Skådis bord van Ikea

Het Skådis bord van Ikea is multifunctioneel en super leuk om zelf samen te stellen. Daarnaast is het ontzettend praktisch doordat je zelf kunt bepalen welke kant je ermee op gaat. Ikea verkoopt dit bord momenteel in drie verschillende kleuren: wit, zwart en bruin.

Het Skådis bord als kruidenplank

Eigenlijk heeft het Skådis ophangbord een ideale maat: hij past precies achter een keukenkastje; zonder enige montage is het dus mogelijk om dit bord achter een keukenkastje te haken. Althans, dit zal bij de meeste keukenkastjes gelden. De breedte is 56cm, een keukenkastje is doorgaans 60cm breed en zo kwam ik erachter dat dit bord zo achter het kastje te haken is aangezien de kast achter iets van de muur af komt. Om het helder te maken, heb ik hier een foto van gemaakt:

Zwart Ikea Skådis bord achter de keukenkast gehaakt

Hier past het dus precies! Fijn! Er komen dus geen schroeven of gaten aan te pas, het blijft gewoon stevig staan. Ik heb nog nooit gehad dat hij opeens onderuit glipte of verschoof. Maar geen garanties!

Skadis accessoires

Zoals ik aan gaf: Ikea heeft tal van accessoires voor het Skådis ophangbord. Omdat ik dus al een tijdje een kruidenrek zocht, bedacht ik me opeens dat Skådis ook handige plankjes heeft, waar ik mijn kruiden-verzamelijk dus prima op uit kan stallen. Hoe handig?! Om de boel iets persoonlijker te maken heb ik een foto van mijzelf met mijn man op het bord gehangen.

Is dit hack-waardig? Mwoah. Straks laat ik je zien hoe je dit bord wel naar eigen smaak kan maken, met kleur!

Ikea Hack met het Skådis bord

Sinds ik zelf keukens ontwerp, kijk ik veel kritischer naar onze eigen keuken. Ik krijg mijn man niet zo ver dat ik onze keuken mag verven (gek hè? Die keuken is al twee jaar oud..), dus ben ik bezig om op een andere manier wat kleur erin te krijgen.

Zelf vind ik de Skådis borden qua kleur weinig doen. Toen ik ergens in huis een blik verf tegen kwam dacht ik: ja, die kleur moet gewoon op dat bord. Dus zo gezegd zo gedaan en nog geen tien minuten later, zat ik buiten in het zonnetje het bord te schuren en verven. Mijn man was niet in jubel-stemming toen hij zag dat ik nog meer roze in huis aanbreng, maar toen ik hem de keuze liet tussen roze en geel vond ie roze dan wel prima. Ik zal even de before-foto tonen:

Skadis bord van ikea, voor de ikea hack

Voor mijn doen is dit heel weinig kleur, en vooral erg saai en leeg.

Skadis bord van Ikea verven

Dit was echt een klusje van niks, en dat is eigenlijk wel heel leuk. Want binnen 10 minuten incl schoonmaken van de verfspullen nadien, heb je gewoon een compleet nieuwe look in je keuken! Ik houd van verf!

Resultaat van het skadis bord, ikea hack

Tadaa, hoe vinden jullie het resultaat? Ik word wel heel blij van deze kleurencombinatie. Nog blijer dan verwacht, daarom moest het zwarte Skadis-bord er ook meteen aan geloven. Dus… de verfroller werd rondgezwierd in de tuin zodat deze snel droog werd en ik kon nogmaals aan de slag. Ook hiervan even een before-foto gemaakt!

Skadis bord van Ikea before

De verf dekte verrassend goed, zelfs op het zwarte bord en was ook in een mum van tijd droog. Eventueel kun je ervoor kiezen om de metalen plankjes in een kleur te spuiten, gewone verf dekt hier niet op. Voor de borden heb ik overigens gewone muurverf gebruikt. Je zou zelfs toe kunnen met een Flexa tester, dan heb je voor 2 euro een compleet nieuwe look in je keuken. Koopje, toch?

Skadis bord van Ikea after, na de ikea hack

Ik ben blij met wat meer kleur erbij!

Inmiddels is de keuken alweer van diverse make-overs voorzien. Benieuwd hoe ik nog meer kleur ben gaan toevoegen in de keuken?

Keuken - Interikleur
Met een basic keuken kun je alle kanten op, met eenvoudige aanpassingen kun je een groots resultaat bereiken. Denk aan nieuwe greepjes of een nieuwe kleur.

Bekijk hier alle keuken-blogs!

Of heb je zin in meer DIY's en Ikea Hacks? Kijk dan hier:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!