Meditatie cadeau

Van Meditation Moments kreeg ik een meditatie cadeau: "de mooiste momenten uit 2021". Slik, 2021? Ik vond het een lastig jaar, waarin veel beperkingen opgelegd zijn en ik de ouderwetse - vanzelfsprekend voelende - vrijheid meer en meer ga missen. Het bleek heel waardevol om eens naar de mooiste momenten van dit jaar te kijken. En naarmate de meditatie vorderde, hoe meer mooie momenten boven kwamen. Want ondanks dat het anders voelt, is er wel degelijk veel moois gebeurd.

Het is waardevol om terug te blikken op de mooiste momenten van dit jaar.

De opnames van Eigen Huis & Tuin

Eerder dit jaar ontving ik een bericht van Eigen Huis & Tuin - Lekker Leven met de vraag of ze hier een binnenkijker mochten filmen. Wat een eer!

Ik tijdens de opnames van Eigen Huis en Tuin

Uitnodiging van Flexa

Wat ook zeker bij de mooiste momenten hoort, was de uitnodiging die ik van Flexa ontving. Of ik bij de onthulling van de kleur van 2022 wilde zijn! Wauw! Ik voelde me zo vereerd om bij dit geweldige evenement te mogen zijn.

En wat was het leuk om de bekende kleurvrienden te ontmoeten, de presentatie over de kleur van het jaar te zien en als één van de eerste te mogen weten welke kleur het was geworden. Zó leuk!

Verkoop producten van DEE Design

Voor DEE Design (bedrijf met mijn man) ontwerp ik woonaccessoires en meubels die we vervolgens zelf maken voor de webshop. Dit jaar zijn meerdere ontwerpen weer realiteit gevonden en terug te vinden in menig huis én bedrijf!

Hier twee voorbeelden van klokken die ik heb ontworpen en inmiddels verkocht worden.

Vernieuwde website Interikleur

Voor zowel Interikleur als mijn fotografie, maakte ik twee websites. Inmiddels heeft Interikleur wederom een nieuwe website (ja, daar ben je nu) waar ik ontzettend blij mee ben!

Toffe interieurontwerp-opdrachten uit heel Nederland

Ook heb ik dit jaar volop genoten van de interieuropdrachten die ik kreeg. Ik geniet van de verschillende smaken, de totaal andere woningen uit andere plaatsen. Ervaring leert dat het ook op afstand heel goed mogelijk is om interieurontwerpen te maken en zo spreek ik nu mensen uit alle windstreken.

Het kopen van onze Transporter Caravelle

Eigenlijk wel geestig, we reden voorheen in een mooie Volvo V60 die mijn man reed voor zijn werk. Daarnaast had ik een Mintgroene C1 als leaseauto. Echt een Rens-auto. Toen Daan besloot te gaan werken als ZZP'er, moest hij de Volvo natuurlijk inleveren en zo doopte we de mintgroene C1 om tot onze gezinsauto. Ik heb vaak moeten lachen als mijn man weer met zijn hoofd tegen het plafond zat en uitgerekend híj kreeg dikwijls complimenten over deze auto. Hilarisch vond ik het. Alsof deze auto zijn keuze was geweest.

We speelden al een tijdje met het idee om een bus om te bouwen tot camper.

Onze Caravelle had Daan gespot in de avond laat en hij was zo enthousiast dat hij er amper van sliep. De volgende ochtend werd zijn telefoonscherm al snel in mijn gezicht geduwd toen ik net mijn ogen opende. En zo reden we naar Putten voor een proefrit. Hilarische bijkomstigheid was dat de auto hiervoor bestuurd was door een invalide persoon, waardoor er gereden moest worden met handbesturing! Een extra uitdaging om voor het eerst zo'n bakbeest te rijden met besturing waar je geen enkele ervaring mee hebt. Halverwege de proefrit kwam Daan erachter dat de gaspedalen er wél gewoon waren en enkel uitgeklapt hoefden te worden. De dealer was ook verrast over deze ontdekking.

Onze volkswagen Transporter bus

Het ombouwen van onze Transporter Caravalle

Deze bus gaan we dus ombouwen tot camper. Dit voorjaar hebben we met mazzel het allerlaatste slaaphefdak kunnen kopen. Doordat veel mensen - ook door Corona - een bus willen ombouwen tot camper, was er een stortvloed aan interesse in slaaphefdaken. Daarbij was levering - door dezelfde oorzaak - ook problematisch. De volgende levering zou pas in het volgende jaar zijn! Dankzij het slaaphefdak konden we in ieder geval deze zomer al weg.

We hebben zelf het dak zoveel mogelijk gestript. Het plaatsen van het slaaphefdak hebben we uitbesteed aan specialisten.

Ter beeldvorming: het slaaphefdak is hier uitgeklapt. Hier slapen de kinderen samen!

Het bed in de Volkswagen Transporter

Haha, en hier sliepen wij. Letterlijk in een gestripte bus en nul comfort. Maar we wilden weg en dus gingen we. Bij thuiskomst hebben we meteen een tijdelijk bed gebouwd met bergruimte eronder:

Nieuw verhoogd bed gebouwd voor de Volkswagen Transporter

Zo konden we in ieder geval vast op pad! Lekker primitief en menig mens dat verbaasd opkeek als we aan kwamen rijden met twee kinderen en een hond. "Oh en dan zetten jullie een tent op?" Nope. This is it. Zo zijn we naar 9 verschillende campings gereden waar we steeds 2-3 nachten verbleven.

No Poo challenge

Tsja, deze hoort hier ook wel thuis. De no poo (geen shampoo) challenge. Als ik de foto's hierboven zie dan is mijn haar glad van de shampoo, ik waste het el-ke dag omdat het anders al vet werd! Inmiddels is mijn haar ver verwijderd van die shampoo-verslaving en valt het voller met meer slag en zonder enige afhankelijkheid van chemische shampoo of stylingproducten. Ik ben blij!

Heel veel klussen!

En natuurlijk hebben we weer heel-heel-veel geklust! En ja: ik ben dat nu allemaal aan het samenvatten hieronder maar het is echt heel-erg-veel. Ik heb ik een losse blog over geschreven:

Zelf klussen in 2021: totaaloverzicht van alle projecten
Zelf klussen, in mijn hoofd ben ik altijd wel bezig met het uitdenken van klussen en het uitwerken blijft een hobby. Ik deel de klussen van 2021!