Kantoor in huis inrichten

Sinds Corona werken veel mensen thuis. Wij werken ook grotendeels vanuit huis en oh wat is het dan fijn als je een fijne, sfeervolle werkplek hebt. Maar hoe richt je je kantoor dan in? Ik ga natuurlijk voor kleur, veel kleur. Kleur heeft op mij een rustgevende werking, ook enorm fotobehang. Menig mens keek verbaasd op toen ik aankondigde dat ik mijn womancave/kantoor een make-over zou geven. Het was toch al zo mooi?!

Kleur bekennen: het behang dat op de muur zat, dat was van Action. Ja, die budgetgigant. Helemaal niks mis mee, vooral niet voor de 25 euro die het behang in totaal gekost heeft. Toch ergerde er iets: het reflecteerde licht, niet extreem, maar wel merkbaar. Ook bestond het uit 4 delen, waarbij de muur horizontaal ook vergezeld werd door een streep. Doordat het behang echt een uitdaging was om er netjes op te krijgen, was de horizontale baan best zichtbaar. Dit zijn dingen die je op het eerste gezicht niet opmerkt, maar wel aanwezig zijn. Toen ik benaderd werd voor een samenwerking met behang, hoefde ik dan ook niet heel lang na te denken: mijn kantoor mocht een make-over krijgen.

Kantoor in huis prepareren voor de make-over

Mijn kantoor mocht dus voorzien worden van mooi kwaliteitsbehang. Het was natuurlijk niet de vraag wat voor print het zou worden iets met bloemen is vrij voorspelbaar in ons huis. Maar ook de muren mochten van mij een andere kleur krijgen. Eerder gingen ze van okergeel naar roze en ditmaal wilde ik een rustige tint en ook een keer geen roze. Zodoende viel ik voor het restant Mild Savanna van Flexa die we nog in onze kast hadden staan. Deze kleur is ook te vinden op de kamer van onze dochter en ik vind het zo'n fijne en luxe kleur, het voelt glamorous en heeft een licht gouden tint. In combinatie met het behang, waar deze kleur ook in terug te vinden is, leek het mij een perfecte combinatie. Op onderstaand plaatje staan de drie opties die ik voor ogen had:

Kleurrijk fotobehang met bloemen met diverse kleuren verf

Voordat ik begon met het opbouwen, moest ik eerst afbreken. Het voorgaande behang wilde ik verwijderen voor een zo glad mogelijke ondergrond. Ik was even vergeten dat het Action behang van papier was en dat is altijd een stuk lastiger te verwijderen dan vliesbehang.

Als je kan kiezen tussen vliesbehang en papierbehang, ga dan altijd voor vlies. Dit brengt makkelijker aan én is veel makkelijker te verwijderen.
Muur achter het behang met R hartje D

Altijd een verrassing als je behang weg haalt. Toen we dit behang er 2 jaar geleden op plakten, stond er een 'geheime' boodschap op de muur. Altijd leuk om deze verrassingen tegen te komen.

Kantoor in huis verven

Nadat ik al het behang, en alle behangsnippers, verwijderd had, kon ik de muren gaan afplakken om vervolgens te kunnen gaan verven. Het vrij zoete roze maakte plaats voor de zachtgele kleur. Deze heb ik ook aangebracht om de wand achter de bank en het wandje richting het kantoor van mijn man.

Thuiskantoor inrichten met kleurrijk bloemenbehang

Ik krijg wel eens de vraag hoe te behangen maar ik vind het helemaal niet ingewikkeld. Ik doe het dan ook vrijwel altijd in mijn eentje. Omdat ik eigenlijk altijd kies voor patroonbehang of fotobehang, moet ik hierbij wel rekening houden met het patroon. Ik kan wel stellen dat ik goed ben in naadloos behangen. Ja hoor, een compliment op zijn tijd voor jezelf kan geen kwaad. Bovenstaande foto kent 3 banen, zie jij ze?

Nieuw bureau voor mijn thuiskantoor

Ook besloot ik mijn bureau te vervangen, meer werkbladruimte was wenselijk en ik vond het ook wel fijn om de hoogte van mijn bureau aan te kunnen passen. Zodoende ging de Hemnes Marktplaats op en koos ik een massief mangohouten blad. Voordeel vind ik de warme uitstraling, het hout dat prachtig bij de bloemenzee matcht en ook: het voelt zo fijn! Het is niet kil maar gewoon aangenaam.

Mangohouten bureaublad

Ook is dit bureau een stuk luchtiger dan het vorige bureau dat behoorlijk massief was. Al met al een rustiger geheel.

Eindresultaat van de kantoor make-over

Kleurrijke make-over van mijn thuiskantoor
Werkplek met bureau en bureaustoel
Doorkijkje vanaf de spiegel naar het kleurrijke behang