Goedkope keukenrenovatie

Ben je een beetje uitgekeken op je keuken? Ben je verhuisd en is de keuken niet jouw ding? Dat kan! Bij een keuken renovatie wordt vaak gedacht aan een gigantisch ingrijpende verbouwing. Vaak is dit helemaal niet nodig. In deze blog deel ik tips om je keuken te voorzien van een nieuwe look, voordelig en snel!

Je keuken voordelig renoveren

Stap 1: vervang de handgreepjes

De keukengreepjes hebben een enorme invloed op de uitstraling van je keuken. Dit wordt vaak onderschat! Onze keuken had de saaiste greepjes die je je maar kunt voorstellen: rvs, recht toe, recht aan, saaaai!

Als je de keukengreepjes gaat vervangen, kijk dan naar de boorafstand en ga met deze afmeting op jacht!

Het vervangen van de keukengreepjes is een eenvoudige klus.

💡
Tip: Shop op deze webshops jouw nieuwe keukengreepjes:
Op Meubelbeslag vind je ruim honderd verschillende keukengreepjes
Bij Bol vindt je heel veel diverse keukengreepjes
Ook bij Praxis ben je aan het juiste adres om keukengreepjes te kopen

Onze keuken met saaie keukengreepjes

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Hierbij een plaatje van de keuken met de oude, saaie handgrepen:

Witte keuken met gele accessoires en een mintgroene muur.

Hoe ik de nieuwe greepjes heb bepaald

Ik wilde een warmere uitstraling dan het RVS. Ik wilde daarom goudkleurig of koperkleurig. Ik viel als een blok voor de elegante handgreepjes in een warm koperen kleur.

Tip: Bepaal welke uitstraling je wilt met je keukengreepjes. Ga je voor rustiek, elegant of strak?

Stap 2: verf de keukenmuur

Door je keukenmuur te verven, krijg je keuken gagarandeerd een compleet nieuwe uitstraling. Onze keukenmuur is 4x voorzien van een nieuwe kleur verf op de muur! Iedere keer geeft dit weer een totaal andere look.

Je keukenmuur verven? Yes! Dit kan eenvoudig met Flexa Easycare Keuken. Je kunt dit in alle kleuren laten mengen!
💡
Tip: Shop hier jouw Flexa Easycare Keukenverf
De Verfzaak

Keukenmuur verven: nieuwe kleur kiezen

En dan de kleur voor de muur kiezen. Ook hierbij kwamen diverse plannen langs. Met de keuze van de greepjes, werd het makkelijker om een match te vinden want ik vond deze greepjes supermooi uitkomen met zeer donker groen. De kleur die ik uiteindelijk koos, en waar mijn man ook nog eens positief over was… Factory Green van Flexa! What?! Jaaa, Factory Green van Flexa!

Een keukenmuur verven, hoe dan?!

Ja, veel mensen weten niet dat je gewoon je muur kan verven, zo ook áchter je kookplaat! No problemo! Sterker nog: wij hebben dit al járen en als iemand een ramp in de keuken is, dan ben ik het wel. Tomatenpuree, vetspetters, er vliegt nogal wat over de muur hier. En keer op keer veeg ik het er zo weer vanaf. Als keukenontwerper heb ik vaak mensen tegenover mij gehad die in hun maag zagen wat voor tegels ze moesten kiezen, of wat voor achterwand, een veegplint of… Keuzeskeuzes. Ik heb heel vaak geadviseerd om schrobbare verf op de muur te kalken zodat je gemakkelijk een mini-make-over kan doen door enkel de muur een nieuwe kleur te geven maar wel weer een nieuwe uitstraling te krijgen in je keuken. En zo gingen wij dit nu ook doen.

💡
Tip: Leuk je keuken op met tegelstickers!

Keuken een nieuwe kleur verven: plan van aanpak!

Daarna mochten er weer meters tape aan geloven. Ik doe dit inmiddels zo vaak dat het bijna onderdeel is geworden van mijn dagelijkse routine. Ik vind dit wel altijd een belangrijk onderdeel, of je moet wel een heel vaste hand hebben. Het maakt het verven aangenamer voor mij en het zorgt voor mooie strakke lijnen. We hadden dit keer andere tape dan die van de Action. Ditmaal hadden we gele tape van maskingtape deze was rekbaarder dan de paarse van Action en ik moet zeggen: ik ben tevreden! Vooral het verwijderen ging super soepel en smooth.

Factory Green aanbrengen in de keuken

En toen kon ik aan de bak. Wat een fíjne verf weer! Hele dikke verf vanuit de pot en dekt als een malle. Voor het mooiste effect kun je wel altijd het best twee lagen aanbrengen. De kleur Factory Green heeft een heel diep-groene kleur en daarmee een chique uitstraling.

Het resultaat van de keukenrenovatie

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond. De kleur is erg donker en ik ben een weegschaal en twijfel ‘graag’. Maar het resultaat vind ik verbluffend. Elke keer als ik de keuken in loop is het zo totaal anders en veel… Knusser, sfeervoller en bovenal: minder flets!

Nogmaals before:

Witte keuken met gele accessoires en een mintgroene muur.

After:

💡
Tip: Shop the Look
Koop gezellige barkrukken
Hier koop je onze fruitschaal
Hier vind je de leukste theepotten

Inmiddels is onze keuken gewrapt!

Yes, na talloze mini make-overs, is onze keuken gewrapt! Ik ben zó blij met het eindresultaat. Bekijk hier het resultaat van onze keukenwrap!

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.