Thema slaapkamer: jungle kinderkamer

Gido zijn kinderkamer heb ik vorig jaar omgedoopt tot jungle. Een kamer met een thema, ik vind het tof. En zo maakte de geverfde muur plaats voor een heel mooi fotobehang met jungle dieren. Zijn bed verving ik voor het Ikea Kura bed. Waarom? Omdat ik wist dat je met dit bed ontelbaar kanten op kan. Wat wel zo handig is aangezien ik zeer regelmatig kamers een nieuwe look geef. Ik heb dit bed gekocht met de wetenschap dat ik hem een keer lekker zou kunnen hacken (of vaker). Natuurlijk zijn er ook tal van andere gave thema's voor een kinderkamer. Zoals een LEGO Slaapkamer, hoe gaaf is dat? En ook leuk: een babykamer inrichten in dierenthema.

De before situatie

Hiervoor heb ik Gido zijn kamer met regelmaat een nieuwe look gegeven. Van dinosaurussen op een berg tot behang met lockerkasten. Maar de situatie waar ik nu mee startte was anders: het jungle thema had al wat intrede gedaan. Het Kura bed is eigenlijk een behoorlijk saai aanzicht met witte borden en grenen omlijsting maar juist daarom is het een ideaal bed om naar eigen smaak aan te passen.

Before situatie met kaal Kura bed.

Niet alleen het bed mocht eraan geloven, ook de muren en de gordijnen zouden aangepakt worden. Het gele gestippelde behang paste nog redelijk bij het jungle thema maar al met al vond ik het te druk bij elkaar. Daarom mocht dit behang, samen met de groene muur, een nieuwe look krijgen.

Niet alleen het bed mocht eraan geloven, ook de muren en de gordijnen.

Aan de gordijnen ergerde ik me vanaf het begin al, maar doordat het raam 240cm breed is, was het lastig om betaalbare én passende raamdecoratie te vinden. Toch bestaat het! Zwarte rolgordijnen van 240cm kant en klaar:

Passend behang kiezen voor de kinderkamer

Passend behang vinden was best een uitdaging, doordat het wel moest passen bij het bestaande fotobehang en het geheel ook niet te bont moest worden. Dus waar let je dan op? Sowieso neutrale kleuren, geen andere heel drukke kleurrijke prints. Of je moet echt fan zijn van eclectisch, dan kan dat natuurlijk wel. Persoonlijk zou ik dat te druk vinden in een kinderkamer.

Heb je al (foto)behang in een slaapkamer? Zorg er dan voor dat het andere behang geen druk motief of veel verschillende kleuren heeft.

Jungle behang, niet te druk, niet teveel diverse kleuren, passend bij het fotobehang. Challenge accepted. Toen mijn oog op bladerenbehang viel, was ik eigenlijk al snel verkocht.

Ikea Kura Hack met behang

De volgende uitdaging was het hacken van het Kura bed. Ik wist sowieso al dat ik met behang aan de slag wilde gaan. De witte borden waren voor mij uiteraard veel te wit en verven vond ik niet hack-waardig genoeg. Maar hierbij gold natuurlijk ook: het moest matchen bij het fotobehang én bij de bladeren. Uiteindelijk koos ik voor een dierenvacht-print in de kleur bruin/terra met zwarte vlekjes. Het zwart komt ook terug in de kastdeuren, die ik eerder voorzien heb van krijtbordverf.

Heel eerlijk: ik vond het tegenvallen om het bed te behangen. Ik ben meer een klusser dan een knip- en plakmama. De grootste uitdaging hierbij is nou eenmaal knippen en plakken. Ik wilde natuurlijk niet dat je de witte achtergrond zou zien langs de randen dus succes Rens! Ik kon de borden iets naar achteren duwen waardoor het behang erachter geschoven kon worden maar al met al kostte het me meer tijd dan dat ik voor ogen had. Maar eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn, wat een ongelooflijk ander beeld zo met het gekleurde behang in plaats van de witte platen. Overigens: ik had het bed ook uit elkaar kunnen halen, dan zou het behangen een stuk makkelijker zijn gegaan. Ik had ervoor gekozen om het bed in elkaar te laten en zodoende de hack uit te voeren.

Jungle kamer met bladerenbehang.
Giraffe kussens op bed. Jungle kamer.
Kleurrijke kinderkamer met jungle thema.

Meer kinderkamerinspiratie?

Meer kinderkamerinspiratie vind je hier:

Kinderkamer ideeën, de leukste kinderkamers
Een kinderkamer met thema, een bedstede of heerlijke pasteltinten? Bij ons krijgen de kinderkamers met grote regelmaat een make-over. Laat je inspireren!

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.