Muur roze verven

Ohw wat heb ik het gemist om heerlijk te verven. Voorheen behoorde dit toch wel tot een wekelijkse activiteit en nu was het zomaar 3 maanden terug dat ik voor het laatst een kwast in mijn handen had. De behoefte om érgens een nieuwe kleur aan te brengen was groot! En de kleur werd: roze!

Christmas Lockdown

Wederom zitten we in een Lockdown, het voelt heel onwerkelijk dat het weer zo laat is, dat we nog steeds niet als vanzelfsprekend vrij kunnen en mogen leven. Een bittere pil waar we wederom het best van proberen te maken. Voor mij is het ook weer een moment om kritischer naar ons huis te kijken. We wonen én werken thuis, 'uit eten' is zelfs iets dat je thuis doet. Des te belangrijker dat je huis fijn is.

Als je veel thuis bent/moet zijn, is het des te belangrijker dat je blij wordt van je huis.

Geel maakt plaats voor roze

Wij hebben best wat blikken verf 'op voorraad' omdat we zoveel verven en er altijd wel restantjes zijn. Zo kwam ik ook nog een restant Mild Berry van Flexa tegen. In mijn womancave heb ik onder andere één gele muur. Omdat geel ook terug te vinden is in het behang. Nou is het echter zo dat ik een groter bureau heb en mocht die nou net voor die gele bloem staan. Weg match. Nee, geel was helemaal niet logisch meer.

Kantoor met bloemenbehang, groene slaapbank en kussens

Een andere kleur uit het behang zou groen zijn maar een groene muur achter een groene bank vind ik geen optie, en ja: donkerblauw. Maar ook daarbij: meh. Roze en groen gaan heerlijk samen dus ja: de keuze was snel gemaakt.

Wit maakt ook plaats voor roze

Naast de zelfgemaakte kledingkast, zit nog een stukje muur. Wil je deze kast zien? Bekijk dan mijn andere blog:

Kastenwand op maat, opgeruimd staat netjes
Weg met die inloopkast en welkom kastenwand op maat. Ik deel alle stappen met foto’s van deze geweldige kledingkast.

Mijn man wilde deze muur persé wit houden toen we vorig jaar deze kamer gingen bouwen. Goed, soms moet je hem ook even wat inspraak geven. Hij wilde immers dat ik een rustig behang op de muur zou plakken omdat het de achtergrond is zodra hij gaat videobellen. Feit is dat zijn opdrachtgevers naar mijn man kijken met een immens bloemenfotobehang op de achtergrond. Dus die witte muur van 25cm zag ik wel door de vingers, zo ben ik dan ook wel weer.

Muur die geverfd moet worden, afgetaped

Nu ik met roze aan de gang ging, wilde ik dat witte muurtje ook echt wel weg hebben. Dat was nu al ruim een jaar wit aan het zijn, en wit is ook maar wit, ondanks dat daar ook weer de meningen over verdeeld zijn. Dan daarbij vond ik het behang niet netjes afgewerkt en met verf zou ik de lijn strakker kunnen trekken. Ik gaf mezelf groen licht om roze aan te brengen. En terwijl mijn man 3 meter verderop aan het werk was, plakte ik ook deze muur af om hem vervolgens roze te maken. Of hij het door had? Nope! Handig zo'n noisecancelling koptelefoon. Tsja, vroeger ging ik verven zodra mijn man op locatie werkte, zoiets als: als de man van huis is, danst de vrouw met verf. Nu moet je zoiets toch echt creatiever aanpakken.

Roodharige vrouw met pet en kwast

In de avond kwam mijn man tot de ontdekking dat de muur daar ook roze was geworden: "oh wel beter zo" merkte hij op. Ik vervolg: "ja, ook wel logischer zo bij de kast in plaats van wit?" Zijn reactie?: "zat hier eerst wit dan?" Wat?! Ja, VANMORGEN zat hier wit, zoals het al ruim een jaar WIT was hier. Echt, hoe dan?!

Kussens veranderen

Op de bank lagen nog diverse gele kussens, die een match waren met de muur. Als je je muur een andere kleur geeft, kijk dan meteen of je nog meer moet aanpassen. De gele kussens waren geen gezicht meer op de bank. Her en der heb ik in ons huis wat andere kussens gepakt die beter bij dit de vernieuwde muurkleur passen. En zo is er weer balans in de kamer! Nu de kussens ook kloppen, ben ik helemaal tevreden met deze sfeer.

Bloemen behang met bureau en roze bureaustoel

Håg Capisco bureaustoel gespot?

Heb je mijn toffe bureaustoel gespot? Wist je dat deze ook nog eens ontzettend ergonomisch is? Wil je er meer over weten, bekijk dan zeker onderstaand blog:

HÅG Capisco voor een ergonomische werkplek
De HÅG Capisco slaat twee vliegen in één klap: een ergonomische bureaustoel en een bureaustoel met een prachtig design in geweldige kleuren.