Doen wat je leuk vindt

Ik doe wat ik leuk vind en ik geloof dat daar de oorsprong ligt van mijn succes. Als je doet wat je leuk vindt dan straal je dat uit, je bent blij, je heb intrinsieke motivatie en vaak ben je ook goed in hetgeen dat je leuk vindt.

Ik vond het vaak bijvoorbeeld niet leuk om voor een baas te werken en om aan zijn regels te voldoen. Ik bruiste zo vaak van ideeën waar geen ruimte of tijd voor was, dat ik mezelf altijd geremd voelde. Toen ik voor de zoveelste keer ontslag nam, veranderde ik van koers: ik begon weer voor mezelf. Ik besloot alles te gaan doen dat ik leuk vind, met succes. Mijn werkdag nu is iets dat totaal bij mij past en waar ik blij van word. Ik neem je mee in mijn werkdag van vandaag. Terwijl ik dit schrijf is het 13:00, dus eigenlijk zit er net een ochtend op.

Werkzaamheden voor Interikleur

Naast blogger op AltijdWat, ben ik interieurstylist en ook -blogger op mijn andere website Interikleur.com. Mijn diverse werkzaamheden lopen kriskras door elkaar en dat vind ik heerlijk!

Interieuradvies-mail beantwoorden

Ik begon mijn werkdag met het beantwoorden van een inkomende mail voor interieuradvies. Met de klant kijk ik wel pakket het meest wenselijk is: compact advies of toch een 3D-ontwerp waarin ik meteen maatwerkmeubels kan intekenen. Het gaat om een kleine slaapkamer in Utrecht, een opdracht waar ik blij van word want de ruimte in combinatie met de wensen is complex te noemen. Een heerlijke casus waarbij ik out of the box kan denken. Wellicht kan ik hierbij zelfs de expertise van mijn man aanroepen omdat hij maatwerkmeubels kan maken en leveren.

Binnenkijker schrijven en klaarzetten om te publiceren

Sinds kort publiceer ik binnenkijkers op Interikleur. Een kijkje in andermans huis met een leuk verhaal erbij. Interieurliefhebbers vinden het leuk om geïnterviewd te worden en ik vind het leuk om deze content te publiceren. Win-win. Vandaag heb ik de derde binnenkijker geschreven die ik nog aanvul zodra de foto's binnen komen. Anders wordt het wel een rare binnenkijker.

Binnenkijkers door heel Nederland
Binnenkijkers door het hele land, gluren bij de buren inclusief leuke verhalen en stylingtips vind je hier. Ook een binnenkijker van jouw huis? Mail mij!

DM's en berichten beantwoorden op Instagram

De laatste tijd plan ik mijn Instagram-content vooruit. Dit scheelt mij in de ochtend veel werk (ik ben een ochtend-poster) en zorgt voor overzicht en regelmaat. Meestal verschijnt mijn post rond 07:00 online, zodra ik op Instagram kijk zijn er altijd al reacties waar ik op kan reageren. Ook krijg ik iedere dag veel DM's, ik vind het directe contact met mijn volgers belangrijk dus ik probeer altijd overal antwoord op te geven. Ik merk dat dit wel lastiger word omdat er veel DM's en vragen binnen komen doordat mijn bereik toeneemt. Bij vragen over kleuren of DIY-tips probeer ik mensen vooral naar mijn blogs te verwijzen omdat ik daar alle informatie deel.

Samenwerkingen vormgeven

Er lopen diverse samenwerkingen, ik publiceer binnenkort een interview met Guylaine Loos die prachtige kunstwerken maakt. Wij hebben al een mooie Tiny Art van haar in huis en hier komt een geweldig mooi schilderij bij. Vandaag heb ik met haar gekeken of het interview op AltijdWat of op Interikleur verschijnt. De keuze is gevallen op AltijdWat.

Mijn werkdag als blogger en interieurstylist

Interieurfoto's maken voor samenwerkingen

Voor een weer andere samenwerking heb ik vandaag interieurfoto's gemaakt. Er komt een leuke win-actie aan en daarvoor wil ik de producten zo mooi mogelijk op de foto vastleggen. Alle content op mijn instagram-feed bestaat uit foto's die ik met mijn spiegelreflex-camera vastleg en nabewerk. Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van mijn foto's en neem geen genoegen met foto' die vanaf mijn mobiel zijn geschoten.

PS: houd mijn Instagram in de gaten want bovenstaande foto staat in het teken van een give-away!

Telefoongesprek over magazine-interviews

Terwijl ik druk bezig was met bovenstaande werkzaamheden, zag ik dat ik een oproep gemist had. Ik bel terug naar het voor mij onbekende nummer en het blijkt te zijn van een bedrijf dat 4 verschillende magazines uitgeeft. Zij volgen mij al een tijd en zijn enthousiast over mijn vrolijkheid en kleurgebruik. Ze zouden mij graag willen interviewen voor alle 4 de magazines. Of ik dat ook wil? Zeker! Binnenkort zal ik dus waarschijnlijk druk bezig zijn met het uitwerken van de vier interviews.

Pinterest bijwerken

Iets waar ik niet goed in ben: Pinterest bijwerken. Ik merk dat ik weinig met dit medium heb en daarom voelt Pinterest vaak als iets dat moet. Ik heb vandaag weer wat foto's bewerkt in Canva om het Pinterest-waardig te maken en vervolgens geüploaded. Volg jij mij al op Pinterest? Misschien motiveert het ook meer als ik meer volgers heb, haha.

Blog schrijven voor op AltijdWat

Ik wilde deze blog schrijven voor op AltijdWat maar ik heb toch besloten hem te plaatsen op Interikleur. Het is eigenlijk dus de tweede blog die ik vandaag schrijf: de binnenkijker op Interikleur en deze blog. Ik heb mijn lat voor AltijdWat wat lager gelegd: ik publiceerde eerst iedere dag een blog maar dat is niet vol te houden. Vooral niet omdat ik graag content vooruit plan. Ik publiceer nu om de dag en dat is ook al een heel mooie hoeveelheid. Sommige blogs schrijf ik in 20 minuten (zoals deze) maar andere blogs zit meer zoekwerk in wat natuurlijk tijdrovender is.

Geloven in doen wat je leuk vind

Ik geloof in doen wat je leuk vind en dat je daar succesvol mee kunt worden. Ik merk dat mensen hier vaak terughoudend in zijn. Ze durven niet, wat als anderen..., en de financiën dan? Waar een wil is, is een weg! Kijk ook zeker of jij voldoende gebruik maakt van jouw Cirkel van Invloed:

De Cirkel van Invloed voor een pro-actief leven
Wat is de Cirkel van Invloed en de Cirkel van Betrokkenheid? Hoe zorgt je voor meer pro-activiteit in je leven? Voorbeelden en tips lees je hier.