Terugblik op het jaar 2023

Traditiegetrouw blik ik de laatste week van het jaar terug op het afgelopen jaar. Zoals altijd is het weer een ongelooflijk bewogen jaar geweest.

De start van AltijdWat

Heel bizar maar AltijdWat bestaat nu nèt één jaar! AltijdWat is mijn tweede platform en daar ben ik zo ontzettend blij mee! Het geeft mij de extra diepgang die ik zocht. Dankzij AltijdWat heb ik enorm gave opdrachten mogen doen en genoten van de werkzaamheden die op mijn pad kwamen.

Het mooiste vind ik: mijn werkzaamheden blijven in elkaar overlopen als een vloeiende beweging. Is het ene project klaar, dan staat er weer een mail klaar voor een samenwerking of ik sta op met een ander plan. Heerlijk vind ik dat!

De vliegende start van AltijdWat vind ik nog altijd bizar. Heel tof om terug te lezen want dit schreef ik vorig jaar:

3000 bezoekers per maand op AltijdWat.nu

"Yes, dit voelt echt ambitieus, 3000 bezoekers trekken naar een nieuw platform. Maar door zo'n doel te stellen, heb ik wel echt iets om naartoe te werken. Oftewel: goede content schrijven, zorgen dat ik goed vindbaar ben op google en veel mooie content produceren. Ik ben benieuwd in hoeverre dit doel eind 2023 gerealiseerd zal zijn."

Die 3000 bezoekers tikte ik in de maand maart al aan! Het aantal websitebezoekers van AltijdWat ligt momenteel nog steeds rond de 3000 per maand en wauw, ik kan gewoon stellen dat dit doel gerealiseerd is! Hoe bijzonder is dat?!

Ik vind het zo tof om mijn doelstelling van vorig jaar terug te lezen en te kunnen concluderen dat het gewoon gelukt is! Daarom stel ik meteen een nieuw ambitieus doel voor 2024:

9000 bezoekers per maand op AltijdWat.nu aan het eind van 2024!

En Interikleur dan?! Interikleur bestaat al een hele tijd en wordt goed bezocht. Mógelijk volgen er in 2024 heeeel veel nieuwe blogs met make-overs maar dat volgt later!

Schrijven en publiceren van reisgidsen

Toen ik met AltijdWat begon, wilde ik vooral een positief en inspirerend platform maken waar AltijdWat leuks lezen is. Toen ik merkte dat mijn reisblogs zo goed werden gelezen, besloot ik van de één op de andere dag een reisgids te maken voor een rondreis door Noorwegen. Oh wat was ik euforisch toen de eerste reisgids verkocht werd! Er was gewoon een stel dat de reis wilde gaan beleven die ík had uitgestippeld.

Mijn Mooood nadat de eerste reisgids was gepubliceerd

Tegelijkertijd vond ik het wel spannend: wat nou als het bij één klant zou blijven? Maar ach, dan had ik wel veel geleerd van het schrijven en publiceren van zo'n reisgids. Maar nee: het bleef niet bij één koper, ook niet bij 10, 20, 30, 60... De reisgids bleek een enorme hit!

Dit motiveerde mij om nog een reisgids te maken voor een rondreis naar de Noordkaap. Wat een klus. Met 110 a4-pagina's vol informatie, kon ik enkele maanden later mijn nieuwe reisgids publiceren. Tricky want een reis naar de Noordkaap is minder gangbaar dan door Zuid-Noorwegen. Toch vond ik het maken van zo'n gids zó gaaf, dat ik het gewoon nog eens deed. Wederom... Met succes!

En ja, toen stond ik op met het idee om een reisgids te maken voor een rondreis door Noorwegen met kinderen. Hiervoor moest ik wel even wat langer pauze nemen van het maken van reisgidsen. Het slokte best wat tijd op en het duurde wat langer voordat ik weer geheel gedreven aan de slag kon. Maar toen ik eenmaal begon, vond ik het geweldig gaaf om vorm te geven! Een unieke reisgids. Weer een succes? Yes! Of er binnenkort nóg een reisgids komt? Dat geloof ik niet binnen nu en 6 maanden. Alhoewel....

