Before: de babykamer van Gido

Met de peuterkamer van Gido was ik wel tevreden, ik had een paar bergen geverfd en leuke ronde dots geplakt. Zie je dat ronde bord? Dat is een ronde houten snijplank. Hier heb ik twee gaten in geboord en vervolgens met draad ervoor gezorgd dat het een grote knoop lijkt. En die dots? Die haalde ik van Aliexpress. Een niet heel spannende peuterkamer, maar ik vond hem best okay.

Babykamer met ledikantje en blauwe bergen geverfd op de muur.

Halfhoogslaper in de kinderkamer

Kleine kindjes worden groot. Toen Gido niet meer in bedje paste, hebben we een halfhoogslaper aangeschaft om zo ook nog speelmogelijkheden onder zijn bed te hebben. Maar ja: die halfhoogslaper stond natuurlijk wel voor de bergen. Het was totaal geen gezicht meer. De hoogste tijd om te kijken naar een alternatief.

Halfhoogslaper

Nieuw plan voor de kinderkamer

Het was dus tijd voor verandering en toen ik op pad was voor verf voor onze eigen slaapkamer, vond ik het wel zo leuk om te kijken wat ik nu met Gido zijn kamer kon doen. Eigenlijk was mijn eerste idee om met piratenbehang aan de slag te gaan, zijn dekbedovertrek bestond ook uit een piraat en hij had een piratenboot. Maar piratenbehang, dat was lastig te vinden. Een ander thema dan maar?

Toen viel mijn oog op dinosaurusstickers, ik twijfelde eerst want... Was het niet te kinderlijk? Maar joh, hij is echt net 3, dus hoezo kon het nou te kinderlijk zijn?! En stickers… Die haal je er zo weer af. Gido werd dolenthousiast van de dino-plaatjes en showde ze aan iedereen in Hornbach. Dus ja: meenemen dan maar!

Dinosaurusstickers

Ook online heb je hele leuke Dinosaurusstickers te koop, zoals deze Glow in the Dark.

Kinderkamer make-over: verven en stickeren

Het was al een volle dag en toen ik thuis kwam was het 17:00 maar als ik eenmaal iets heb gekocht, jeuken mijn handen zo erg, dat ik meteen aan de bak wil. Dus ik ben op zoek gegaan naar de kleur verf die al op de muur zat. Tussen 20 verschillende verfblikken vond ik uiteindelijk de juiste kleur; gelukkig, we hadden hem nog in huis! Overigens is dit allesbehalve een goede tip. Want de verf oogt met een nieuwe laag, compleet anders. Aangezien ik de bergen wilde 'uitbereiden' was de kans aanzienlijk dat je echt kleurverschil zou waarnemen. Maar mijzelf kennende wist ik al dat er al snel weer nieuw behang of nieuwe verf tegenaan zou gaan en daarom nam ik dat voor lief.

De bergen heb ik vervolgens uitgetekend met de paarse sensitive tape van Action (tip!). Ik heb bestaande bergen opgehoogd en andere bergen toegevoegd. Met dit plan zorgde ik ervoor dat de bergen mooi boven het bed uit zouden komen, in plaats van half eronder zoals eerst. Ik heb de bergen vrij willekeurig uitgetekend, het moet ook niet te ingewikkeld worden want dat is het simpelweg niet.

Na het verven heb ik meteen de tape verwijderd, zo heb je het minst kans dat de verf er nog onder kruipt of dat je een verflaag meetrekt. Daarna kon het plakken beginnen. Wat een ontzettend leuke stickers zijn dit en de bergen hebben er meteen een functie bij gekregen. Ik had nooit verwacht dat ik ook zoiets op de muur zou plakken want ik hou meer van wat rustigere prints, maar Gido is er mega blij mee en dat maakt mij ook een tevreden moeder! Alleen moet zijn dekbedovertrek nog veranderen zodat het matcht bij de dino's op zijn kamertje.

Kinderkamer met dinosaurussen

Inmiddels is Gido zijn kamer al meermaals van een nieuwe look voorzien. Momenteel heeft hij een jungle-thema in zijn slaapkamer. Ben je benieuwd hoe dit heeft uitgepakt? Lees dan snel verder in dit blog:

Jungle kinderkamer inspiratie: passend behang en accessoires
De jungle kinderkamer mocht nog meer aangekleed worden. Met nieuwe gordijnen, behang én zelfs een toffe Ikea Kura hack ging ik aan de slag.