.

We maakten een schattige eet- en drinkbakhouder voor Izzie

Ja hoor, ook voor Izzie hebben we dit jaar wat geklust. Een wat hogere eet- en drinkbakhouder voor onze ouwe oma.

Voerbak en drinkbak standaard DIY, eenvoudig en snel maken
Gave DIY: maak in een handomdraai deze mooie standaard voor de eet- en drinkbakken van je hond/kat. Met stappenplan en shoplijst, aan het werk!

Mijn instagram-bereik groeide met zo'n 10.000 volgers

Bijna niet in te denken maar vorig jaar had ik zo'n 10.000 volgers minder. Volgens mij was het rond februari-maart dat ik opeens gigantisch veel volgers erbij kreeg. Dit liep door tot ongeveer augustus en toen vond het algoritme volgens mij dat het wel weer even genoeg was.

Ik maakte productiefoto's voor diverse bedrijven

En ja, dus, wat ben ik nu? Volgens mij een micro-Influencer. Wie had dat ooit gedacht. Hoe dan ook, met deze titel rijker, komen er automatisch bedrijven op je pad voor leuke samenwerkingen én productiefotografie. Super leuk!

Ons tv-meubel ging van Geldersblauw - Strak naar de kleur Vol Tijm

Ons tv-meubel werd ook van de zoveelste kleur verf voorzien: Vol Tijm. Zo leuk vind ik dat als je op een dergelijke Flexa-naam googled, dat je dan bovenaan mijn blog ziet staan!

De frisse kleur Vol Tijm van Flexa op het wandmeubel
Tijd voor een nieuwe kleur op het wandmeubel. De kleur Geldersblauw maakt plaats voor de frisse groene kleur Vol Tijm van Flexa. Wat een verschil!

De woonkamer kreeg de 890e make-over

Goed, ik ben duidelijk de tel kwijt. Onze woonkamer kreeg een make-over. De populaire Ivar Hack kreeg een nieuw onderkomen en via Marktplaats kocht in een houten kast, die niet in houtkleur bleef. De blauwe muur moest eraan geloven en werd roze geverfd, al met al een grote verandering:

Woonkamer inspiratie: aan de slag met de kleurtrends 2023
Aan de slag met de Flexa kleurtrends 2023! Ik ben aan de slag gegaan met het Buzz Colour palet, nummer 7 & 9: geel en roze. Ja, nog meer roze!

Ik gaf ons Tornviken keukeneiland een Ikea Hack

Ook ons keukeneiland mocht eraan geloven. Ik gaf ons witte keukeneiland een fijne hack. Zo ging deze van een witte puist naar een vrolijk kunstwerk.

Keukenkastjesverf + behang: Ikea Tornviken keukeneiland hack
Het eindresultaat van de Ikea Tornviken hack, ik ben aan de slag gegaan met verf EN behang, want: waarom zou je je keukeneiland niet behangen?

De roze geverfde woonkamer bleef niet roze

De roze woonkamer muur bleef niet roze, binnen 6 weken maakte deze kleur plaats voor de groene Puur Salie en ook het tv-meubel kreeg wederom een nieuwe kleur: Oud Roze.

Woonkamer inspiratie, een groene muur: Puur Salie van Flexa
“Is de woonkamermuur na 6 weken nog steeds nog roze?” Luidde de vraag. Het antwoord is “nee”. Ik koos voor de kleur Puur Salie van Flexa.

Ik werd benaderd door een groot Amerikaans tijdschrift voor een publicatie

In de lente zal er een artikel verschijnen in het tijdschrift Origin met een binnenkijker in ons huis. Het tijdschrift ligt in iedere Amerikaanse supermarkt plus in nog 13 andere landen, ik ben benieuwd!

Ik deed nog wat kleine hacks zoals de theedoos-hack en het zelf maken van een kussenhoes

Tussen de bedrijven door deed ik nog wat andere leuke interieur-gerelateerde klusjes zoals het hacken van een theedoos en het breien van een kussenhoes.

Mijn kantoor kreeg een nieuwe make-over

Nog een vrij grote klus: de make-over van mijn womancave/kantoor. Het bloemenbehang maakte plaats voor ehhh bloemenbehang en de roze muur werd ditmaal geverfd in de kleur Mild Savanna:

Kantoor in huis inrichten met fotobehang en warme kleuren
Een fijne werkplek, zó belangrijk! Ik gaf mijn kantoor een lekkere make-over met bloemen fotobehang, verf én een nieuw bureau.

De keuken kreeg de vierde kleur groen

Ja, na Midden Hardsteen, Factory Green en Classic Car, kreeg de keuken een nieuwe groene look: Puur Salie bracht ik ditmaal aan op de muur:

De kleur Puur Salie van Flexa in de keuken, een warme sfeer
De kleur Puur Salie in onze keuken, yes, de keukenmuur mocht weer een nieuwe kleur krijgen. De warme kleur Puur Salie is zo’n fijne sfeermaker!

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Het is misschien wat raar om te zeggen nadat ik dit wederom bedrijvige jaar samenvat, maar ik verlangde naar wat meer uitdaging. De afgelopen maanden was ik weer erg zoekende: wat kan ik nog meer bedenken om mezelf mee uit te dagen? Ik luisterde weer naar het inspirerende luisterboek Master Your Mindset, terwijl ik de was vouwde, terwijl ik puzzelde.  Het boek triggert van alles in mijn hoofd maar zorgde ook voor frustratie: waarom kan ik er niet de vinger op leggen wat ik nog meer wil ondernemen? Ik ben heel blij met Interikleur en ik blijf dat vol enthousiasme doen, maar ik wil méér.

Vrijdagavond 16 december, zonder dat ik ermee bezig was, zonder dat ik erover na dacht wist ik het: ik wil AltijdWat.

Daarom introduceer ik: AltijdWat! Een inspiratieplatform over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zie AltijdWat als een plek waar AltijdWat te lezen is. Onderwerpen als reizen, leuke uitjes met kinderen, ontspanning, leuke steden, de tofste restaurants en ga zo maar door. Je kunt AltijdWat leuks vinden zonder in de stress te schieten van nare ontwerpen of verhalen waar hypochonders van in paniek raken. Dit platform is stressvrij en hypochonder-proof.

De eerste blogs én mijn eerste column staat al online, welkom bij AltijdWat.nu.

AltijdWat
Positiviteit en leuke inspiratie, daar draait het om bij AltijdWat. Een platform waar mensen graag naar terugkeren omdat hier AltijdWat leuks te lezen is.