De nieuwe kleurpaletten van Flexa Creations

Voor Flexa mocht ik aan de slag met één van de nieuwe kleurpaletten van Flexa Creations. Een ontzettend toffe opdracht waarbij ik keuze had uit de volgende kleurschema's:

  • Contemporary Pop: Een luchtig kleurpalet met pasteltinten en accentkleuren die 'poppen'. Een gezellig kleurpalet voor een vrolijke sfeer.
  • Modern Heritage: In dit kleurpalet overheerst de kleur bruin, een rustig en wat donkerder kleurpalet voor een warme sfeer.
  • Sustainable Future: Dit kleurpalet bestaat uit veel groentinten, een tikkeltje blauw en een vleugje geel. Dit palet is duidelijk geïnspireerd door kleuren uit de natuur.
  • Timeless Neutrals: Een kleurpalet bestaande uit gedempte tonen, zoals de naam al zegt: neutrale tonen. Een geschikt palet voor bijvoorbeeld een Japandi interieur.

Keuze maken uit de kleurpaletten van Flexa Creations

Ieder palet heeft zo zijn eigen charme. Het fijne aan werken met dergelijke kleurpaletten is dat alle kleuren in zo'n palet samen kunnen én samenwerken. Tegelijkertijd hoef je ook niet álle kleuren uit het palet te gebruiken. Spreken meerdere kleuren in één palet je aan, dan loont het de moeite om uit te zoeken of dit palet iets voor jou is. En altijd handig: bestel vooraf kleurtesters, breng deze aan op een canvas en zet het in de ruimte. Kijk en voel goed of de kleuren passend voor jou zijn.

Aan de slag in een compleet wit huis

Toeval wil dat ik net aan de slag ging met een interieuradvies voor een compleet huis, een compleet wit huis. Een uitgelezen kans om de kracht van kleur te laten zien. Ik besloot daarom het hele huis onder te dompelen in één van die prachtige kleurpaletten. Samen met mijn klanten heb ik gekeken welk kleurpalet het meest passend bij hen is. Het was overduidelijk dat Sustainable Future helemaal aansloot bij hun interieurwensen.

Zodoende bestelden we de volgende kleurtesters uit dit kleurpalet:

Kleurpalet Sustainable Future van Flexa Creations.

Het maken van 3D-ontwerpen voor de klant

Voorafgaand aan de enorme metamorfose maakte ik 3D-ontwerpen voor mijn klant. Hiermee zorg ik ervoor dat het inzichtelijk wordt hoe de ruimte gaat worden. Ik merk hierbij dat klanten berusting gaan vinden in de make-over die plaats gaat vinden in hun huis: je weet hierdoor immers al waar je naartoe gaat werken en hoe de ruimte zal worden.

Het resultaat van de mega make-over

Van een compleet wit huis, naar een prachtig kleurrijk geheel. Wederom een huis vol kleur zonder dat het een bonte kermis wordt, daar hou ik van!

Kijk je gezellig mee?

Make-over van de hal en trap met de kleuren Sturdy Leaf en Green Tea

Trappen, je kunt hier zoveel kanten mee op: heerlijk! Ik wilde graag met 2 kleuren werken die samen voor een zachte, sfeervolle sfeer zouden zorgen. Zodoende viel ik als een blok voor de kleuren Sturdy Leaf en Green Tea. Omdat ik het belangrijk vind dat de ruimtes ook samen werken, is het ook een schitterend geheel als je vanuit de woonkamer naar de trap en hal kijkt.

Make-over van de woonkamer met de kleur Sturdy Leaf

De klanten beschikten al over een schitterende cognackleurige hoekbank. Een kleur die prachtig samenwerkt met groen. Dat de kleur Sturdy Leaf de woonkamer mocht vergezellen, was dan meteen een heldere keuze.

Make-over van de hobbykamer met de kleur Cornflower Field

Doordat er in de woonkamer gele accenten zijn in meubels en accessoires, wilde ik hiermee een connectie maken door in de aangrenzende hobbykamer met geel aan de slag te gaan. Cornflower Field is een heerlijk subtiele kleur geel die heel chique uit de verf komt. De groene wandkast maakt weer heerlijk verbinding met de groene muren in de woonkamer.

Make-over van de eetkamer met Sturdy Leaf en Green Tea

De eetkamer mocht een pareltje worden. Deze wand vond ik uitermate geschikt voor een fijne eyecatcher, een schitterend wandkleed waarin alle kleuren uit de woning terugkomen. De kleur Sturdy Leaf uit de woonkamer, heb ik hier doorgetrokken voor een rustige basis. Het wandkastje is geverfd in de kleur Green Tea. De gele eetkamerstoelen zorgen voor fleurigheid tussen de groentinten.

De kleuren Sturdy Leaf en Cornflower Field en Green Tea van Flexa.

Make-over van de slaapkamer met de kleuren Early Dew en Sereen Lagoon

Het is een schitterende combinatie: Sereen Lagoon en Early Dew. Een zachtere kleur en een chique donkerdere kleur. De slaapkamer is een gigantische ruimte, de perfecte kamer om de zijkanten donkerder te maken met de kleur Sereen Lagoon, gecombineerd met de zachtheid van Early Dew op de schuine wanden. Voor een enorme hoeveelheid opbergruimte, heb ik een 'hoofdbord' bedacht van maarliefst 4 ladekasten met als afwerking een eikenhouten plank over de gehele lengte van de ruimte.

Hoe vind jij het eindresultaat geworden?

*Deze blog is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Flexa.

Nog meer interieurinspiratie?

Zin om nog meer inspiratie op te doen? Kijk dan eens bij de overzichtpagina van al mijn blogs:

Blog
Renske Janse - Interieurstylist, blogger, fotograaf, Content Creator uit Haarlem. KvK: 84159464

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.