Je toilet verven

Je toilet verven, niet de pot natuurlijk maar wel de muren. Een super goede keuze als je het mij vraagt. Er is tegenwoordig scala aan waterafstotende verf te vinden voor in de toiletruimte. Ideaal en zo gemakkelijk aan te brengen. Voordat je enthousiast naar de bouwmarkt rent om verf te shoppen, kun je beter eerst kijken waar je verf kunt kopen in de aanbieding, besparen willen we natuurlijk allemaal!

Foutje moet kunnen

Vier jaar geleden bestelde ik Portugese tegels met een blauw accent. In plaats van blauw, kregen wij de tegels met een groen accent geleverd. Niet wat ik voor ogen had maar okay, groen werd het. Maar nu is daar dan toch de sfeer die ik vier jaar geleden wilde. Ik was altijd wel tevreden met het toilet maar toch miste ik de frisse look die ik voor ogen had toen ik mijn eerste keuzes had gemaakt.

Uiteraard heb ik het proces van de groene wc vastgelegd in een blog:

Klein toilet inspiratie met patroontegels
Ons kleine toilet met patroontegels, er heeft een mega make over plaatsgevonden om dit te realiseren. Je leest er hier alles over.

Verf kiezen voor je toilet

Enige tijd geleden ontving ik van Flexa verf voor in ons trapgat. Een prachtige zachtblauwe kleur: Suave Indigo. Superfijne kwaliteitsverf van de Pure-lijn. De verf was dermate goed dat het trapgat in een enkele laag helemaal gedekt was! Dat betekende dat ik nog genoeg verf over had voor een ander klein hokje: ons toilet! Maarja, die tegels, die hadden een groen werkje. Zoals altijd had ik een monstertje van de verf aangebracht op een canvas.

Tip van Rens: koop een (Flexa) tester en breng deze aan op een canvas doek van Action, het doek houd je in ruimte waar je van plan bent te gaan verven. Zo zie je hoe de kleur uit de verf komt bij de desbetreffende plek en of het de look is die je zoekt. Zonde van het canvas? Zeker niet! Want bij een volgende kleur-jacht verf je er weer gewoon overheen!

Met mijn canvas ging ik naar het toilet en hield het bij de tegels. Merkwaardig genoeg trekt het blauw het groen uit de tegel waardoor de tegel ook wat blauw gaat ogen. De kracht van kleur! Ik werd wel enthousiast van deze aanblik en besloot om eindelijk te gaan uitvoeren wat ik vier jaar geleden al van plan was: een fris blauw toilet.

Ons toilet, toen we hier kwamen wonen:

Toilet voor de make over

Het toilet na de eerste, grote, make-over:

Groen toilet met patroontegels

En dan nu de schone taak om blauw aan te brengen. Grappig genoeg toont de verf heel wit als je hem aanbrengt, maar hij droogt heel mooi blauw op.

Kwaliteitsverf van Flexa Pure

Deze verf voelt als zijde, ik ben echt fan van de Pure lijn! Flexa heeft verschillende lijnen voor verschillende doeleinden. Ik heb nu de Flexa Pure Extra Mat, aangebracht. Extreem schrob- en reinigbaar. Flexa heeft ook andere typen verf die zich nog beter lenen voor vochtige ruimtes, maar voor deze klus nam ik meer dan genoegen met de fijne verf die we al in huis hadden liggen.

Het toilet verven: het resultaat

Gisteren heb ik de muur geverfd en ik heb bewust een nacht gewacht tot ik alles weer op zijn plaats bracht. Meestal ben ik zo'n stuk ongeduld dat ik dat al doe als de verf nog half nat is, met als gevolg dat er van alles vastplakt in de verf. Dit keer kwam de wijze Rens naar boven: wacht een nacht. Afgelopen week kocht ik een supergave Gouden Toekan en die heeft meteen een plekje veroverd in het toilet, hoe gezellig!?

Valt het jou nog op dat de tegels eigenlijk een groen werkje hebben? Ik vind de make-over geslaagd en ben blij met ons blauwe, frisse toilet!

💡
De wandplanken vind ik één groot succes in het toilet! Ik heb een lijstje gemaakt waar je dergelijke planken kunt shoppen:
Shop diverse modellen op bol
Kijk hier voor een groter formaat
Amazon heeft ook heel veel opties

Ben je benieuwd naar de vorige make-over? Deze kun je hier bekijken, wát een verschil:

Klein toilet inspiratie, kies voor vintage patroontegels
Klein toilet verbouwen naar modern retro mét patroontegels. Heel veel styling- en klustips, maak van je toilet een gezellige ruimte.

Geïnspireerd geraakt door ons toilet? Ik heb een Shop the Look gemaakt zodat je weet waar alles te koop is!

Shop the Look: hier shop jij je toilet aankleding
Nieuw bij Interikleur: Shop the Look! Staat dit plaatje jou aan? Copy paste hem snel naar je eigen huis, je hoeft alleen de linkjes te volgen.

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.