De kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace

Yes! Het mag de wijde wereld in, er zijn vele speculaties geweest over DE kleur van het jaar 2024 van Flexa. Ik kreeg vanuit alle hoeken potentiële winnaars doorgestuurd, van geel naar groen en opvallend: vooral ROZE kwam naar voren. Ik stemde zelf ook op roze. Nou zegt dat niet zoveel want van de afgelopen 5 jaar heb ik 4x op roze gestemd...

Wat is de kleur van het jaar 2024 dan geworden?

De kleur van het jaar 2024 is geworden...: SWEET EMBRACE! En dus: ROZE!
Flexa Kleur van het Jaar Sweet Embrace slaapkamer

Aanwezig bij de lancering van de kleur van het jaar 2024

Ik had weer de eer om aanwezig te zijn bij het jaarlijks event van Flexa: DE lancering van de kleur van het jaar 2024 is altijd een feestelijk gebeuren. De dag begon met een goed kop koffie en een croissant of koffiebroodje voor de liefhebber. Vervolgens gingen we de zaal in waar CEO van Akzo Nobel: Heleen van Gent een presentatie zou houden over de Flexa Kleur van het Jaar 2024. Een ontzettend interessante presentatie want die kleur van het jaar, die wordt echt niet zomaar uit de hoge hoed getrokken. Daar gaat heel wat psychologie en onderzoek aan vooraf!

Duidelijk was vooral dat het een kleur zou worden die je zou omarmen, dat je je thuis voelt in je huis. Sweet Embrace heeft dan ook de slogan:

"Maak van jouw huis een plek waar je je thuis voelt"

De kleurpaletten bij Sweet Embrace

Zoals ieder jaar gaat De Kleur van het Jaar gepaard met prachtige kleurpaletten. Voorgaande jaren waren er 4 kleurpaletten, dit jaar werden we verrast met 3 kleurpaletten. Ik neem je mee met de drie kleursamenstellingen en het verhaal erachter:

Flexa kleurtrends: Kalme Kleuren

Allereerst een kleurpalet met Kalme Kleuren. Het uitspreken van "Kalme Kleuren" geeft mij al een relaxt gevoel. Afijn. In dit kleurpalet zie je veel blauwtinten, gemengd met wat warmer groen en de zachtheid van Sweet Embrace.

💡
Tip: Combineer de kleuren verticaal voor een ton-sur-ton effect: rust, horizontaal voor een wat spannendere combinatie of heerlijk kriskras (mijn favoriet) voor een speels effect. Alle kleuren uit een palet werken samen.

Flexa Kleurtrends 2024: Warme Kleuren

Ja, wat een totaal ander kleurpalet dan de Kalme Kleuren. Warme Kleuren is de perfecte omschrijving van deze kleurtrend. Zie je dat de kleur Brave Ground hier ook in terug te vinden is? Herken je die nog van Kleur van het Jaar 2021. Flexa kiest er bewust voor om kleuren te hergebruiken, wel zo duurzaam!

Flexa Kleurtrends 2024: Vrolijke Kleuren

Yes, en dan het vrolijke kleurpalet. Tevens het kleurpalet dat je terug gaat vinden in de bouwmarkten. Met deze kleurtrends kun je veel kanten op, ik zou hierbij vooral willen aanraden om het kleurpalet kris-kras te gebruiken om de ruimte met vrolijke kleuren te verrijken.

Flexa Kleurtrends 2024 in de ruimte

Fijn hoor al die kleurvlakjes, maar hoe ziet dat er dan uit in een ruimte? Gelukkig is daar genoeg beeldmateriaal voor, doe er fijn je inspiratie mee op! Met welke kleuren zie jij jezelf aan de slag gaan?

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Hartstikke leuk, handig en gaaf die kleurpaletten maar biedt het jou toch niet voldoende steun? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen, ik help je graag! Hier vind je mijn verschillende adviespakketten voor interieur- en kleuradvies.

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.