Toilet met patroontegels

Op zoek naar inspiratie voor een klein toilet? Begrijpelijk! Want hoe maak je een kleine toiletruimte nou sfeervol? Ik zou zeggen: gebruik patroontegels! In deze blog geef ik je inspiratie voor een kleurrijk klein toilet.

Toilet verbouwen

Tsja, dat we ons toilet moesten verbouwen, dat valt niet te ontkennen. De ruimte was zo klein dat het toilet er wel diagonaal in geplaatst moest worden (gedaan door vorige bewoners). Toen wij twee jaar geleden onze benedenverdieping gingen verbouwen, kwam het toilet ook eindelijk aan de beurt. Ik zal jullie een beeld geven van de vorige situatie, wie weet krijg je daar ook inspiratie van maar ik gok van niet:

Toilet diagonaal geplaatst

Het was totaal niet pijnlijk om dit toilet te mogen slopen. De ruimte was ook echt wel heel krap en daar bedachten we een oplossing voor:

Ruimtebesparende tip: Indien je een heel klein toilet hebt, dan zou je kunnen overwegen om de spoelbak weg te werken in de muur. In ons geval hebben we de hele muur tussen het toilet en de keuken eruit gesloopt en in de nieuwe muur de spoelbak weggewerkt.

Om een duidelijker beeld te geven: dit was de situatie toen we bezig waren met het verwijderen van de muur tussen het toilet en de keuken:

Gesloopte muren en keuken, toilet muur verwijderd

Na het sloopwerk is de muur teruggeplaatst met daar dus een spoelbak in. Nadat de wanden gestuukt waren, kon het echte opbouwen weer beginnen.

Ga eens na of je het misschien wel super gaaf vindt om juist de toiletruimte veel sfeer te geven met kleuren en patronen.

Bij Hornbach slaagden wij voor een retro-patroontegel. Eigenlijk hadden we ze besteld met een blauw werkje erin maar we kregen ze bezorgd met groen erin. Maar eigenlijk vond ik dat ook wel prima. We hadden al zoveel verbouwkeuzes moeten maken dat ik geen zin had om hier nog werk van te maken. Dus groen zou het worden aangezien we de kleur van de tegel terug wilden laten komen op de wand. Ja, echt. Muurverf in het toilet.

Tip van Rens: je hele toiletruimte vol tegelen is echt niet meer nodig tegenwoordig! Er is genoeg verf verkrijgbaar in alle kleuren die je maar kunt bedenken! Dus: verf in je toilet? Zeker doen!

We hebben een tegeltje meegenomen naar de bouwmarkt en hebben een kleurwaaier ernaast gelegd om de perfecte kleur te vinden die op de wand zou komen.

Tip van Rens: wil je de kleur uit de tegel terug laten komen in de ruimte? Neem de tegel mee naar de bouwwinkel en leg de kleurstaaltjes ernaast, zo kun je gemakkelijker de juiste kleur verf kiezen.

Nu we alle basis-spullen in huis hadden, konden we gaan tegelen.

Tip van Rens: snijd alle tegels op maat voordat je de tegels gaat aanbrengen, dit scheelt een hoop stress aangezien je met droogtijd zit! Zorg ervoor dat je de tegels kan blijven plakken.

Kies een donkere voeg zodat eventuele vlekken niet (snel) zichtbaar zijn

Dat is dat! Nu konden we gaan verven. We hebben dus gekozen voor schrobbare verf en ik ben groot fan!

Voordelen verf in het toilet:

  • Verf is een stuk goedkoper dan tegels
  • Verven is zo gepiept!
  • Het is eenvoudig schoon te maken en je hebt geen voegen die eventueel vies kunnen worden
  • Het past altijd! Je ziet niet met tegelmaten die somehow aan moeten sluiten

Wat een voordelen, vind je niet?

Tip van Rens: plak altijd de randjes af met tape. Wij kiezen altijd de paarse tape van Action, deze is erg sensitive waardoor het andere verflagen wel laat zitten. We hebben al veel (duurdere) soorten geprobeerd en deze komt bij ons het best uit de verf ;)

Toilet met patroontegels en groene muur

We hebben ervoor gekozen om het plafond wit te laten zodat er een leuk speels effect op de wand/ontstaat dankzij de schuinte van de trap.

Toilet aankleden met accessoires

En dan kan het leukste beginnen: het stylen! Het toilet gezellig aankleden met accessoires. Veel mensen kiezen voor een plafonnière in het toilet maar ik vond een hanglamp wel zo leuk voor de verandering! Online kocht ik enkele kubusvormige muurplankjes die we speels op de muur bevestigde en bij IKEA slaagde ik voor een super matchende handdoek. De fonteinset is rondvormig, wat voor deze ruimte praktisch is omdat het niet te diep of breed wordt. Het blijft immers een klein toilet!

Ik hoop dat je wat toilet inspiratie hebt kunnen opdoen. We krijgen er in ieder geval veel complimenten over!