Woonkamer inspiratie: alweer een nieuwe kleur op de wand

Ik was dolenthousiast over onze roze muur, mijn huisgenoten dachten er anders over. "Alles is roze" werd er geklaagd. Ik vond het in huis geen probleem, dat ik wat was doorgeschoten in roze. Toen ik achter zag dat mijn totale instagram-pagina roze aan het kleuren was, kon ik niet anders dan beamen dat er "teveel" roze was. In huis zelf kon het mij niet deren maar ja: ik wil wel variatie laten zien op mijn website en socials. Zodoende besloot ik dat er dan toch maar weer een nieuwe kleur moest komen.

Woonkamer inspiratie: aan de slag met de kleurtrends 2023
Aan de slag met de Flexa kleurtrends 2023! Ik ben aan de slag gegaan met het Buzz Colour palet, nummer 7 & 9: geel en roze. Ja, nog meer roze!

Kleur van de keuken doortrekken in de woonkamer

Voorheen had ik altijd een kleur in de keuken, een kleur op de wand achter de bank en een kleur op de overige muur. Ik besloot dit maal eens voor wat meer rust te zorgen: dezelfde kleur in de keuken én in de woonkamer. Dit scheelde ook een hoop gepuzzel met het matchen van kleuren bij elkaar. Ja, de basis mocht dit keer wat rustiger, neutraler, een warme kleur groen. Warm en groen? Jazeker! Groen kan een heel warme kleur zijn. Vooral deze kleur Puur Salie van Flexa is echt een heel warme tint. Voordat ik de knoop doorhakte, heb ik een tester gekocht. Toen ik mijn teststuk achter een bosje bloemen hield, was ik om: de bloemen kwamen tot leven met deze achtergrondkleur. Dan daarbij paste de kleur ook goed met de gele kast en natuurlijk al helemaal met de roze muur aan de overzijde. Ja: groen en roze werken perfect samen!

De kleur Puur Salie van Flexa in de keuken, een warme sfeer
De kleur Puur Salie in onze keuken, yes, de keukenmuur mocht weer een nieuwe kleur krijgen. De warme kleur Puur Salie is zo’n fijne sfeermaker!

Alweer de woonkamer verven

De roze muur heeft 6 weken overleefd. Wel zonde, ik vond het ook écht mooi. Mijn man was er dus niet content mee en hielp dit keer zelfs mee met de verfklus! Het is echt lang geleden dat we samen hebben geklust en eigenlijk was dat wel weer eens super gezellig! En handig: mijn man is 1.93m en kan dus zonder trap bij ons plafond van 2.70m. Ik moet altijd trap op, trap af wil ik bij het plafond kunnen. Hij kan gewoon lange banen trekken en dat gaat wel echt mega snel!

Behang in de lijst vervangen

De lijst in de woonkamer was nog voorzien van fotobehang en ik vond het totaal niet passen bij het roze maar ook niet bij het groen. Gelukkig had een vriendin nog een restant behang dat wel bij het groen past, hetzelfde behang dat wij ook in ons botanische washok hebben.

Washok stylen, kies voor een botanisch washok met behang
Een botanisch behang, geel plafond en een knalroze wasmeubel zorgen ervoor dat ik super blij word van ons washok!

Ik mocht het van haar gebruiken om onze lijst mooier te maken. Deze lijst hebben we zelf gemaakt, appeltje eitje. Hoe je zo'n lijst maakt, dat kun je lezen in de volgende blog:

Muurdecoratie inspiratie DIY: maak een lijst met fotobehang!
Maak zelf een lijst voor de mooiste muurdecoratie. Ik vertel jou stap voor stap hoe je dit aan kan pakken. Een goedkope en doeltreffende DIY!

Zo past het mooi bij de rest en kan ik rustig verder met het ontwerpen van mijn eigen behang. En zodoende werd alles binnen 6 weken weer totaal anders!

Woonkamer inspiratie Puur Salie kleur van Flexa
Woonkamer inspiratie Puur Salie kleur van Flexa