Lila toevoegen in ons interieur

Lila, ik had niet gedacht deze kleur ooit in ons interieur te introduceren. Tot is het zover! Lila heeft haar intrede gedaan. Een tijd geleden popte deze kleur als trendkleur op en vanaf dat moment werd ik vrolijk van de kleur.

Ik gebruik zelf altijd de lak van Flexa Pure, dit is een luxe Flexa verf die ongelooflijk goed dekt. Sinds ik met deze verf lak, wil ik eigenlijk niet anders meer.

Soms moet je ook gewoonweg aan kleuren wennen en dan ga je ze steeds meer waarderen. Afgelopen zomer had ik ook bijna lila besteld om op onze woonkamer muur te verven, tot ik mezelf bedacht dat ik bij mezelf wilde blijven en geen trend wilde volgen. Toch bleef ik vrolijk worden van deze kleur en moest ik mezelf gaan inhouden geen lila-spullen te kopen. Omdat ik merkte dat deze kleur aan mij bleef trekken, ben ik toch overstag gegaan. Allereerst verfde ik een Ikea Hack in lila, om in het klein te ervaren hoe ik deze kleur in ons huis zou vinden:

Goedkope Pådrag vaas Ikea hack, maak voor €2 je eigen vaas
Deze Pådrag Ikea Hack is super eenvoudig en geeft een geweldig resultaat! Ik deel alle stappen en benodigdheden voor deze toffe Ikea Hack.

En ja: daar bleef ik blij van worden! Zodoende ging ik overstag: de gele kast mocht lila worden.

Waarom de gele kast alweer verven?

De gele kast is nog niet zo lang geel. Ik heb de gele kleur gekozen bij de roze muur en die match is heel fijn! Dat kun je hier zien:

Woonkamer inspiratie: aan de slag met de kleurtrends 2023
Aan de slag met de Flexa kleurtrends 2023! Ik ben aan de slag gegaan met het Buzz Colour palet, nummer 7 & 9: geel en roze. Ja, nog meer roze!

Alleen vond mijn gezin het allemaal te roze worden en zodoende werd de woonkamer voor de verandering groen geverfd:

Woonkamer inspiratie, een groene muur: Puur Salie van Flexa
“Is de woonkamermuur na 6 weken nog steeds nog roze?” Luidde de vraag. Het antwoord is “nee”. Ik koos voor de kleur Puur Salie van Flexa.

Zo blijf je lekker bezig.

De gele kast vond ik meteen niet lekker werken met de groene muur. Deze groentint heeft een gele ondertoon en in combinatie met de gele kast vond ik het totaal een gele waas worden. Een nieuwe kleur voor de kast dus! Ik dacht al snel aan lila maar groen met lila is wel een verrassende kleurencombinatie. Sterker nog: ik kon nergens een lila kast op een groene wand vinden!

De kleur Vol Krokus van Flexa als lila tint op de kast

De kleur Vol Krokus van Flexa is een zeer pittige en aanwezige lila-tint. Ik ben zelf geen paars-liefhebber en ik kan mezelf ook niet indenken dat in echt paars-paars in huis zal aanbrengen maar lila vind ik altijd meer paars/blauw en in een wat lichter tintje echt een vrolijke voorjaarskleur. De kleur Vol Krokus komt heel mooi samen met de kleur die ik op de vaas heb gespoten. En ja: van die kleur werd ik ook heel blij!

Dan daarbij heb ik nieuw fotobehang uitgekozen voor in de lijst in de woonkamer. Ook hierin heb ik bewust gekozen voor een print met lila erin:

Grote muurdecoratie in de woonkamer DIY: lijst met behang
Muurdecoratie in de woonkamer? Maak een lijst met fotobehang erin. Verf je je muur? Dan vervang je eenvoudig je kunstwerk. Bekijk het resultaat!

Dit fotobehang laat alle kleuren uit de ruimte terugkomen en dat zorgt voor een fijne eenheid. En het resultaat? Gezellig!

Lila kast met de kleur Vol Krokus van Flexa Pure
Lila kast met de kleur Vol Krokus van Flexa Pure

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.