Al eerder gezien?

Het kan goed dat je mij of mijn werk wel eens heb zien langskomen. Zo was ik onlangs op tv bij Eigen Huis & Tuin - Lekker Leven. Ik werd benaderd met de vraag of ze ons inspirerende interieur mochten gebruiken voor een binnenkijker. Hoe tof is dat? Verder stond ons interieur onlangs in de folder van Trendhopper en kun je mijn foto's hebben kunnen zien bij bedrijven als Flexa, Ikea, Kwantum, Karwei, Ixxi, HÅG/Flokk, Intratuin en ga zo maar door.

Je kunt mijn werk bij allerlei bedrijven langs zien komen of wellicht heb jij mij onlangs gezien bij Eigen Huis & Tuin.

Zo leuk om zulke teksten te lezen op rtlnieuws.nl!

En ja, daar word ik blij van!

Ik vind het heerlijk om projecten op te pakken, samen te werken, anderen te helpen... blijer kun je mij niet krijgen. Ik ben een bezige bij wat zich vertaalt in veel creatieve opdrachten en uiteenlopende projecten.

Saai wordt het hier nooit

Eigenzinnig, enthousiast, out of the box denken en altijd op zoek naar leuke projecten. Saai wordt het hier nooit. De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met ja... Van alles!:

  • In 2015 werd onze dochter Zoë geboren en in 2016 volgde onze zoon Gido;
  • Toen ze 1 en 0 jaar waren, hebben mijn man en ik onze hele benedenverdieping gerenoveerd: elektra vervangen, muren doorbroken, plafonds eruit en ga zo maar door;
  • Al jaren interieurblogger, keukenontwerper en interieurstylist;
  • Altijd zin om nieuwe dingen te leren zoals programmeren van mijn websites, een nieuwe taal of diverse verbredende cursussen;
  • Al 16 jaar achter mijn spiegelreflex camera te vinden;
  • Ontwerper van meubels en woonaccessoires via SketchUp en de rechterhand bij het bedrijf DEE Design van mijn man;
  • Momenteel bouwen we een Caravelle T6 om in een camper, helemaal zelf; wel zo leuk;

Ik ben snel op dingen uitgekeken, daardoor klus ik heel vaak in huis maar daardoor ben ik ook een echte jobhopper geweest. Tot ik besloot om mijzelf volledig te storten op mijn bedrijf Interikleur. Want merkwaardig: het enige dat mij niet verveelt is alles rondom ontwerpen, styling, fotografie en schrijven. Juist omdat ik hierbij continu kan blijven groeien en steeds weer nieuwe projecten heb. Dat maakt mij echt gelukkig. Wat mij nog meer gelukkig maakt is natuurlijk mijn gezin en koeien.

Het ontstaan van Interikleur

Aangeboren interesse

Zodra mijn ouders een dagje op pad waren, ging ik met de meubels schuiven om een nieuwe indeling te maken. Als kind leefde ik op als mijn vader mij op de zaterdagochtend vroeg of ik mee wilde naar de bouwwinkel zodat we daarna samen konden klussen. Ik keek geen kinderfilms of -televisie, enkel klus- en verbouwprogramma's hadden mijn interesse en kranten opende ik alleen om te kijken welke huizen te koop stonden. Het was mijn ultieme droom om te verhuizen, mijn ouders dachten daar anders over.

Koeienvlekken op de muur

Op de allereerste date met mijn man besloten we koeienvlekken op mijn slaapkamermuur te verven. Ik veranderde graag in mij kamer en de appeltjesgroene muur die ik vol had geplakt met bloemetjes - afkomstig van een hawaīkrans - nodigde uit om andere wandjes vol te schilderen met vlekken. Inmiddels zijn we ruim 14 jaar en 10.000 klussen verder.

Verhuizing naar Deventer

Dat ik geslaagd was voor mijn vwo-diploma, kreeg ik te horen toen ik een huis aan het bezichtigen was in Deventer. We kenden heel Deventer niet, we waren er allebei nog nooit geweest. Mijn man kwam vanuit Eindhoven en ik uit Hoogkarspel, we zagen een leuk appartement dat we direct na het bezichtigen kochten. Wat een genot dat we deze plek zelf vorm konden gaan geven. Naast mijn studie speurde ik marktplaats af, op zoek naar meubels om op te knappen en weer te verkopen. Onze hal stond meestal vol met opgeknapte woonitems.

Verhuizing naar Haarlem

Mijn man veranderde van baan en ging werken in Amsterdam waardoor we na 4 jaar weer konden verhuizen. We zaten in de economische crisis en de huizen in onze straat stonden maandenlang te koop. Ik had ons huis lekker gestyled en besloot zelf de foto's te maken voor de makelaar. Binnen twee weken was het verkocht. We besloten naar Haarlem te verhuizen, de randstad. Een compleet huis met 3 etages konden we gaan vullen met al mijn interieurplannen. Wat een genot. Een week na mijn versnelde afstuderen zaten we weer in een verhuiswagen. Diezelfde avond ben ik het behang van de slaapkamer muur gaan halen, het klussen kon weer beginnen.

Passie omzetten naar werk

Inmiddels hebben we ons complete huis verbouwd, met zijn tweetjes, we zijn twee kinderen rijker, ik was druk bezig met mijn interieurblog, volgde een cursus Vastgoedstyling en startte een baan als keukenontwerper. Ik vond het een feest om keukens te ontwerpen en begon altijd met de vraag wat voor vloer de ruimte had, welke kleur er op de muur zou komen, ik tekende niet louter een keuken in, en al helemaal niet direct wat de klant zelf voor ogen had, ik wilde de ruimte leren kennen, mijn professionaliteit laten zien en voor het mooiste ontwerp gaan met de totale sfeer erbij. Als er tijd genoeg was dan maakte ik een uitstapje naar de woonkamer, om dat ook in te tekenen en advies bij te geven. Ik kon er enorm van genieten als een ruimte klein of complex was, zodat ik heerlijk out of the box kon nadenken over de meest praktische en stijlvolle keuken. Het was ook een feest als ik met aannemers tegenover me zat, die verstand hadden van klussen zodat we samen oplossingen konden bedenken.

Ik wilde meer

Ik merkte dat ik meer voor de klant wilde betekenen dan dat ik in loondienst kon. Ik vond de vrijheid die SketchUp mij bood veel aantrekkelijker dan een keukenplanner, waarbij je snel beperkt bent. Daarnaast wilde ik alle tijd kunnen nemen voor de klant die nodig was. Toen de showroom verbouwd zou worden, heb ik - totaal buiten mijn takenpakket om - een ontwerp gemaakt en waarvan meerdere ideëen zijn uitgewerkt.

En daar was Interikleur

Mijn verlangen naar meer zelfstandigheid en ruimte voor mijn eigen creaties bleef groeien en ik realiseerde mij dat een baan als ZZP'er mij zoveel beter zou passen. Als ZZP'er zou ik al mijn talenten, passie en kennis kunnen samenvoegen en al mijn creativiteit inzetten op een manier zoals ik dat wil. Ik besloot te leren programmeren om zo mijn eigen websites vorm te geven zodat ik anderen eindeloos kan inspireren met blogs en foto's. Interikleur is mijn kindje geworden, en geeft mij de creatieve vrijheid waar ik onbewust altijd al naar verlangde. Welkom bij Interikleur, mijn bedrijf waarin ik al mijn passie kwijt kan.