Inmiddels ben ik wel begonnen aan een e-book over wildkamperen!

Interikleur in het magazine Uw Keuken

Dit jaar stond ik met Interikleur in het magazine Uw Keuken. Zo ontzettend onwerkelijk eigenlijk. Ik vond het helemaal tof dat mijn artikel zelfs op de cover werd benoemd (in kleur!) en dat het artikel met foto en al in de inhoudsopgave stond.

Interikleur in een magazine

Het AltijdWat Dobbelspel

Wij wilden Sinterklaas vieren met een dobbelspel. Ik vind dit simpelweg de tofste manier om Sint of Kerst te vieren. Maar de dobbelspellen op de markt? Meh, veel herhaling in opdrachten en ik vind ze vaak te duur. Daarom besloot ik een compleet nieuw en interactief dobbelspel te ontwikkelen. Ik maakte 88 spelkaarten en typte 3 spelrondes uit. Dit spel heb ik inmiddels ook op de markt gebracht. Ik vind het zo bijzonder en gaaf dat zoveel mensen dit spel hebben aangeschaft! Het heeft bewust een heel vriendelijk prijsje om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

AltijdWat Dobbelspel

 • Meteen in huis
 • Zeer voordelig
 • Onbeperkt te printen
 • Duurzaam: geen verzending, geen overbodige dozen
 • Leuke opdrachten met veel variatie
 • Met 88 zeer diverse spelkaarten
 • De mogelijkheid om zelf opdrachten toe te voegen
 • Alleen zwart/wit printer? Geen probleem!
 • Universeel: met alle feestdagen en/of verjaardagen te spelen
 • Leeftijd vanaf ongeveer 6 jaar
 • Kan met onbeperkt aantal mensen gespeeld worden
Download nu het AltijdWat Dobbelspel voor 4,95 euro

Pippa de Teckel kwam bij ons wonen!

Vorig jaar had ik je schaapachtig aangekeken als je mij zou vertellen dat we een teckel zouden kopen. Toen wij eerder dit jaar een gevlekte teckel zagen, waren we op slag verliefd.

Normaliter ben ik degene die dan staat te popelen om zo'n beestje aan te schaffen, nu was Daan degene die mij allemaal foto's van teckels doorstuurde! Ik wist niet wat er gebeurde. Ik hou enorm van verandering en een nieuw huisdier is ook een type verandering waar ik erg warm voor loop. Maar! Zoiets mag je niet overhaast beslissen. We besloten de vakantie af te wachten en indien we nog steeds enthousiast zouden zijn, dan zouden we tot actie over gaan. En tadaaa, daar is ze: Onze Pippa!

We maakten een rondreis door 8 landen

Dit jaar geen Noorwegen! Hoewel ik Noorwegen altijd een goed idee vind, vonden we verandering ook tof. Ik stippelde een rondreis uit door 8 landen: Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Kroatië, Slovenië, Bosnië en Oostenrijk. Wat was dit gaaf! Zoveel landen en zoveel indrukken. Het hele gezin heeft enorm genoten van deze bijzondere reis!

Het was ook het jaar van noodweer, vrijwel ieder Europees land werd wel getroffen zo leek het. Wij zijn keer op keer net achter het noodweer aan gereisd. De berg waar wij in Zwitserland aan zaten, was een week eerder getroffen door een bosbrand. De dag voordat we in Zwitserland arriveerden was daar een tornado. Vlak voordat wij naar Italië reisden, was daar een supercell. En de overstromingen in Slovenië? Die vonden plaats slechts 3 dagen voordat wij daarheen gingen.

