Interieuradvies voor een roze interieur

Soms heb je van die typische droomopdrachten. Rian was er één van. Of ik een interieurontwerp wilde maken voor een huis dat van top tot teen ondergedompeld mocht worden in de kleur ROZE! Je leest het goed, elke vierkante centimeter aan muur en plafond mocht roze geschilderd worden. De bijkomende vraag was: "hoe kan ik mijn huis helemaal roze maken zonder dat het een bonte kermis wordt?"

"Hoe kan ik mijn huis helemaal roze maken zonder dat het een bonte kermis wordt?"

Kan dat eigenlijk? Ja. Dat kan.

Roze interieur combineren met groen en goud

De wens was een volledig roze huis maar wel met de vraag erbij hoe we ervoor konden zorgen dat het geen bonte kermis zou worden. Rian heeft een grote liefde voor planten en laat groen nou de perfecte kleur zijn om te combineren met roze. Mijn voorstel was dan ook om groene accenten toe te voegen én gouden én marmeren. Deze kleuren en patronen gaan heerlijk samen en zorgen voor een chique, warme en vrolijke sfeer.

De before situatie, voor de roze make-over

Het huis was wat je noemt... steriel. Wit en eigenlijk gewoon casco. Tijd om het eens flink aan te pakken en er een roze paleis van te maken. Of zoals Rian prachtig omschreef: haar "1920 Pink Boutique" style.

Roze keuken ontwerpen

Keukens ontwerpen, ik heb werkelijk geen idee meer hoevaak ik dat heb mogen doen. Heerlijk vind ik het! Rian gaf aan niet vaak aan een eettafel te eten; een barretje zou volstaan. Dat kwam perfect uit want op deze manier kon ik de ruimte heerlijk indelen. Ook de shoppinglijst samenstellen werd aan mij uitbesteed. Voor Rian heel prettig want zo kan ik in de tekening aan de slag gaan met 'levensechte' meubels en accessoires. Het ontwerp zag er zo uit, waarnaar Rian later heeft besloten aan de slag te gaan met nog wat fellere tinten roze:

Roze woonkamer ontwerpen

Je voelt hem al aankomen: de woonkamer mocht ook heerlijk roze geverfd worden. Door de bank naar voren te trekken, wordt de ruimte een stuk sfeervoller en knusser en je houdt een vrije loop naar de balkondeur. Hierbij: before, ontwerp en resultaat:

Roze woonkamer gecombineerd met groen en goud

Een gezellige roze hal

Natuurlijk kon de hal niet achterblijven bij deze immense metamorfose. Ook deze mocht heerlijk roze worden. De hal is echt een verbindende factor. Door ook deze ruimte roze te verven, ontstaat er een fijne samenhang en ondanks de uitgesproken kleur: ook rust en eenheid. De groene planten en wederom de gouden details komen hier ook weer in terug.

Gezellige en sfeervolle roze slaapkamer

Voor de slaapkamer stond wederom ROZE op het programma. Deze slaapkamer gaf meteen een andere toffe opdracht: het ontwerpen én maken van een kledingkast. De uitvoering heeft niemand minder dan mijn man verzorgd. Zo fijn om hem in te kunnen schakelen als interieuradviezen uitgebreid mogen worden met maatwerkproducten. Dus tadaa, een slaapkamer naar mijn ontwerp, en een schitterende kledingkast die door mijn man is gemaakt:

Nog niet roze genoeg?

Zeker nog niet roze genoeg, de keuken zelf mag er ook nog aan geloven. Hoe gaaf? Wil je het resultaat zien? Rian is haar eigen Instagram-account begonnen waarbij ze haar roze paleis deelt met de rest van de wereld. Ik vind het super tof om te kunnen volgen hoe ze haar huis steeds meer eigen maakt.

Nog meer roze in huis?

Ik vind roze een geweldige kleur voor in huis! Ben jij ook fan van roze? Dan zijn onderstaande leestips echt wat voor jou!

Make over - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Make-overs, zo lang als ik me kan herinneren ben ik hiermee bezig. In elke ruimte zie ik make-overs voor me en als het even kan voer ik ze direct uit.

Kun jij ook wat interieuradvies gebruiken?

Gaaf geworden, hè? Wil jij ook aan de slag met (heel veel) kleur in huis? Vind je het lastig om tot een geheel te komen en weet je niet goed hoe je het nou een fijne plek maakt die bij jou past? Twijfel niet om contact op te nemen en bekijk mijn verschillende interieuradvies-pakketten:

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.