Hondenhok maken in de woonkamer

Pippa is bij ons komen wonen! Daar ging behoorlijk wat nesteldrang aan vooraf. Zo bedacht ik dat de prinses een fijn bed moest hebben in de woonkamer, eentje die behoorlijk centraal mocht staan. Aangezien onze kinderen het speelhoekje in de woonkamer ontgroeid waren, popte het volgende idee op: een hondenhok als verlengde van het tv-meubel. En zo bedachten we een eenvoudige hondenhok DIY voor in onze woonkamer. Dus de toffe roze geverfde stoeltjes gingen marktplaats op zodat er ruimte gemaakt werd voor het hondenhok in de woonkamer.

Speelhoekje in de woonkamer voor de kinderen

Op zoek naar een passend kussen

De ruimte beslaat 120cm x 40cm, toeval wil dat ik bij LeenBakker een palletkussen vond met exact deze afmeting én in de perfecte kleuren: roze met wit. Een prachtig item voor onze dames!

Stopcontacten wegwerken voor het hondenhok

Met alleen dit kussen was het klusje nog niet geklaard. Onder het wandmeubel zit namelijk een stopcontact. Dit bestempelde ik als zijnde niet-puppyproof. Er moest dus iets vóór komen. We hadden nog toffe PVC-patroontegels over die we op onze trap hebben gebruikt. De perfecte platen om tegen de muur te bevestigen, maar...

Vinyl tegen de muur bevestigen

Maar! De woonkamermuur was geschilderd in de kleur Puur Salie van Flexa. Dit is geen match met de blauw/gele patroontegels. Zodoende kochten we vinyl om tegen de muur te bevestigen, met daarin de kleur groen. Ik zette mijn handige man aan het werk die een houten constructie maakte om zo de stopcontacten weg te werken. Hierop zouden we het vinyl bevestigen.

Een vrij eenvoudig klusje. Het vinyl bleef alleen niet lekker plakken met dubbelzijdige tape; het bleek te zwaar te zijn en viel er steeds vanaf.

Diezelfde avond kreeg ik nesteldrang...

Precies de dag dat mijn man het bouwwerk had gemaakt en we stad en land waren afgereisd voor vinyl, kreeg ik het op de heupen. Het groen moest gewoon weg. Ik spendeerde de avond met kleurkaarten en de dag erna hakte ik de knoop door: de muur zou blauw worden! Net voordat mijn man naar de bouwwinkel wilde gaan om ander bevestigingsmateriaal te halen, vertelde ik hem het slechte nieuws dat het vinyl sowieso weg moest, dat de houten constructie eigenlijk niet nodig was geweest, dat ik de muur blauw zou verven en dat de PVC-patroontegels bevestigd mochten worden. Sorry schat.

PVC-platen bevestigen tegen de muur voor het hondenhok

Zodoende hebben we de PVC-platen tegen de houten platen bevestigd, simpelweg met kit. Uiteraard heb ik vervolgens de muur geverfd in een schitterende kleur blauw waar ik later meer over deel.

Kussen in het hondenhok voor de dames

Mijn man hecht veel waarde aan het comfort van onze honden. Hij merkte dat Izzie het altijd fijn vindt om haar kop op een randje te kunnen leggen. Maar waar vind je zoiets? De conclusie bleek te bestaan uit tochtstoppers! De perfecte hoogte en lengte om een rand rondom te maken.

En zo maakte het speelhoekje plaats voor een hondenhok in de woonkamer. Zowel Izzie als Pippa zijn de Koning te rijk: ze liggen hier heerlijk en het 'dak' geeft een veilig en geborgen gevoel. En wij? Wij hoeven geen tv meer te kijken. En tadaa: voor en na!:

Teckel Pippa in haar hondenhok
Puppy teckel Pippa ligt heerlijk te slapen in haar hondenhok

Meer DIY inspiratie?

Zoek je nog meer inspiratie om lekker aan de slag te gaan? Kijk dan eens op deze pagina!:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!