Blauwe muur in de woonkamer: Real Indigo

Een blauwe muur in de woonkamer, het is niet de eerste keer dat deze wand blauw is geweest. Blijkbaar voelt deze kleur passend in ons huis want wederom viel ik voor een blauwe tint: Real Indigo van Flexa dit keer!

Afgelopen zaterdag heeft Pippa haar intrede gedaan in ons huishouden, een inimini Kaninchen x Dwergteckel. Wat een moppie! Met de komst van onze kinderen was ik wel wat nesteldrang gewend. Dat ik ook nesteldrang zou krijgen van een puppy, dat had ik even niet zien aankomen.

Puppy Pippa ligt te slapen in haar hondenhok

Twee dagen voordat Pippa bij ons kwam wonen, heb ik de woonkamer een zoveelste make-over gegeven. Opeens wilde ik alles anders: de groene muur Puur Salie mocht een nieuwe look krijgen. Al een tijdje speelde ik met het idee om de woonkamer te verven maar ik kon mijn vinger er niet op leggen welke kleur het zou moeten worden.

Al een tijdje speelde ik met het idee om de woonkamer te verven maar ik kon mijn vinger er niet op leggen welke kleur het zou moeten worden.

Eigenlijk bleef ik steken in bepaalde kleurpaletten maar toen ik opmerkte dat ik toch geen wauw-gevoel had, keek ik verder tussen al mijn kleurwaaiers. En toen! Toen viel mijn oog op de kleur Real Indigo van Flexa. Wow. Ik legde deze kleur blauw bij de rest van de kleuren in de woonkamer en toen ging de knop direct om.

Voorgaande kleuren blauw in de woonkamer

Het is niet de eerste keer dat ik de woonkamer blauw verf. Eerder ging de muur van mintgroen naar donkerblauw, naar nóg donkerder blauw met de kleur Geldersblauw. Daarna werd dit opgevolgd door (één van mijn favoriete kleuren:) Buzz Colour 7 om vervolgens groen geverfd te worden met de kleur Puur Salie. Als je goed hebt meegeteld dan betekent het dat dit de 6e kleur wordt op deze muur. In 6 jaar tijd vind ik dat toch best netjes.

Opvallend: het is dus de 3e kleur blauw!

Opvallend: het is dus de 3e kleur blauw! En dat vind ik dus zó tof, een kleur is niet zomaar een kleur. Er zitten zoveel nuances in en het geeft zo'n andere uitstraling per kleurtoon. De eerste blauwe kleur was vrij fel, daarna was de kleur echt donkerblauw en nu is het een blauwe kleur met een paarse ondertoon. En juist die ondertoon zorgt ervoor dat hij heerlijk matcht met de lila kast, de lichtblauwe gordijnen, het roze tv-meubel én de roze muur aan de overzijde. De woonkamer voelt helemaal in balans.

Deze blauwe kleuren hebben eerder op onze woonkamermuur gezeten:

Muur blauw verven met Real Indigo

Yes! Ik kon aan de bak, man van huis en kinderen van huis dus de vrouw kon aan de bak. Eerst plakte ik de muren af met schilderstape. Wij hebben dergelijk spul doorgaans op voorraad en normaliter val ik voor de paarse tape. Tegenwoordig vind ik extra brede tape wel heel prettig!

Schilderstape aanbrengen

Na het afplakken en het verwijderen van de stopcontacten, kon ik weer fijn aan de slag met verf.

Vers geverfde muur met schilderij

Behang in de lijst vervangen

Als ik de muur een nieuwe kleur geef, dan wordt het behang in de lijst ook meteen voorzien van een nieuwe print.

Ik besloot het over een andere boeg te gooien en voor de verandering géén bloemenbehang te kiezen. De keuze viel op een prachtig schilderij-achtig behang van een vrouw in bergen, ik vond het meteen een mooie aanblik en zodoende werd de bestelling geplaatst.

Woonkamer make-over before & after

Ik kon alles weer op zijn plek zetten toen de klus geklaard was. En dan is het altijd tof om de after foto's naast de before te zetten:

Wat een verschil weer hè? Ondanks dat ik heel blij was met de kleur Puur Salie, voelt het blauw voor mij toch passender!

Nog meer make-overs zien?

Dan ben je hier natuurlijk aan het juiste adres! Kijk hier voor nog veel meer make-overs:

Make over - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Make-overs, zo lang als ik me kan herinneren ben ik hiermee bezig. In elke ruimte zie ik make-overs voor me en als het even kan voer ik ze direct uit.

Wil jij ook een make-over in jouw huis?

Gaan jouw handen jeuken van make-overs, wil jij thuis ook graag aan de slag en kun je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan mijn verschillende interieuradviespakketten:

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.