Bloemenstandaard voor je bloemen maken

Na onze - adembemende - reis naar Noorwegen, duurde het even voor ik weer helemaal into het klussen thuis was. Hoewel… terwijl ik dit typ, denk ik: volgens mij heb ik na de vakantie al eerder verf in mijn handen gehad. Ja, dat klopt. Misschien toch meer geklust dan gedacht want ik heb een spiegel van drie kleuren verf voorzien. Wellicht blog ik daar later nog over! Oh, ik heb ook nog de deurtjes voor onze dochter haar kamer geverfd… Hoe dan ook, het voelt alsof ik niet veel DIY-projecten heb gehad in de 20 dagen dat we thuis zijn. Dit DIY-projectje is wel een leuke om te delen, al zeg ik het zelf.

Alternatieve vaas maken

Je kunt bloemen natuurlijk in een vaas dumpen met een laag water erin en ze na een week de groene bak in bonjouren. Maar ik merkte dat ik wat uitgekeken raakte op het ‘bloem-hoort-in-een-vaas’-idee. Dus kocht ik de laatste tijd wel eens een boeket bij mijn favoriete bloemenkraam en verdeelde het boeket over diverse kleine vaasjes; veel gezelliger en je hebt op diverse plekken bloemen staan voor de prijs van 1 boeket. Dus, best cool. Daarnaast vind ik wandvaasjes te tof, alleen kan ik er nergens voor slagen of ik vind het simpelweg te duur (tsja, ik ben best een zuinige Harry), dus een alternatieve wand’vaas’ zou ook wel nice zijn.

Deze DIY kost je een plank hout, enkele spijkers (of verf), bloempotjes en wat touw EN is desgewenst bevestigbaar aan de muur. Oh, en als je Rens heet dan kost het je ook 1,99 aan een Flexa ‘tester’, want verf staat garant voor een dosis kleur en dus gezelligheid.

Roodharige vrouw met verftester

De kleurkeuze… Enige tijd geleden had ik de eer om een bloemenwinkel een make-over te geven. Mijn gedachte bij het kleurpallet was: de muur moet een natuurtint krijgen. Na wat research zag ik dat bloemenwinkels vaak grijze muren hebben en eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet zo mooi. De natuur geeft zoveel mooie kleuren cadeau en grijs is daar nou niet echt een onderdeel van (althans, ik ken wel een grijze lucht in Nederland maar volgens mij wordt niemand daar blij van). Dus daar koos ik voor blauw, want wat is er mooier dan tulpenvelden met op de achtergrond een strak blauwe lucht? Voor mijn DIY-projectje wilde ik ook best voor blauw gaan, maar ik vond een lavendelkleur ook wel tof en mooi matchen bij bloemen; de kleuren moeten elkaar wel ophalen. Aangezien ik nog geen lavendelkleur in huis had en deze kleur wel terug te vinden is in onze Ixxi (oftewel: mijn kleurpallet), viel de keuze op “Dusty Lavender”. Maar waar hebben we het nu over? Een plank en potjes, ik zal even de plank laten zien:

Plankje

Dat dus. Niet echt spannend. Zo te kopen maar ook appeltje-eitje om zelf te maken: neem een vurenhouten plank, zaag in de gewenste maat en voorzie de hoeken van afgeronde latjes en timmer het geheel aan elkaar (of lijmen, dat kan ook). Dat dus. Nou, met mijn Flexa-‘tester’ ben ik aan de slag gegaan nadat ik de plankjes had geschuurd met fijn schuurpapier, in no-time kleurde het vurenhout mooi Dusty Lavender! Als je trouwens dit ook wil DIY’en, dan kun je het best aan de bovenzijde eerst gaatjes boren (niet te dik) om het touw doorheen te halen, beter voor dan na het verven. Ik gebruikte een haar-/schuifspeld om het touw erdoorheen te krijgen, doe bovenin een knoopje en hij hangt! Nu wat water toevoegen en je kunt je bloemetjes mooi uitstallen :-)! PS: heb je een kleine beurs? Deze mini-vaasjes zijn ook ideaal om te vullen met wat bloemensteeltjes uit de tuin, zo kost het je niets!