Keuken laten wrappen, waarom?

Onze keuken laten wrappen, dit was toch wel een droom die in vervulling ging! Al járen was de witte keuken mij een doorn in het oog. Afschuwelijk vond ik het. Ondanks dat ik de keukenmuur regelmatig een nieuwe kleur verfde, bleef het geheel voor mij te wit, steriel en smaakloos. Totaal niet Interikleur-waardig! Eerder heb ik ons keukeneiland van een toffe hack voorzien waarbij deze van wit naar roze met behang ging. Maar de keuken zelf? Die bleef wit.

Totdat! De leukste samenwerking óóit op mijn pad kwam. Keukensplakken was op zoek naar enthousiaste en creatieve content creators die hun keuken in een nieuw jasje zouden willen steken. Kom maar door! Ik was meteen euforisch en dat gevoel is niet meer weggegaan. Eindelijk zouden we gedag kunnen zeggen tegen de witte puist in ons huis!

Yes! Wil jij ook je keuken laten wrappen? Maak dan gebruik van de actiecode "Interikleur" en ontvang 10% korting op jouw keukenwrap!
Witte keuken before keuken laten wrappen

Kennismakingsgesprek en kleurstalen bewonderen

We prikten een datum om de kleurstalen te kunnen bewonderen en kennis te maken met de keukenplakker. Rachel kwam naar ons toe, bewapend met een enorm scala aan kleurboeken en kleurstalen. Wat-veel-keuze! Uiteraard wilde ik kleur in de keuken. Hierdoor kon ik veel opties met wit, grijs, zwart maar ook beige en houtlook voorbij bladeren.

Kleurstalen om het aanrechtblad mee te wrappen

Wat ik eerder niet wist en wat mij helemaal laaiend enthousiast maakte: je kunt ook je aanrechtblad laten wrappen! Wat?! Ja, echt! Dit gaf voor mij zoveel meer mogelijkheden want ik kon het wit wel laten wrappen maar dan zaten we nog met een houtlook aanrechtblad. En ja: ook die was ik helemaal zat.

Over het aanrechtblad bestond geen enkele twijfel: ik viel als een blok voor het kleurrijke terrazzo patroon. Wauw! Die moest en zou er komen, alle andere opties waren geen opties meer! Deze keuze stond meteen vast en ik kon niet wachten tot het op ons aanrechtblad zou liggen. Ik heb dan ook alleen een kleurstaal van dit aanrechtblad aangevraagd zodat ik hem in het groter naast de kleuren voor de frontjes zou kunnen leggen.

Kleurstalen om de keukendeurtjes mee te wrappen

Zo makkelijk als de keuze voor het aanrechtblad was, zo lastig vond ik het om een keuze te maken voor de frontjes van de keuken. Het kiezen van de juiste kleur komt best nauw en aangezien wij een open keuken hebben, wilde ik ook graag rekening houden met de andere kleuren in ons huis.

Het was wel duidelijk dat ik graag een blauwtint wilde, of groen. Ik stond zelf ook open voor een roze tint maar dat kreeg ik er bij mijn man niet doorheen. Hij had immers al concessies gedaan met het terrazzo aanrechtblad. Blauw en groen komen vaak terug bij ons in huis. Ik zag ook een toffe petrol-kleur maar ik weet van mezelf dat ik die kleur gaaf vind, maar niet voor al te lange tijd. We kozen diverse kleurstalen uit om in een groter formaat te ontvangen in diverse blauwtinten en toch ook de petrol-kleur.

💡
Tip voor het kiezen van de juiste kleur: blijf bij jezelf en bij kleurtonen die jou aanspreken. Ga na welke kleur vaak terug komt in jouw huis en waar jij blij van wordt. Kies niet zomaar een kleur die je bij iemand anders hebt gezien want dat is niet jouw huis. Laat trends los want die komen en gaan, blijf trouw aan jouw stijl en smaak.

Kleurstalen ontvangen, en dan?

Zodra we de kleurstalen ontvingen, heb ik ze op de keuken geplakt. Zo kon ik aan het beeld wennen. Ik merkte dat de petrol (die ik op een foto van een keuken elders zag) helemaal niet bij ons huis vond passen. De kleur voelde niet eigen. Mijn man vond hem wel mooi en geloofde dat het prima zou kunnen als we de blauwe muur in de woonkamer ook zouden verven. Ik merkte dat ik er niet aan kon en niet aan wilde wennen.

Groen had ook de revue gepasseerd want eigenlijk heb ik al járen het idee van een olijfgroene keuken maar hiervoor gold ook: het voelde niet passend meer. Ik viel voor blauw en om precies te zijn de kleur M6. Een staalblauwe keuken met een terrazzo aanrechtblad. Een drukker aanrecht in combinatie met een donker en rustig front. Voor mij de perfecte match. Het was dan ook doorslaggevend dat de kleur Steel Blue direct geen twijfel meer gaf, toen deze kleur binnen kwam mailde ik Keukensplakken binnen een kwartier met de definitieve keuze.

💡
Goed om te weten: voor deze wrap heb ik gekozen voor de kleur M6: Steel Blue. De code van het aanrechtblad is NE29.

Keuken laten wrappen, de grote dag!

Ik keek er énorm naar uit om onze keuken te laten wrappen. Natuurlijk was de muur eerst nog gróén. Dit was natuurlijk totaal geen gezicht met een blauwe keuken en een terrazzo aanrechtblad. Ter voorbereiding verfde ik deze in de kleur Subtle Red, een kleur die terugkomt in het terrazzo aanrechtblad en eentje die prachtig blend met het staalblauw. Ik was heel benieuwd hoe alles samen zou vallen, hoe het plaatje in mijn hoofd werkelijkheid zou worden.

