Organische salontafel DIY

We zochten al een tijdje een échte salontafel voor in ons huis. Eerder was ons huis voorzien van tal van bijzettafeltjes. Ook leuk! Maar soms vinden we het ook wel eens knus om voor de tv hapas te eten en dan is échte salontafel toch wel een fijne bijkomstigheid. We stuitte op een zwarte, organische salontafel en mijn man vond hem meteen mooi. Ik niet. Althans, de kleur niet. De organische vorm en het unieke en speelse design vond ik wel aantrekkelijk! Onder de voorwaarde dat ik de salontafel mocht hacken, besloten we over te gaan tot aankoop.

Onder de voorwaarde dat ik de salontafel mocht hacken, besloten we over te gaan tot aankoop.

De aankoop: een zwarte salontafel

Deze tekst klinkt al schokkend an sich: een zwarte salontafel. Totaal niet interikleur-waardig en zo voelde het ook echt toen deze puist in ons huis kwam te staan. Meteen vond ik het wel praktisch, een échte salontafel. Maar die 'kleur', wauw, dat past zo niet in ons interieur! Zo erg dat ik er niet eens echt foto's van heb gemaakt. Op deze na:

Organische salontafel zwart

Het tafelblad opschuren: tadaa mangohout

Ik vind het zo hard staan, zo'n zwart blok. Mijn man besloot al snel over te gaan op het opschuren van het tafelblad. We wisten niet uit welk hout deze tafel gesneden was en de teleurstelling was aldaar toen het mangohout bleek te zijn. Alles beter dan het zwarte blok, maar dit was ook niet wat we wilden.

Organische salontafel mangohout

Wonderbaarlijk genoeg heb ik hier dus wel eens een foto van gemaakt. Ik vind de tafel buiten de toon vallen: het blend gewoon niet lekker. Niet dat ik daarvan uitging, integendeel. Maar deze foto laat dit wel goed zien!

Het tafelblad wrappen! Whoohoo!

Yes, en toen kregen we groen licht om onze keuken te laten wrappen. Een droom die uitkwam! Tijdens het leuke mailcontact vroeg ik of het ook mogelijk zou zijn om onze salontafel te wrappen. Dat bleek geen probleem, wat een feest!

Gewrapt tafelblad

En zo werd de salontafel voorzien van een vrolijk terrazzo blad. Op de foto is het blad wat wit uitgeslagen maar er zitten vrolijk-gekleurde vlekjes op.

Ondanks deze verbetering, was ik nog niet tevreden met ons organische salontafeltje...

De tafelrand roze verven

Opeens kreeg ik het idee om de tafelrand roze te lakken. Ik had nog keukenkastjesverf liggen waardoor ik meteen over kon tot actie. Hiervoor moest ik eerst het tafelblad los maken van het onderstel. Pippa dacht hier goed bij te kunnen helpen.

Tijd voor actie! Ik schuurde de rand op en heb hem voorzien van een laag roze keukenkastjesverf.

Of het nu naar mijn zin was? Nee, zeker niet! Ieder zwart dingetje aan deze tafel bleek gewoon écht niet mijn ding te zijn. Ik sommeerde mijn man om het onderstel blauw te spuiten. We pakten een houtje om wat proefstukjes blauw op te spuiten om zo te kiezen welke tint blauw het zou worden: het is de kleur geworden die het meest op de blauwe muur lijkt.

Resultaat van de salontafel DIY

Of de salontafel nú dan naar mijn zin is? YES! Ik vind het echt een snoepje geworden en ik vind het leuk om te zien hoeveel kleur doet met zo'n eenvoudige tafel. Het staat nu zo gezellig!