Ikea Tornviken keukeneiland

Het Ikea Tornviken keukeneiland kan een heel toffe toevoeging zijn aan je bestaande keuken. Het is een relaties voordelig keukeneiland dat je gewoon op de vloer kunt zetten. Je hoeft niet ingewikkeld het eiland aan de vloer te bevestigen. Naast meer aanrechtruimte, heb je er meteen een lap aan opbergruimte bij EN een leuke bar waar je gezellig aan kunt zitten. Jep, ik ben best fan van deze keukenuitbreiding! Maar saai, ehhh ja, dat is ie wel!

Ikea Tornviken keukeneiland verven

En saai, dat past niet echt in mijn vocabulaire. Zoals jullie weten, geef ik het liefst een hack aan alle items die je bij de Zweedse woongigant kunt kopen. Zodoende vond ik het ook de hoogste tijd om Tornviken onder handen te nemen. Toen ik op internet zocht naar Tornviken Hack inspiratie, werd ik niet veel wijzer. Ik ben welgeteld geen enkele Tornviken Hack tegengekomen met wat KLEUR in die keuken! Nope, alles bleef wit, of grijs. Een kleurloos geheel dat niet in mijn smaak valt. Zodoende besloot ik zelf te broeden op een plan voor een out of the box Ikea Hack.

Wist je trouwens dat ik de eerste plaats heb gewonnen voor de tofste Ikea Hacks?! Uitgereikt door Ikea himself!

Meer van mijn Ikea Hacks kun je hier vinden:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!

Maar mijn Tornviken moest ik dus nog onder handen nemen en eigenlijk had ik een scala aan ideeën, de ene makkelijker uitvoerbaar dan de andere. Oorspronkelijk wilde ik de zijkant van het eiland betegelen! Ja, met tegels aan de slag. Maar bij nader inzien leek het mij niet zo'n ideale keuze. Vooral omdat de zijplaat behoorlijk dun is en ik er niet van overtuigd was dat die het gewicht van tegels zo fijn zou kunnen tillen. Vervolgens dacht ik aan PVC platen, aangezien die niet zo zwaar zijn en gemakkelijk vastgekit kunnen worden. Door het kitten zou deze oplossing wel behoorlijk permanent zijn en daar word ik ook niet heel blij van. Zodoende dat ik uit kwam op behang. Niet zomaar een behang, nee hoor, een restant behang dat ik nog had liggen. Op deze manier kostte het mij niet eens extra geld, en daar hou ik van!

Ikea Tornviken eiland verven EN behangen!

Conclusie: het eiland mocht zowel geverfd, als behangen worden. Hoe Tornviken eruit zag na het verven, dat kun je al uitgebreid lezen en zien in mijn vorige blog:

Ikea Tornviken keukeneiland hack, roze keukenkastjes verf
Aan de slag met keukenkastjesverf, ons Tornviken keukeneiland kreeg een heerlijke Hack. In mijn blog vertel ik hoe jij ook de keuken kan verven.

En in die blog laat ik al weten dat er nog meer zou volgen, nou: bij deze! Het is wel een hack die je niet in één keer af kunt maken want het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderliggende verf goed uitgehard is. Ik heb daarom een wachttijd van maarliefst 2 weken aangehouden.

Ga je verven over behang? Zorg ervoor dat de verf goed is uitgehard! Ik heb 2 weken aangehouden.

Na twee weken kon ik de hack afmaken. En dat was een klusje van niks. Ik heb opgemeten hoe groot het behang moest zijn, ik heb bepaald dat ik 2 vogels wilde uitlichten en zodoende ben ik gaan knippen. Voordat je behanglijm aanbrengt: check even of je echt het juiste formaat hebt geknipt. Breng vervolgens een dun laagje behanglijm aan en daarna kun je het behang erop plakken. Echt, eenvoudiger kan ik het niet maken. Maar wow, wat een verschil! Ik zie mijn keukeneiland nu als een soortvan kunstwerkje in plaats van witte puist.

Tornviken keukeneiland hack Ikea