Ik maakte 3D-ontwerpen en gave face-to-face interieuradviezen

Natuurlijk heb ik dit jaar ook voor Interikleur weer veel werkzaamheden verricht! Ik heb dit jaar vooral heel grote opdrachten gehad waarbij ik niet gewoon één ruimte ontwierp, dit jaar waren het complete huizen. Yes voor de mensen die ook kleurrijk durven wonen! Voor Flexa kreeg ik een toffe opdracht om een ruimte in een kleurpalet van Flexa Creations te verven en ook dit werd niet één ruimte maar een compleet huis.

10 jaar getrouwd met Daan!

2023 was ook het jaar om stil te staan bij het 10-jarig jubileum van ons huwelijk! Om dit te vieren hebben we een heerlijk weekend gehad bij Hof van Saksen!

Sporten, sporten en nog eens sporten

In 2022 begon ik met sporten en in 2023 ben ik hier heerlijk mee door gegaan. Inmiddels sport ik 3x per week en ik heb besloten vooral te doen wat ik écht heel leuk vind: Zumba! Ik had niet gedacht dat het moment ooit zou komen dat ik de pasjes kan onthouden maar het is toch echt gelukt. Ondanks dat ik 3 avonden van huis ben, vind ik het heerlijk om deze sport te beoefenen. Door een lelijke val heb ik afgelopen week niet kunnen sporten en dat vind ik dan ook meteen enorm balen!

Auto total loss gereden

Ik zou het haast vergeten maar mijn prachtige auto is dit jaar ook Total Loss gereden. Een paar weken nadat iemand onze bus geramd had. Ohja, dat dus ook: onze bus had flinke schade door een aanrijding. In beide gevallen zaten we gelukkig niet in de wagens. Maar! We hebben wel een mooie auto in de plaats gekocht!

Klussen in huis

In 2023 hebben we minder geklust dan ooit. Ik merk dat ik geen motivatie meer kan vinden om wéér diezelfde muren te verven. Wat?! Ja, echt. Als je de muren hier zou schuren dan zou er een complete regenboog aan kleuren verschijnen. Ik heb deze muren zó vaak gesausd. Ik ben echt toe aan een ander huis in een andere omgeving. Ik ben een type dat graag verandert en daar krijg ik heel veel positieve energie van.

We wonen hier al bijna 11 jaar en voor mij is dat écht héél lang. Hebben we dan helemaal niet geklust? Jawel hoor! De groene muur in de woonkamer werd geverfd in de kleur Real Indigo. De keukenmuur is geverfd maar daarvan laat ik in januari meer zien. Voor de hondjes hebben we wel een heel gezellig slaaphok gebouwd in huis!

Ontzettend toffe samenwerkingen voor AltijdWat

AltijdWat, ja daar is hij weer, heeft ontzettend toffe samenwerkingen gebracht. In Nederland, maar ook daarbuiten! We bezochten de Postojnska Grotten, de Plitvice Meren, het Ötzi Museum, we logeerden in hotel ViaVia, in een natuurhuisje in Emst en we hebben diverse Escape Rooms mogen doen. Wat een belevingen!

De leukste samenwerking ooit voor Interikleur!

Velen van jullie zullen weten dat onze WITTE keuken voor mij een doorn in het oog is. Maar niet voor lang! Het is nu écht aftellen want op 5 januari 2024 wordt onze keuken GEWRAPT!! De kleur(en) houd ik nog geheim, ik kan wel vertellen dat het zó anders en zó vet gaat worden!!

Dus ja, ik kan wel stellen dat 2024 al heeeel tof gaat beginnen! Byebye witte keuken!

Andere terugblikken

Ieder jaar schrijf ik een eindejaarsblog. Benieuwd naar die van vorig jaar, waarin nog veel geklust is? Kijk dan hier:

Eindejaars terugblik en reflectie over het jaar 2022
Jaarlijkse terugblik, wat gebeurde er in 2022? Welke klussen kwamen langs? Deze blog sluit ik af met de onthulling van mijn nieuwe uitdaging.