Wc ruimte make-over

Een klein toilet inrichten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt op ontzettend veel creatieve manieren invulling geven aan deze ene vierkante meter in huis. Vaak wordt er eenvoudig gedacht over het inrichten van je toilet: als het er maar netjes uitziet. Zonde!

Ik vind het júist zo leuk om hier een klein paleisje van te maken. Sfeervol, knus, kleurrijk! En dat was ook precies het doel van deze make-over: een knus en kleurrijk toilet maken.

💡
Een toilet inrichten? Stop hier juist veel aandacht en energie in! Je kunt zoveel kanten op met deze ene vierkante meter.

Het toilet toen we hier kwamen wonen

Een diagonaal toilet, yes. Zo troffen wij het toilet aan toen wij hier kwamen wonen. Een zeer krappe ruimte waar het toilet alleen diagonaal in paste. We hebben ruimte gewonnen door de muur tussen de keuken en het toilet weg te breken en daar de spoelbak in te plaatsen. Dankzij die 10cm winst, konden we een knus toilet maken die recht in de ruimte past.

Toilet inrichten, kiezen van nieuwe tegels

Wandtegels: WOW Sweet Bars bij De Tegelfabriek

Ons toilet bestond uit toffe Portugese patroontegels, geweldig vind ik ze! Het liefst koos ik opnieuw voor patroontegels maar dit kreeg ik er niet doorheen in ons huishouden. Tijd dus voor andere tegels. Maar wat dan? Mijn probleem is dat ik tegels al snel wat saai vind.

Toch vonden we de gulden middenweg: De WOW Sweet Bars van de Tegelfabriek maakte mij meteen enthousiast. Dankzij de naden in deze tegel (die je mee voegt), lijkt het alsof het oppervlak bestaat uit héél veel losse tegeltjes. Terwijl het leggen ervan helemaal niet moeilijk is. Deze tegels worden dan ook wel KitKat-tegels genoemd. Je kunt deze pareltjes in diverse kleuren shoppen, ik koos voor de kleur Blush Matt.

Vloertegels: Marazzi D_Segni Colore Indigo

Op de vloer wilde ik graag ook wat kleur. Geen witte, grijze of zwarte tegels in ons kleurrijke huis en het liefst wilde ik ook geen glimmende tegel. De keuze was snel gemaakt toen ik de Marazzi D_Segni Colore Indigo tegel zag. Deze indigo kleur gaat heerlijk samen met de roze wandtegels. Sowieso heeft Marazzi echt geweldige tegels, ik ben helemaal weg van de patroontegels van dit merk.

Aan de slag! Toilettegels verwijderen

Slopen komt eerst om de hoek kijken zodra je een toilet gaat voorzien van nieuwe tegels. Dus daar gingen ze: de Portugese patroontegels:

Aanbrengen van de nieuwe wandtegels

Om de nieuwe wandtegels goed te plaatsen, kun je het best gebruikmaken van een Kruislijn Laserwaterpas. Hiermee zie je precies welke lijn je moet volgen om de tegels waterpas te plaatsen. Een perfect en ideaal instrument voor keurig tegelwerk.

Als je gaat tegelen, maak dan ook gebruik van afstandhoudertjes. Wij hebben de maat van de KitKat-naden als leidraad gebruikt: 2mm. Op deze manier lijken het écht allemaal losse tegeltjes. Na het plakken van de wand- en vloertegels, zijn we het geheel gaan voegen. Voor een vriendelijke, zachte en rustige uitstraling hebben we gekozen voor een witte voeg.

Na het voegen is het schrobben geblazen want de hele witte waas moet eraf zodat je er geen schattige hartjes meer in kunt tekenen.

De aankleding van het toilet, aan de slag met verf en behang

Ik wilde een echt gezellige, knus toilet creëren. Dus ik ging aan de slag met kleur en behang! De kubussen die wij eerder op de muur hadden, die mochten gezellig terugkomen. Voor de kleur op de muur koos ik een tint die passend is bij de wandtegels. De vloertegels hebben de neiging uit te slaan naar groen óf blauw, vandaar dat ik deze tinten vermeden heb bij de aangrenzende muren. Om er eenheid van te maken, heb ik de tint van de vloer wel terug laten komen in het behang. Zo ontstaat er rust in de ruimte.

Klein toilet inrichten

Wat een verbluffend resultaat, al zeg ik het zelf. Ik vind het zo ontzettend tof en gezellig geworden! Ik krijg regelmatig de vraag of ik het niet jammer vind om zoveel tijd te stoppen in het toilet ondanks dat we gaan verhuizen. Nee! Allesbehalve! Dit is mijn werk, ik geniet hiervan en ik vind het zó gaaf om zo'n ruimte tot in de puntjes te verzorgen en sfeervol te maken. Nu maar hopen dat de nieuwe bewoners het ook zullen waarderen. Het is altijd beter dan hoe wij het hier aantroffen, zullen we maar denken!

Nog één keertje dan: dezelfde ruimte, 3x anders!

Kun jij ook wat interieuradvies gebruiken?

Wil jij ook zo'n gezellig toilet? Of heb je andere ruimtes die wat meer liefde kunnen gebruiken? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of neem alvast een kijkje bij mijn verschillende interieuradvies-pakkettten:

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.