Keukenmuur verven

Tegels op de keukenmuur een must? Nee hoor! Tegenwoordig kun je werkelijk elke kleur verf op de muur smeren. Ik maak dankbaar gebruik van Flexa Easycare Keukenmuren. Ik ben groot fan van tegels maar ik ben ook groot fan van veranderen en ja: een muur verf je nou eenmaal makkelijker over dan dat je er nieuwe tegels op aan moet brengen. Zodoende gingen wij voor verf. In de afgelopen 6 jaar hebben we 4 verschillende kleuren op de muur gehad. Nou ja: eigenlijk 4x groen, in diverse tinten dus. Ik vind groen een heel fijne kleur voor in de keuken en op de één of andere manier val ik toch steeds weer voor een groene tint.

Keukenmuur verven na de verbouwing: Midden Hardsteen

Na de verbouwing kozen we een vrij subtiele kleur, volgens mij Midden Hardsteen van Flexa. Dit is de enige kleur in ons huis waarvan ik niet 100% zeker was of de kleur zo heette, verder ben ik net een kleurencyclopedie. Hoe dan ook, als je op de kleur Midden Hardsteen googled, dan is de match dermate groot dat ik eigenlijk wel overtuigd ben dat dit de kleurnaam was. Mede doordat deze toch wel voorin mijn frontale kwab hangt. Het is een beetje een vergrijsd groene kleur en een behoorlijk veilige keuze mocht je toch een tint op de muur willen. Persoonlijk vind ik de kleur vrij flets, vooral als je onze keuken ziet met de andere groentinten.

De kleur Midden Hardsteen van Flexa op de keukenmuur

Keukenmuur verven in de kleur Factory Green van Flexa

Wonderbaarlijk genoeg was mijn man uitgerekend degene die als eerst op de kleur was uitgekeken: er mag wel een andere kleur op de muur. Ik was zelf uitgekeken op de RVS handgreepjes en zodoende besloot ik deze meteen te vervangen waardoor we een mini-keuken-hack kregen. De handgreepjes kocht ik bij Ali-express waarbij ik voor nog geen 30 euro alle handgrepen kon vervangen voor brons-gouden greepjes. Nog altijd een goede keuze, ik snap achteraf ook niet waarom we deze RVS-dingen hadden gekocht. Ik vrees dat we keuze-moe waren na een flinke verbouwing.

De kleur Factory Green van Flexa in de keuken

De kleur Factory Green van Flexa zorgde meteen voor een volwassenere sfeer in de keuken. Opvallend vind ik zelf dat ik toch weer voor een groene kleur viel met een toch wat grijze ondertoon. Terwijl grijs geen 'kleur' is dit ik graag toepas in huis. Ik vond deze kleur vanaf het begin heerlijk matchen met de nieuwe handgreepjes. De keuken voelde meer aangekleed.

De kleur Factory Green van Flexa in de keuken
Goedkope mini make-over keuken: vervang greepjes en verf
Toffe, goedkope mini make-over van onze keuken, dankzij de kleur Factory Green en nieuwe greepjes zorgde ik voor een totaal andere uitstraling.

De kleur Classic Car van Flexa in de keuken

Dat ik toch afscheid wilde nemen van een vergrijsde groen, werd vrij snel duidelijk. Toen ik wederom de woonkamer voorzag van nieuwe kleuren, mocht de keuken niet ontbreken. Ik wilde een fijne sprekende kleur op de muur en viel als een blok voor Classic Car van Flexa. Deze kleur heeft de gave om andere kleuren tot leven te brengen.

De kleur Classic Car van Flexa in de keuken
De kleur Classic Car in de keuken

Classic Car, zo'n fijne kleur! Diep groen met een meer blauwe ondertoon, dit blijft één van mijn favoriete kleuren van Flexa.

De kleur Classic Car in de keuken, ga voor een groene muur
Muurverf in de keuken, ja hoor, geen probleem! Voor de derde keer geef ik deze muur een nieuwe kleur. Dit keer koos ik Classic Car van Flexa.

De kleur Puur Salie van Flexa in de keuken

Ja hoor, de woonkamer kreeg wederom nieuwe kleuren en ik besloot één woonkamermuur en de keuken voor de verandering eens dezelfde kleur te geven. Alweer viel ik voor een groene tint voor in onze keuken, ditmaal met een meer gele, warme ondertoon. Classic Car is geweldig mooi maar in de donkere wintermaanden is de muur wel heel donker in de avond. Het mocht van mij wat lichter. Zodoende werd Classic Car vervangen door Puur Salie van Flexa.

En zo hebben we exact dezelfde kleuren met vier verschillende kleuren groen die de keuken alle vier een totaal andere uitstraling geven. Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriet is.

De kleur Puur Salie van Flexa in de keuken, een warme sfeer
De kleur Puur Salie in onze keuken, yes, de keukenmuur mocht weer een nieuwe kleur krijgen. De warme kleur Puur Salie is zo’n fijne sfeermaker!