Kwantum bloemen behang kiezen voor de kinderkamer

Behang met bloemen bij Kwantum, ik vind Kwantum prachtige designs hebben voor mooie prijzen. Behang kiezen kan best een opgave zijn, zo ook voor een kinderkamer. Want je wil misschien niet dat het te zoet wordt of juist te druk of te... Nou ja, je wil gewoon dat het mooi is! En soms wordt het opeens heel makkelijk om behang te kiezen, want dan loop je er tegenaan en dan weet je dat het goed zit! En dat is zó fijn!

In november 2020 ging ik aan de slag in de bedstede van onze dochter. Het leek mij leuk om eens samen met haar te klussen en daarom bedacht ik een project dat we samen konden aanpakken: het verven van haar bedstee. Er kwamen kilometers tape aan te pas en je kunt er alles over lezen in mijn andere blogpost:

Meisjeskamer met bedstee
Met restantjes verf ging ik met mijn dochter aan de slag in haar kamer. We verfden gekleurde bakstenen en daar kwamen kilometers tape aan te pas.

Behang voor de kinderkamer bij Kwantum

Kwantum is vaak de eerste plek waar ik een kijkje neem voor behang. Het behang bij Kwantum is gewoonweg vrij voordelig en tevens: goed van kwaliteit. Ook de keuze uit behang met bloemetjes is behoorlijk groot bij deze leuke woonwinkel.

Ik liep weer eens door Kwantum, op zoek naar passend behang voor een klant. Ik keek meteen even of ik iets zag dat ook leuk zou zijn voor in de kamer van mijn dochter. Op de één of andere manier zijn de kleuren in haar kamer erg blijvend, ik vind het ook bij haar passen en daarmee ook bij haar kamer. Het is vrij klein, net zoals zijzelf, en de zachte pasteltinten voelen hier altijd als goede keuze.

Behang met bloemen en pasteltinten

Opeens viel mijn oog op een behangetje vol pasteltinten, maar ook veel wit, veel frisheid, het roze van haar andere muur, okergele kleuren, ik was meteen fan. Met behang onder mijn arm, en staaltjes in mijn hand, ben ik naar de kassa gegaan. Ik kon aan de bak!

💡
Op zoek naar nieuw behang voor in een bestaande ruimte? Bekijk welke kleuren er in de ruimte aanwezig zijn en zoek behang waarin deze kleuren terugkomen.

Voorbehandelen muren voor het behangen

Ik was natuurlijk enthousiast in de weer geweest met kilometers tape bij de vorige meisjeskamer make-over. Nadeel van dergelijke klussen, is dat de geverfde delen natuurlijk dikker zijn dan de andere delen. Oftewel: ik kon weer een muur gaan schuren. Ik zou een deel verven en het andere deel behangen. Een schuine (schoorsteen)koof behangen met print, dat is vragen om moeilijkheden. Dus ik heb eens niet zo eigenwijs gedaan: dit mocht simpelweg wit geverfd worden.

💡
Enthousiast in de weer geweest met kleurvlakken en wil je het egaal? Schuur de muur op. Ik hanteer: wat je niet meer voelt, dat zie je ook niet.

Na het schuren ben ik gaan verven. Ik heb de muur eenvoudig in RAL9010 geverfd. Het deel dat ik zou gaan behangen heb ik in eerste instantie geverfd aan de buitenzijdes. Ik wilde niet het risico lopen dat ik het behang te kort zou inknippen en dat de achterliggende verfkleur daardoor zichtbaar zou worden.

💡
Heb je een kleur op de muur en wil je daaroverheen behangen? Verf de randen dan eerst een lekkere reep in dezelfde kleur als het plafond. Zo voorkom je dat je mogelijk de verfkleur erlangs ziet zitten

Yes, we kunnen de kinderkamer behangen!

💡
De eerste behangbaan is het belangrijkst: deze dient recht geplakt te worden. Gebruik voor de eerste baan ook altijd een waterpas, anders blijf je scheef behangen en dat is niet tof!

De bedstede zit vol schuine stukken, maar het behangen ging alsnog vrij soepel. Met een behangspatel kun je het behang goed in de hoeken/randen duwen zodat er een naad ontstaat, vervolgens knip je die af en zit het als gegoten. Je kunt ook gebruikmaken van een stanley mes, alleen is het mij nooit gelukt om daar een knappe lijn mee te krijgen. Yay voor de behangspatel!

Het resultaat van het behangen van de kinderkamer

Het resultaat vind ik superleuk! De kleuren passen zo mooi in haar kamertje. Ik heb ook wat stukken behang ingelijst in fotolijstjes, deze heb ik op de zijkant van de kast gemonteerd.

🎀
Stylingtip: laat behang terugkomen in fotolijstjes
💡
Shoptip: Zie je die leuke hartjes op de deurtjes? Shop ze hier: Hartjesstickers

Jungle behang in een kinderkamer

Ben je benieuwd hoe de kamer van onze zoon eruit ziet? Hij heeft een heel cool Jungle Kinderkamer:

Jungle kinderkamer inspiratie: passend behang en accessoires
De jungle kinderkamer mocht nog meer aangekleed worden. Met nieuwe gordijnen, behang én zelfs een toffe Ikea Kura hack ging ik aan de slag.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.