Mijn passie voor kleur en interieur

Het zat er al jong in, zullen we maar bekennen. Als kind vond ik het heerlijk om het interieur op de schop te gooien. Zo keken mijn ouders er niet meer raar van op als ik de woonkamer een totaal andere indeling had gegeven zodra zij een aantal uurtjes van huis waren. Mijn eigen slaapkamer schilderde ik al jong eigenhandig en samen met mijn vader vond ik het heerlijk om zaterdagochtend vroeg op pad te gaan naar Gamma. En zo stond ik ook al jong met een schuurmachine in mijn handen ;)

De eerste date met Daan: koeienvlekken schilderen!

Op de eerste date met mijn man Daniël (Daan), waar ik inmiddels 17 jaar mee samen ben, opperde ik het idee om koeienvlekken op mijn slaapkamermuur te verven. De andere muur was immers zo groen als gras en de witte muren leende zich perfect uit om te voorzien van zwarte vlekken. Blijkbaar vond hij het een goed idee en zodoende stonden wij bewapend met een kwast en een pot zwarte verf, mijn muur te versieren met koeienvlekken. Deze verfklus was de aftrap naar ontelbaar klussen en verbouwingen die volgden.

Meubels maken en opknappen

Na het behalen van mijn vwo-diploma in West-Friesland, besloot ik samen te gaan wonen met Daan uit Eindhoven in... Deventer! Een vrij willekeurige keuze aangezien wij Deventer niet kenden, laat staan dat wij daar íemand zouden kennen. Toch bleek deze stad ons perfect te passen. Ik studeerde, mijn man was al afgestudeerd en in de vrije uurtjes struinde ik Marktplaats af op zoek naar meubels om op te knappen. Daarnaast begonnen we ook onze eigen meubels te ontwerpen en maken. En zo stond ons appartement altijd opgestapeld met diverse meubels die rijp waren voor de verkoop.

De overstap naar interieurstylist

Voor werk zij wij vervolgens naar Haarlem verhuisd. Hier had ik een compleet huis om in te kleuren, heerlijk! Na een enerverende verhuizing, stond ik diezelfde avond nog het behang van de muren te krabben. Ik besloot onze klus-verhalen te gaan delen op een blog en even later ook op Instagram. Dit bleek succesvol en de enthousiaste reacties bleven binnenstromen en inmiddels ben ik zeer dankbaar voor de ruim 13.300 volgers op Instagram en de duizenden bezoekers op Interikleur.

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Kleur in het leven van mensen brengen

Er zijn zoveel mensen die graag meer kleur in hun interieur willen maar deze stap niet durven te wagen. Daar kom ik om de hoek kijken! Tadaa! Wat vind ik het heerlijk om die witte ruimtes om te toveren in een warm, klus en gezellige ruimte met kleuren die bij jou passen. Niet alleen de bewoners worden er blij van. Ik krijg ook vaak terug dat mijn klanten visite krijgen die ook zo enthousiast reageren op de kleurrijke make-over die er heeft plaatsgevonden. Het maakt mij vrolijk als de puzzel in één valt. Na brainstormen met klanten en zonodig wat uitwerken in SketchUp, ontstaat altijd het moment dat een ruimte gaat kloppen. Dat er een plan ontstaat dat past bij de klanten. Heerlijk!

Creatief bezig zijn en out of the box denken

Het liefst ben ik creatief bezig en mijn werk als interieurstylist bestaat natuurlijk uit één en al creativiteit. Ik ben geen interieurstylist die trends volgt. Ik kijk echt naar wat er bij de klant past aangezien trends komen en gaan. Zodra een ruimte wat ingewikkelder is om in te delen, gaan bij mij extra radars aan. Op dit soort momenten kan ik heerlijk out of the box denken en met verrassende oplossingen komen. Hier krijg ik zoveel energie van!

Samenwerken met andere bedrijven en productfotografie

Naast persoonlijke interieuradviezen, werk ik samen met de leukste interieur-gerelateerde bedrijven. Zo is ons huis regelmatig het middelpunt om prachtige interieur items in tentoon te stellen. Dankzij mijn ervaring als fotograaf, maak ik ook regelmatig productfoto's voor andere bedrijven. Dat vind ik zó gaaf om te doen! Hier creëer ik een passende setting waar de spullen zo mooi mogelijk tot hun recht komen. Ik let hierbij op de compositie, een mooi en passend kleurpalet en vervolgens kan ik aan de slag met mijn camera. De foto's nabewerken vind ik ook geweldig om te doen, zo kun je echt het beste uit de foto halen.

In de media

Dankzij Interikleur kom ik ook regelmatig in de media, ook dit vind ik zo bijzonder en gaaf. Zo ben ik te zien geweest in Eigen Huis & Tuin - Lekker Leven, in de Telegraaf, In De Buurt Haarlem, Uw Keuken magazine en in diverse folders van bedrijven.

Dank jullie wel!

Ik ben ontzettend dankbaar voor iedereen die contact opneemt, alle toffe bedrijven, alle volgers, iedereen die mij heeft ingehuurd als interieuradviseur, alle bedrijven waar ik productfoto's voor heb mogen maken en bedrijven waarvoor ik interieurspullen heb mogen uitlichten. Dank jullie wel!

Wil jij ook samenwerken of kan ik je helpen?

Kun jij ook wat hulp gebruiken en/of lijkt het je tof om samen te werken? Mail naar renske@janse.me om vrijblijvend alle mogelijkheden te bespreken.