Donkerblauwe muur in de woonkamer

Donkerblauw in de woonkamer, doen? Zeker! Al eerder gingen we van mintgroen naar een donkerblauwe kleur op de wand. Prachtig vond ik het, alle pasteltinten in onze woning kwamen tot leven. Bossen bloemen werden nog veel sprekender tegen de donkerblauwe wand en onze Ixxi werd er al helemaal een eyecatcher mee!

Wandlamp boven wandmeubel
Gele ivar hack bij donkerblauwe muur en ixxi

Wil je meer lezen over de vorige make-over? Bekijk dan deze blog:

Donkerblauwe muur in de woonkamer, laat je inspireren
Van een mintgroene muur naar donkerblauw. Een grote verandering maar wauw, alle andere kleuren komen erbij tot leven!

Nieuwe donkerblauwe kleur op de muur

Het donkerblauw beviel heel goed, alleen de donkerblauwe kleur die wij hadden, liet zich lastig combineren met andere muurkleuren. Althans, andere kleuren die mij aanspraken. Ik kwam vaak in de knoei en een lekkere match vinden was erg ingewikkeld. Al met al ging de kleur mij wat meer tegen staan, alhoewel ik donkerblauw nog altijd wél erg mooi vond. Ik ging op zoek naar een andere donkere tint voor op de muur en kwam zodoende uit op de kleur Geldersblauw - Strak van Flexa.

Tip van Rens: er zijn heel veel soorten Geldersblauw. De Geldersblauw die ik koos heeft de code 1710.

Geldersblauw - Strak vanuit de pot

Toen ik de verfpot opende, was ik bang dat de verf verkeerd gemengd was. De kleur blauw oogde heel fel! Allesbehalve wat Geldersblauw - Strak eigenlijk is: een mooie donkere, diepblauwe kleur. Omdat ik grote twijfels had, heb ik eerst het roerhoutje ingedompeld en gewacht tot deze droog was. Wat blijkt? De verf droog héél anders op! Er is altijd wel een verschil waarneembaar, maar deze was wel heel extreem.

roerhoutje geverfd met geldersblauw

Zo zie je meteen dat deze nieuwe kleur een veel diepere tint heeft. Dus ja: groen licht en aan de slag!

verven van de muur

Ik had besloten dat ook het wandmeubel meegenomen mocht worden met deze verfklus. Daar ging de Geldersblauwe lak tegenaan!

muur en wandmeubel geverfd in Geldersblauw - Strak van Flexa

Deze foto laat goed zien wat het kleurverschil is tussen de twee blauwe kleuren, rechts is al voorzien van Geldersblauw en de linkerkant moet nog geverfd worden:

Twee kanten van de muur met aan weerszijden andere kleuren blauw.

Links zie je overigens ook veel witte vlekjes, dit zijn muurbeschadigingen die ik vooraf heb gedicht met Gyproc. Zo ook bovenin, waar de Ixxi hing en welke niet terug zou komen in de woonkamer.

Donkerblauwe muur in de woonkamer, het resultaat

En dan het resultaat! Ik ben heel blij met deze nieuwe tint. Hij is 'volwassener' en veel makkelijker te combineren met andere kleuren die ik mooi vind.

roodharige vrouw voor donkerblauwe muur

En ook de Ivar kast kreeg een nieuwe look, kijk hem mooi staan op de donkerblauwe wand.

ikea ivar hack voor donkerblauwe muur

Ik ben wat laat met het schrijven van deze blog en inmiddels is er al weer heel veel veranderd. Het wandmeubel is inmiddels voorzien van de prachtige kleur Vol Tijm van Flexa:

De frisse kleur Vol Tijm van Flexa op het wandmeubel
Tijd voor een nieuwe kleur op het wandmeubel. De kleur Geldersblauw maakt plaats voor de frisse groene kleur Vol Tijm van Flexa. Wat een verschil!