Nieuwe kleur muurverf in onze keuken

"Daar gaat ze weer hoor, met de kwast en verfroller." Vorige week was de vorige bewoonster van ons huis op de koffie. Ze heeft al die jaren onze klussen kunnen volgen en roept elke keer haar man erbij zodra ze ziet dat ik weer met een rol behang onder mijn arm loop of weer in de weer ben met verf. "Kijk, ze gaat alweer het washok verven, dit is de vierde keer" klinkt het dan in hun nieuwe huis. Hilarisch vind ik het. Maar dat is inderdaad hoe het hier gaat. En terwijl ik echt nog wel blij was met Classic Car in de keuken, voelde ik wederom de veranderdrang aan de deur bonzen.

De kleur Classic Car in de keuken, ga voor een groene muur
Muurverf in de keuken, ja hoor, geen probleem! Voor de derde keer geef ik deze muur een nieuwe kleur. Dit keer koos ik Classic Car van Flexa.

Ik zie dat bovenstaande blog geschreven is op 29 november 2021, de kleur Classic Car heeft dus globaal een jaar overleefd in ons huis. Vooral in de zomer vind ik het een fijne kleur, heel sprekend. In de wintermaanden is het toch snel echt heel donker in de keuken als het vroeg donker wordt. Yes, het was weer tijd voor vernieuwing.

Kleur van de keukenmuur combineren met het eiland

Daar kwam eigenlijk bij dat ik ons keukeneiland een heerlijke hack had gegeven. Roze keukenkastjesverf in combinatie met behang sieren het eiland. Toch was de kleur Classic Car niet terug te herleiden naar het behang op het eiland. Op zich laat groen zich gemakkelijk combineren met andere tinten groen, toch vond ik het in dit geval een te hard contrast.

Keukenkastjesverf + behang: Ikea Tornviken keukeneiland hack
Het eindresultaat van de Ikea Tornviken hack, ik ben aan de slag gegaan met verf EN behang, want: waarom zou je je keukeneiland niet behangen?

Nieuwe kleur muurverf kiezen voor in de keuken

Dus ja, mijn hoofd weer in de spagaat. Op zoek naar een nieuwe kleur. Toen ik de kleur Puur Salie van Flexa langs zag komen, was dat eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Terwijl dit echt een typische kleur is die ik vroeger dus niet zou hebben gekozen. Zo zie je dat smaak gedurende de tijd echt wel wat veranderd. En ja: ik vind groen gewoon echt een heel fijne kleur voor in de keuken. Om er echt zeker van te zijn dat deze kleur zou zijn waar ik naar op zoek was, kocht ik eerst een verftester. Deze bracht ik aan op een stuk acryl-papier. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit dus niet altijd doe, foei. Het was dat mijn man zei: "ik heb vaag ergens gehoord dat je verf kan aanbrengen op een proefstuk met een tester". Dat ik dacht: verhip, dat zeg ik altijd ;p.

Flexa Easycare Keukens is speciaal gemaakt om de keukenmuren te kunnen verven.

De warm groene kleur Puur Salie in de keuken

Yes, Puur Salie kreeg groen-licht. In samenwerking met Flexa kon ik deze klus weer klaren. Veel sneller dan gedacht gingen we al aan de bak. Maar ja, als ik de verf eenmaal in huis heb, kan ik de verfdrang niet weerstaan. Ondanks dat ik deze week al 2 volle dagen heb geklust in mijn womancave. Terwijl ik de keuken weer eens aan het afplakken was, bedacht ik me - voor de zoveelste keer - dat ik helemaal niet bij het stuk boven de bovenkasten kom. Ook nog op de hoogste tree van onze trap. Dus ja, dit keer moest ik de hulp van mijn man erbij roepen. Hij zei zelfs nog "ik heb echt lang niet geverfd". Eigenlijk ben ik altijd degene met de kwast in de hand. Ik heb er flink wat verf-uren op zitten. Toch was het ook wel echt heel leuk om weer eens samen te verven! Dat ging ook lekker rap zo.

Puur Salie van Flexa, het resultaat

Vanmorgen ben ik meteen foto's gaan maken. Er zullen nog meer foto's volgen maar het weer is zo donker dat het niet lekker fotografeert. Ik wilde in ieder geval vast dit resultaat delen!

De kleur Puur Salie in de keuken
Puur Salie van Flexa als muurverf

Shop ook de kleur Puur Salie van Flexa.

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.