Donkerblauwe muur in de woonkamer

Al enige tijd speelde ik met het idee om wat meer contrast aan te brengen in ons interieur. Maar nu ik al die pastel-tinten zo gewend was, vond ik het toch wel lastig om van koers te veranderen en te bedenken WAAR ik dan dat contrast wilde. Ik heb met wat accessoires gespeeld maar dat gaf allemaal niet het wenselijke effect. Totdat ik opeens op een foto stuitte van donkerblauw in combinatie met pastel-tinten, WOW! Ik was direct meer dan verkocht en wonderbaarlijk genoeg vond mijn man het ook meteen mooi. Dit kon nog wel eens een plan van aanpak worden! Voordat ik te hard van stapel loop, zo was onze muur:

Mintgroene muur met eettafel en eetkamerstoelen

Dezelfde dag ben ik op pad gegaan om te kijken welke kleuren in aanmerking konden komen. In de bouwmarkt zag ik onder andere kleur “Eigen”, hey, die had ik ook al gespot op de Histor-website en toen vond ik het ook een goede kanshebber. Het “Eigen”-kaartje ging mee, vergezeld met 3 andere tinten blauw.

Blauwe kleurkaartjes

Het was avond en kunstlicht en zo, dus heel goed zijn de diverse tinten niet te zien. Ik vroeg mijn man welke hij het mooist vond en hij wees meteen kleur “Eigen” aan. Hmm.. Zou dat een teken zijn? Ik bleef ontzettend twijfelen en dus ging ik online verder zoeken.

Mijn man vond het heel wonderbaarlijk dat ik een hele avond kon spenderen aan digitaal muren verven maar ik vond het wel een vermakelijke bezigheid. Op mijn lijst van favorieten stonden nog “Eigen”, “Sea Captain” en “Inkt”.

Verf halen in de bouwmarkt

De dag erop stond ik weer eens in de bouwmarkt, de kinderen hadden er niet zoveel zin in (joh) dus het was toch wel fijn als ik snel een knoop door zou hakken. Mijn man vond kleur “Eigen” nog altijd goed maar vond hem toch wel wat donker. Ja, dat maakte mijn getwijfel nog wat erger. Hij kwam met een andere kleur aanlopen die ik weer te nietszeggend vond. Het contrast tussen de pasteltinten en het blauw moest wel echt goed aanwezig zijn wilde ik dit plan laten slagen. Gezien het ongeduld van de kinderen - en toch ook inmiddels van mijn man - opperde ik het idee om later zelf terug te gaan en dan een keuze te maken. Toch trok mijn man mij over de streep en zei dat we gewoon nu moesten kiezen omdat ik anders weer terug zou komen om voor de derde keer naar dezelfde kaartjes te kijken. Dus.. Het werd “Eigen”. Ik vond dat we leen okay plan aangezien die kleur toch elke keer terug bleef komen somehow.

Muurverf afwerking, mat of glans?

En dan de keuze, wat voor type verf. Schrobbaar? Mat? Glans? Whatever? Ik wilde voor glans gaan maar mijn man voor mat, hoezo tegenstrijdig? Anyway, na wat discussiepunten heeft hij dit euvel gewonnen, het zou mat worden. 5 liter maar liefst. Terwijl de verfmachine haar best deed om de boel zo goed mogelijk te mengen, zag ik dat er een gigantische deuk in de emmer zat. Aiiii. Toen de verf goed gemengd was en de verfdame de pot pakte, drupte de knalblauwe verf over de pot. De pot was gescheurd. Nice.. Nu had ik gevoelsmatig nog meer tijd om na te denken of dit wel DE kleur zou zijn. Dus snel liep ik nog met mijn kaartje als kip zonder kop rond en legde hem op geverfd stuk blauw van een ander merk en schrok van het aanbeeld. Dit was niet best, dit was veel te blauw! Maar de keuze was gemaakt en de kinderen en mijn metgezel hadden de bouwmarkt lang genoeg gezien dussss opnieuw werd de verf in de ‘gewenste’ kleur gemengd, ditmaal in 2x 2,5 liter blikken want 5 liter bleek geen succes. Bijzonder genoeg ging het ook al mis met mengen toen ik vorige maand onze slaapkamer ging verven, daarbij was de deksel van pot afgevlogen in de mengmachine. De verfmengdame zei dat ik geen verf meer bij hen mocht kopen.

Vergezeld met 2 blikken verf stapten we in de auto. Ik was voornemens om de dag erna te gaan verven aangezien het al middag was en ik in de avond nog zou moeten werken. Maar thuis aangekomen duurde het geen vijf minuten of ik was alle randen aan het aftapen om vervolgens de verf door te roeren en mijn verf-ervaring nog meer te vergroten. Het zal me niks verbazen als ik inmiddels meer m2 heb geverfd dan mijn man. Anyway, werderom die schok toen ik de verf zag. Maar daar ging ie dan…

Al snel werd mijn brein iets relaxter, okay, de kleur was heftig en donker, maar de delen die goed gedekt leken, gaven toch een mooie tint weer. Hopelijk was dit ook echt wat ik voor ogen had. Zoals te verwachten dekte de verf niet in één keer maar tot mijn teleurstelling was hij pas overschilderbaar na 5 uur. Tsja, dan zou ik keukens zitten tekenen bij Ikea, dus dat ging helaas echt niet. Dus besloot ik nog adhoc om de andere wand onder handen te nemen en die dag erna de boel van de tweede laag te voorzien. Daarna was het haasje repje naar mijn werk waarbij ik met gemengde gevoelens ons blauwe huis verliet.

De tweede laag verven

De dag erna begon ik om 09:00 met de tweede laag. Ditmaal beter voorbereid want de verf spetterde behoorlijk en ik heb pittig wat verf van de vloer moeten boenen. Niet heel relaxt, ondanks dat het er wel goed af te halen was. Met de tweede laag werd ik steeds meer content. Ik hoopte dat twee lagen genoeg zouden zijn, gelukkig lukt het me altijd wel aardig goed om verf dekkend aan te brengen. Om 11:00 was ik klaar met beide wanden en het resultaat mocht er zijn! En hij droogde egaal en dekkend op, hoera! De tape kon verwijderd worden en nog een hoera voor de strakke lijntjes! Nu nog mijn geduld op de proef stellen voordat ik de Ixxi terug kon hangen want ik was wel mega benieuwd of het gewenste effect te zien was. Voor mijn eigen beeldvorming schoof ik mijn gele kast vast voor de muur met daarop een kleurrijk geheel en de kleuren kregen meteen een geweldige boost met de blauwe achtergrond. Na een paar uur hing ik de Ixxi terug en wow, dit was wat ik zocht! Alle twijfel in één klap weg, missie geslaagd!

En nu is het één dag later en wat ben ik blij met het resultaat! Izzie heeft ook een mooi koninklijk mandje in haar vernieuwde slaaphok.