Heerlijk, zelf klussen!

Als kind genoot ik er al van, zelf klussen in huis: fabriceren, verven en nieuwe dingen creëren. In 2021 hebben ontzettend veel klussen de revue gepasseerd. Ben je benieuwd wat ik búiten alle klussen om heb gedaan in 2021? Kijk dan even hier:

Persoonlijk: de mooiste momenten uit 2021, een creatief jaar
Opnames van Eigen Huis & Tuin, het ombouwen van bus tot camper, de vele interieurklussen, verkoop van eigen ontworpen woonitems en nog veel meer! Het was weer een creatief jaar.

Zelf klussen hoort zeker ook bij de mooiste momenten uit 2021! Ik merkte alleen dat we zóveel geklust hadden, dat ik er beter een losse blog over kon schrijven. Dus bij deze! Onderstaand een samenvatting van een reeks klussen uit 2021. Alles begint met een before-foto en uiteraard een link naar de blog over die klus. Enjoy!

De kleurvlakken op de muur werden vervangen door de kleur Mild Berry

Klussen in huis kan op zoveel manieren, de gemakkelijkste optie is het verven van een muur. Het resultaat zie je snel en het verschil kan groots zijn! Ik verving de kleuren Cheeky Chestnut en Bordeaux Leaf voor een rustigere tint: Mild Berry.

Roze muur in de woonkamer met de kleur Mild Berry van Flexa
De kleur Mild Berry van Flexa geeft een heerlijke zachte sfeer in onze woonkamer, zonder dat het geheel te zoet wordt.

De groene slaapkamer kreeg een bloemetjesbehang

In onze slaapkamer is heel veel geklust. Eerder maakten we de lambrisering achter het bed én het bed, daarna volgde er bloemetjesbehang. Een behang van Karwei waar ik meteen heel blij van werd!

Bloemetjesbehang in de slaapkamer, gezelligheid gegarandeerd
Ga voor een vrolijke slaapkamer met bloemetjesbehang. Samen met het groene plafond geeft het een heerlijke sfeer in deze slaapkamer.

Ixxi in de slaapkamer

Toch bleef het bloemetjesbehang maar kort op onze muur zitten. Doordat we ook beneden aan het klussen waren, moest de Ixxi noodgedwongen een ander onderkomen vinden. Ik kon het nog niet over mijn hart verkrijgen om hem te verkopen, en dus maakte het behang plaats voor de Ixxi.

Muurdecoratie in de slaapkamer: een mega ixxi
Hoe kleed je een slaapkamer nou gezellig aan? Kies voor een grote muurdecoratie! Zoals deze mega Ixxi van 220x200cm.

De donkerblauwe muur werd... Donkerblauw!

Klussen in huis hebben we dit jaar op elke etage gedaan. Vooral in de woonkamer is ook ontzettend veel geklust. Wellicht minder spannend maar wel doeltreffend: de donkerblauwe muur kreeg een andere donkerblauwe kleur. Zo ging de muur van de mengkleur Eigen naar de kleur Geldersblauw - Strak van Flexa.

We maakten een lijst met fotobehang.

Toen de Ixxi naar boven was gevlogen, ontstond er een grote leegte boven de eettafel. Om hier verandering in te brengen bedacht ik een nieuwe klus: zelf een lijst maken. Een grote lijst van 160x110 gevuld met fotobehang! Dit soort klussen vind ik heerlijk omdat ik het zelf heb bedacht en dat maakt het net wat specialer. In mijn blog deel ik natuurlijk alle stappen!

Muurdecoratie inspiratie DIY: maak een lijst met fotobehang!
Maak zelf een lijst voor de mooiste muurdecoratie. Ik vertel jou stap voor stap hoe je dit aan kan pakken. Een goedkope en doeltreffende DIY!

Ik maakte een razendpopulaire Ivarhack én bouwde de tweede laag

Nog een ontzettend leuke klus om thuis te doen: een Ivar Hack. Ik zou elke week wel zo'n hack willen doen maar dan staat ons huis natuurlijk in no-time vol met Ivar kasten. Daarom mag dezelfde kast er aan geloven. Dit keer heb ik wel twee Ivar kasten op elkaar gezet.

Ikea Ivar Hack met stappenplan: kies deze populaire hack
De Ivar kast is dé kast om helemaal naar jouw smaak te maken. Voor de tweede keer geef ik hem een totaal andere look deel alle stappen met jou.