Rachel arriveerde met alle plakfolie en begon meteen de keuken uit te kleden. Alle fronten eraf en gaan met die banaan!

Het viel mij op hoe secuur Rachel te werk ging, je merkt echt dat ze al 16(!) jaar keukens wrapt en hier enorm bedreven in is. Voor mij (als ervaren klusser) is het hocus pocus hoe ze de folie zo strak en mooi om de fronten krijgt. Vooral de hoekjes, hoe dan?! Ik heb de hele dag door verbaasd gekeken hoe strak ze alles maakt, het is duidelijk een vak apart.

Niet alleen de frontjes werden gewrapt: ook alle zichtzijden van de kastjes zodat er niet een glimp wit tussen de fronten zou verschijnen. Je ziet dit goed op de eerste foto hierboven. Zelfs toen het eerst kleine stukje blauw op de keuken zat, kon ik mijn geluk al niet op: deze kleur voelde zó goed en passend! Mijn man was ook onder de indruk en heel enthousiast over de voorgang en de kwaliteit.

De vuilnisbak werd ook gewrapt!

Niet alleen de keuken, ook onze vuilnisbak werd mee gewrapt. Niet normaal. Ik was erbij toen Rachel de vuilnisbak met liefde aan het wrappen was. Ik geloof oprecht dat geen enkele vuilnisbak zoveel liefde heeft gehad als die van ons. Het was al een mooi exemplaar maar met een groene ondertoon, geen match met het staalblauw. Rachel opperde zelf het plan om de vuilnisbak mee te wrappen in de kleur van de keuken. En echt... Niet normaal, het is net of de vuilnisbak zo uit de fabriek is gerold. Je ziet totaal niet dat deze gewrapt is, zó strak! Vakwerk! Toen mijn man even later binnen kwam, geloofde hij zijn ogen ook niet. Bizar gewoon.

Het aanrechtblad wrappen

Nadat de keuken én het keukeneiland was gewrapt, mocht het aanrechtblad eraan geloven. Oh wat heb ik uitgekeken naar dit moment! Eindelijk mijn zo gewenste kleurrijke terrazzo blad erop! Alhoewel het houten aanrechtblad zeker ook bij het staalblauw paste, is zo'n kleurrijk blad natuurlijk meer mijn ding!

Keukenwrap, houten aanrechtblad voor de wrap

Veegplint toevoegen en wrappen!

Yes! Een veegplint. Ik wilde het aanrechtblad zoveel mogelijk in het oog laten springen. Hierom heb ik besloten om een veegplint toe te voegen aan de keuken. We hebben gegrond MDF gekocht en hier repen van gezaagd van 11cm hoogte. Rachel heeft deze ook gewrapt en vervolgens hebben we deze vast gekit op de muur. Deze veegplint doet ook al zoveel met de keuken!

De kosten van de keukenwrap

Ik krijg veel vragen binnen over de kosten van een dergelijke keukenwrap. Ik snap dat! Een kant en klare prijsindicatie is laagdrempeliger dan een offerte aanvragen. Daarom heb ik keukensplakken gevraagd of ik deze informatie mag delen en dat mocht! De exacte prijzen worden altijd per project bepaald en zijn afhankelijk van diverse factoren:

  • Wat voor keuken is het?
  • Zijn de fronten vlak of met reliëf?
  • Zitten er veel vaste onderdelen in de keuken die meegenomen moeten worden?
  • Dubbelzijdig/enkelzijdig?
  • Aanrechtblad/achterwand meenemen?
  • Wat voor materiaalkeuze

Ter indicatie: onze keuken is 309cm x 185cm. Het is een hoekkeuken met overal bovenkasten behalve bij de afzuigkap. Daarnaast hebben we het Tornviken keukeneiland met veel hoekjes en 2 legplanken onder het aanrechtblad. Ook zijn alle aanrechtbladen en de spatrand meegenomen én natuurlijk mogen we de schitterende vuilnisbak niet vergeten. De kosten van het wrappen inclusief álles zou zijn neergekomen op 1650 euro inclusief BTW. Als alleen de keuken, zonder eiland, gewrapt zou worden dan zouden de kosten neerkomen op 1450 euro inclusief BTW.

💡
Vergeet niet: Ontvang 10% korting op jouw keukenwrap met de actiecode "Interikleur"!

Het eindresultaat van de keukenwrap: before en after

En dan, vol trots en nog altijd dezelfde euforie: het resultaat van de keukenwrap! Wat ben ik ongelooflijk blij én dankbaar.

Na het wrappen van de keuken

Mijn man en ik zijn zó blij met de gewrapte keuken! Ik heb mezelf verwonderd over de gedrevenheid van Rachel om de keuken zo mooi mogelijk te wrappen. Ze heeft dit met zoveel geduld en passie gedaan, heel gaaf om te zien. Mijn man geeft ook aan erg verrast te zijn van de kwaliteit van de gewrapte keuken. Ook voelt de folie heel degelijk, zoals normale fronten. Als wij gaan verhuizen, dan weet ik zeker dat wij een (nog degelijke) keuken laten wrappen want dit is voor ons écht een uitkomst. Zo wonderlijk om binnen één dag een compleet nieuwe look voor je keuken te hebben. Ik kan het oprecht iedereen aanraden. Keukensplakken, dank je wel!!