Plafond groen verven

Heb je er wel eens aan gedacht om je plafond ook te verven? Bijvoorbeeld je plafond in dezelfde kleur te verven als je muur? Ik besloot de muurkleur mee te nemen op het plafond en ja: een compleet groene slaapkamer te maken, 4 muren én het plafond zouden dezelfde kleur worden.

Muur en plafond dezelfde kleur verven

Een aantal weken geleden ging er 100m2 aan groene verf doorheen in onze slaapkamer. Niet alleen de wanden, ook het plafond mocht eraan geloven. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van. Het maakt de kamer anders dan anders en dan daarbij vind ik het resultaat geweldig. De kamer omarmt je en donkergroen is zeer geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. De slaapkamer is ook daadwerkelijk donkerder in de nacht (joh).

Groene slaapkamer met lambrisering, zo bouw je dat
Een groen plafond in de slaapkamer, heftig? Wel gaaf! Ik laat zien hoe deze kamer een totaal nieuwe uitstraling krijgt door 50m2 groen te verven.

We hadden ook de lambrisering al gemaakt, maar zoals ik altijd hanteer: hout op hout = fout. Toch vond ik het beukenhout wel mooi bij het donkere groen. Maarja, ik moet natuurlijk wel trouw blijven aan mijn eigen geloof, dus natuurlijk werd de lambrisering ook geverfd! En het bed, daar was al een nieuw plan voor want die zouden we gaan bouwen en in dezelfde kleur verven als de lambrisering zodat het een mooi rustig geheel zou worden.

Bed ontwerpen en bouwen voor in de groene slaapkamer

De kamer is wat je noemt… Niet bepaald neutraal met alles groen. Het is wel vrij uitgesproken en ik vind het altijd belangrijk om toch de balans te houden tussen uitgesproken en neutraal. Het bed mocht daarom neutraal worden, simplistisch. Het ontwerp was dan ook zo klaar en met MDF bouwden we dit bed. De pootjes lopen de hoek om en lopen wat taps toe. We hebben bewust geen hoofdbord genomen omdat het bed geplaatst wordt tegen de verdiepte lambrisering. In samenwerking met Flexa hebben we het bed geverfd. Allereerst de grondverf van Flexa in de kleur grijs, omdat deze kleur meer in de buurt komt van de toplaag, dan een witte grondverf. De verf rolde alles heel soepel dicht. Daarna mocht dan eindelijk De kleur van het jaar 2021 eraan geloven: Brave Ground! Ik was ontzettend benieuwd naar deze kleur en wat is ie mooi! Ik wilde een wat neutrale tegenhanger gebruiken tegenover het groen, deze kleur is perfect.

Lambrisering in de slaapkamer verven

In mijn vorige blog schreef ik al over de lambrisering. Ook deze hebben we in samenwerking met Flexa mogen verven: twee keer gronden en twee keer lakken. Ik kon geen schrootjes meer zien, haha! Maar wat is het resultaat mooi! De eikenhouten plank hebben we in de olie gezet en zo hebben we geen hout op hout, maar wel houten elementen.

De styling

Het leuke aan deze verdiepte lambrisering vind ik dat je over de hele lengte spulletjes kan zetten en lekker kan variëren, dit is voor mij erg belangrijk want met accessoires geef je je kamer een totaal nieuwe look indien gewenst. Ik heb gekozen voor kleurrijke kleuren, dit was vanaf het begin het plan, want fellere kleuren komen tot leven op de donkergroene achtergrond.

Het resultaat

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook wel een spannende make-over vond. Een groen plafond, lambrisering van retro schrootjes en álles geverfd. Maar wat is het resultaat gaaf geworden! Ik ben erg blij met dit eindresultaat. En jij? Durf jij je plafond nu ook in een kleur te verven?