Het trapgat beneden kreeg een nieuwe kleur

Wederom een snelle klus: het trapgat verven! Boven de smetborden bracht ik de kleur Suave Indigo aan.

Trapgat verven in een lekkere kleur
Maak je trapgat gezellig door kleur toe te voegen. Ik maak gebruik van de kleuren die terug te vinden zijn in de patroontegels van de stootborden.

En diezelfde kleur gebruikte ik in het toilet!

Nog zo'n heerlijke klus om thuis te doen: het toilet verven! Ik had nog genoeg verf over van de kleur Suave Indigo en besloot het groene toilet een verfrissende look te geven met blauw. Kijk dan wat een heerlijke verandering!

Inspiratie om je toilet te verven
Waterafstotende verf in het toilet, een ideale keuze! Geen naadjes die vies worden en gemakkelijk over te verven in een andere kleur.

Zoë haar slaapkamer kreeg een tof behangetje

Nog een etage in huis waar geklust mag worden: de zolder! Vorig jaar verfde ik nog deze bakstenen op Zoë haar kamer. Dit jaar gingen we voor een fijn behang.

Behang kiezen voor de kinderkamer
Zo kies je een tof behang voor je kinderkamer. Ik deel tips en natuurlijk het eindresultaat waarbij alle kleuren mooi samen komen.

We renoveerden de zoldertrap en verven álles eromheen

Een mega klus! Het renoveren van onze zoldertrap en álles eromheen verven. Een zeer eervolle klus, maar wat een werk! Het resultaat is enorm en het verschil gigantisch! Dit is wel één van de grotere klussen in ons huis geweest.

Trapinspiratie: een kleurrijke trap met patroontegels!
Een kleurrijke trap dankzij Portugese patroontegels als stootborden en natuurlijk bijpassende kleuren verf om het plaatje af te maken.

We maakten een nieuw tafelblad voor de eettafel

Nog zo'n toffe klus: het vervangen van ons eettafelblad! Via Marktplaats scoorde ik een gratis (!) eettafel waarvan we het blad hergebruikt hebben. Ontzettend leuk om deze klus uit te voeren en heerlijk om gratis een massief eiken eettafelblad te hebben!

Goedkoop tafelblad op maat maken, met tips
Ga voor een compleet nieuwe look voor je tafel door enkel het blad te vervangen. Blad te groot? Ik vertel je hoe je het blad op maat kan maken.

Classic Car in de keuken

De keukenmuur was ook weer aan een nieuwe laag verf toe. Ik wilde een frissere kleur groen en viel op de kleur Classic Car van Flexa. Factory Green was ook een fijne kleur maar Classic Car past mij toch beter! Deze kleur gaat ook heerlijk samen met de kleur Mild Berry in de woonkamer.

De kleur Classic Car in de keuken, ga voor groen
Muurverf in de keuken, ja hoor, geen probleem! Voor de derde keer geef ik deze muur een nieuwe kleur. Dit keer koos ik Classic Car van Flexa.

Het botanische washok

Een geweldige plek om helemaal los te gaan met klussen: het washok! Omdat je hier doorgaans kort verblijft, kun je het zo gek maken als je zelf wil. Ik besloot een botanisch washok te maken.

Washok stylen, kies voor een botanisch washok
Een botanisch behang, geel plafond en een knalroze wasmeubel zorgen ervoor dat ik super blij word van ons washok!

Gido kreeg een jungle behang op zijn slaapkamer én een groen plafond

Gido zijn kamer mocht ook weer in een nieuw jasje gestoken worden. Hij koos voor een jungle kamer en aan mij de schone taak om dit tot uitvoer te brengen.

En over deze klus had ik nog geen blog geschreven maar daar heb ik verandering in gebracht:

Jungle kinderkamer inspiratie: passend behang en accessoires
De jungle kinderkamer mocht nog meer aangekleed worden. Met nieuwe gordijnen, behang én zelfs een toffe Ikea Kura hack ging ik aan de slag.

Benieuwd naar de samenvatting van het jaar 2022? Je leest het hier:

Eindejaars terugblik en reflectie over het jaar 2022
Jaarlijkse terugblik, wat gebeurde er in 2022? Welke klussen kwamen langs? Deze blog wordt afgesloten met de onthulling van mijn nieuwe uitdaging.