Vergeten hoek in huis

Waarschijnlijk kom je hem wel tegen als je goed kijkt: een verloren ofwel vergeten hoek in je huis. Muurtjes die maar muur staan te wezen zonder dat ze enige vorm van liefde hebben gekend. Vaak loop je er zo langs en is deze hoek eenmaal een saaie hoek waar je liever geen aandacht aan besteed. Maar toch is dat eigenlijk wel zonde, want juist hoekjes in huis kunnen je huis zo gezellig en sfeervol maken. Dus, opdracht: zoek de verloren hoek.

Mini make-over hoekje in mijn womancave

Ik had ook zo'n hoek, in mijn womancave wel te verstaan.

Womancave als inspirerend kantoor, met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!

The place to be en dan nog een saaie muur, dat kan natuurlijk niet. Eigenlijk viel deze saaie hoek niet zo op omdat ik er een grote, oude spiegel van Ikea tegenaan had gezet. Dat ding stond niet eens vast en is dan ook meermaals omgevallen. Het verdiende geen schoonheidsprijs en toen ik de spiegel even weghaalde, dacht ik: Rens, dit kan leuker én praktischer. Werk aan de winkel!

Lambrisering verven in het hoekje

Het hoekje kon wel wat liefde gebruiken en natuurlijk ook wat kleur. Want ja: dit hoekje was WIT. W.I.T. En als ik iets niet inspirerend vind, dan is dat... Juist: wit:

Witte muur met op de achtergrond een bureaustoel.

Zoals je ziet loopt de muur door boven de opening en boven de deur. Om nou meteen die hele kant van de kamer ook roze te verven, dat vond ik wat overdreven. Ik besloot daarom de verf aan te brengen als lambrisering.

Witte muur afgeplakt met tape.

De hoogte van de lambrisering koos ik vrij random. Er zat wat lichte schade op de muur dus ik besloot in ieder geval tot die hoogte te verven. Met behulp van een waterpas bracht ik de tape aan. Zoals altijd maakte ik gebruik van de paarse tape van de Action. Ik heb de linkerzijde in eerste instantie niet afgeplakt omdat ik ervan uit ging dat de lijn daar wel strak genoeg zou uitpakken. Toch was de vachtroller dikker dan ik dacht en werd het mij niet strak genoeg. Ik heb toen alsnog wat tape aangebracht.

De kleur Mild Berry van Flexa

De muur werd dus roze, de kleur Mild Berry van Flexa wel te verstaan. Ik ben helemaal weg van die kleur en combineerde hem eerder ook met het behang in mijn womancave:

Behang combineren met verf, zo doe je dat
Weer een LockDown, tijd om ons huis nader te inspecteren en te kijken naar verbeterplekken. In dit geval maakt de gele muur plaats voor roze!

Trones schoenenkast van Ikea, mini Ikea Hack

De Trones schoenenkast van Ikea is een ideaal item om in huis te hebben. Het wandkastje is lekker ondiep met een diepte van 18cm, hij is zeer voordelig: 24,99 voor 2 kastjes en je kunt de twee losse kastjes boven of naast elkaar bevestigen.

Trones kasten ikea tegen een roze muur.

De bovenzijde is niet heel inspirerend dus daar besloot ik een plank voor te maken. We hadden nog een restant eikenhout liggen wat hier prima geschikt voor was. Met een bovenfrees heb ik de zijkanten wat ronder gemaakt, dit maakt het net wat netter. Qua oversteek heb ik 1.5cm aan voor- en zijkant aangehouden.

Trones kastje Ikea tegen een roze muur met eikenhouten plank

Een simpele hack met een doeltreffend resultaat.

Vergeten hoekje aankleden met accessoires

Het is een klein wandje dus ik wil er niet teveel accessoires op kwijt. Een spiegel was wel zeer welkom in deze hoek, praktisch en gezellig. Het leuke vind ik ook dat het meteen het behang aan de overzijde weerspiegelt. Om de rechthoekige vormen te doorbreken, heb ik een organische spiegel aan de muur bevestigd. Persoonlijk vind ik dit een heel fijne aanblik en de weerspiegeling van het behang maakt het heel knus en gezellig.

Omdat ik ook weg ben van hangplanten en ik de hoge roze bloempot zeer geschikt vind voor op dit kastje, heb ik dat ter decoratie ook toegevoegd aan het hoekje.

Organische spiegel met bloempot op roze muur met lambrisering