Het vervolg van de washok make-over

Al eerder kon je lezen dat ik ons washok een make-over gaf. Het ging van saai wit met een groene wand naar een botanisch geheel. Het washok was al behoorlijk veranderd in positieve zin maar ik was nog niet tevreden. Er kon nog meer gestyled worden en ik wilde ook andere kleuren toevoegen aan het washok.

Je washok stylen, waarom?!

Bij ons is het heel gewoon dat elke ruimte tot in de puntjes gestyled wordt. Ik zie regelmatig fronsende wenkbrauwen als ik vertel dat ik nogmaals ons washok in de verf zet. "Het is toch maar een washok?". Nou, dat mag je best ruimer zien! Het zijn toch vierkante meters van jouw huis en geef toe: je doet toch liever in een fijne sfeer de was doen dan in een kille ruimte? Dus: wees lief voor jezelf en gun jezelf een gezellig washok.

"Het is toch maar een washok?"

Je washok inrichten

Ik zou het je dus zeker aanraden om je washok gezellig in te richten. Want ja: een washok is een praktische ruimte. Maar ook een prima ruimte om heel mindful de was op te hangen of vouwen. Stiekem breng je al met al best wat uren door in deze ruimte, dus mag het wat liefde gebruiken? Zelfs in deze ruimte mag je op en top los gaan met kleurtjes en behang! Of zelfs? Vooral doen!

Ik zal even laten zien hoe het washok eerst was: wit, wit, wit en een groen wandje. Bleh, saaaai! Echt een plek waar ik niet graag kwam, en dat te bedenken dat de andere wand eerst ook nog eens wit was toen we hier kwamen wonen. De plafondlamp laat je ook doen voelen alsof je ondergronds aan het werk bent aan een geheime missie; niet inspirerend.

wasmachine en wasdroger in een washok

Vorige washok make-over

Een tijd terug schreef ik al een blog over de make-over van ons washok. Maar ik was nog niet tevreden. In een opwelling had ik een bruine kleur gekocht om daarmee het wasmeubel en de wasplank te verven. Eerlijk? Ik vond het heel oudbollig staan! Het was net of ik terug was in de jaren-70, ook al was ik toendertijd nog vloeibaar.

Botanisch washok
Een gezellig washok, misschien niet het eerste waar je aan denkt. Dankzij ons botanische washok is het geen straf meer om de was te doen.

Desalniettemin was het al een stuk beter dan het witte washok. Dat was wel zo saai! Het behang was ik wel erg tevreden mee maar verder was het echt nog niet naar mijn zin. Ik schreef toen meteen al dat ik nog meer aanpassingen zou doorvoeren. En dat is - al een tijdje - gedaan!

Washok kast verven

De kast in het washok mocht een nieuwe kleur. Toen ik in onze verf-collectie keek (ja, erg he, ik heb dat op voorraad), zag ik de kleur Flower Bulb van Flexa. Een tikkeltje hysterisch en juist daarom zo leuk om aan te brengen in een washok. Ik zou het wasmeubel en ook meteen de plank ermee verven en het knapte al zo erg op!

Washok inrichten, kies voor luxe accessoires

Van mij mag een washok dus lekker over de top zijn. Goud mag daarbij niet ontbreken. Goud vind ik ook heerlijk combineren met een botanische style, doen dus! En het hoeft helemaal niet duur te zijn, de inrichting voor je washok. Shop slim en kijk bijvoorbeeld ook op Aliexpress. Hier heb ik de volgende deurgreepjes gekocht:

Roze wasmeubel met gouden deurknoppen

Zoals je begrijpt: ik was meteen verkocht, en de deurgreepjes dus ook. Voor €1.73 per stuk kocht ik ze.

Sowieso vind ik Aliexpress the place to be als het om deurgreepjes gaat. Omdat we ook meubels maken is het ontzettend fijn om wat toffe greepjes op voorraad te hebben en de prijzen zijn hier perfect! Onze keuken is ook voorzien van deurgreepjes van Ali waardoor wij goedkoop onze keuken konden vernieuwen.

Om je washok in te richten kun je ook goed shoppen bij Ikea. Bij Ikea heb ik de wandplank Svenshult gekocht die ik prachtig bij de botanische stijl vind passen: lekker goud! Deze wandplank heeft een fijne diepte van 20cm waar je ook daadwerkelijk wat op kwijt kunt. Doordat het een soort gaaswerk is, kun je hier ook gezellig wat spulletjes aan hangen. Ik heb er een grote vaas op staan waarin ik het stof wat uit de droger komt verzamel. Eigenlijk is deze vaas dus mijn vuilnisbak.

Botanisch behang, bloempot, roze plank en gouden wandplank.

De meeste praktische ruimtes worden voorzien van een plafonnière,  zoals het toilet en een washok. Ik vind het juist leuk om in deze ruimtes een hanglamp op te hangen. Het maakt de ruimte wat huiselijker. Ik koos voor een heerlijke hanglamp met goud en glas, perfect passend bij deze ruimte.

Washok ideeën: verf je plafond in een kleur

Ik ben helemaal om als het gaat om een plafond verven in een lekkere kleur. Zeker in een washok vind ik dit een enorme aanrader; het maakt het washok zo knus. Toen ik tussen onze verfblikken aan het kijken was, vond ik nog de kleur Positive Thailand van de Couleur Locale lijn van Flexa. Met nog driekwart blik vol, kon ik helemaal los gaan met deze kleur. Wat een genot. Dus ja: geen twijfel: het plafond zou geel worden! Hoe vrolijk?!

Een vrolijk kleurrijk washok

En ja, zelfs ik vond het best heftig. Een botanisch behang, knal roze wasplank en knalroze wasmeubel omringt met een gele muur én geen plafond. Whoeha, maar ik was compleet in mijn nopjes! Wat een ontzettend gezellige en fijne ruimte is dit geworden. Ik vind het nu ook veel leuker om de was te doen, ik word gewoon blij van deze gezellige ruimte!

Gele muur met botanisch behang.

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.