Een ergonomische bureaustoel

Op zoek naar een ergonomische bureaustoel! Als interieurstylist vind ik het belangrijk om een inspirerende werkplek te hebben; het oog wil ook wat. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn werkplek ergonomisch is; de rug wil ook wat. En zie die twee wensen maar eens te combineren. Menig bureaustoel is ofwel zwart, of grijs of bruin. En eventuele bureaustoelen die wel een leuk kleurtje hebben, zijn dikwijls niet ergonomisch. Wat een ellende.

Ergonomische bureaustoel kopen voor mijn man

Mijn man beet het spits af, hij besloot te gaan werken als ZZP'er. Op jacht naar een fijne werkplek, in huis. Natuurlijk moest er ook een goede bureaustoel komen want ja, daar zal hij toch zo'n 8 uur per dag op zitten. Belangrijk om ons daar eens in te verdiepen. Zoals menig mens ook zal geloven, geloofden wij dat een statische werkhouding goed was. Althans, zo begrepen wij dat altijd.

Toen wij bij een adviseur kwamen voor ergonomische bureaustoelen, ging er een wereld voor ons open: statisch zitten is niet gewenst! Wat? Ik viel van de overtuiging die mij altijd was opgelegd: zo stil mogelijk zitten, de hele dag, dat was goed. Maar nee, deze man vertelde ons anders. En deze zienswijze klonk meteen zoveel logischer! Bewegen, bewegen, bewegen is het beste recept!

Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat jij in beweging blijft.

Merkwaardig hoe je jarenlang iets aanneemt voor waar, dat iemand je een andere zienswijze geeft en vervolgens direct het besef komt dat je jarenlang opgelegde overtuiging niet juist bleek te zijn. Zelfs terwijl mijn ervaring ook altijd anders is geweest. Ik weet nog wel dat er iemand op mijn werk kwam (bij één van de tig banen die ik heb gehad) en mijn bureaustoel kwam afstellen. Wat een ellende, mijn bureaustoel fungeerde als soort glijbaan, ik vond het verschrikkelijk zitten en pakte al snel 'niet afgestelde' bureaustoelen van afwezige collega's om nog een beetje normaal te kunnen zitten en zette mijn "ergonomische" stoel aan de kant.

Wat is dan wel ergonomisch?

Dat het anders kan, daar kwamen we achter toen de adviseur ons wees op een futuristisch uitziende bureaustoel van HÅG: de Capisco. Ik vond het design meteen geweldig, hij ziet er zo anders uit dan alle bureaustoelen die ik ooit heb gezien. Mijn man nam plaats en zijn lichaam werd meteen in comfortabele én ergonomische posities gedwongen. Met nadruk op: posities. De Capisco is een zeer veelzijdige stoel waarop je op diverse manieren kan plaatsnemen, recht, schuin en zelfs achterstevoren, met je voeten op de grond, of op de voetensteun. Bewegen is the key!

De HÅG Capisco zorgt ervoor dat je op veel diverse manieren kunt zitten.

Toen ik voor mezelf ging beginnen was er geen twijfel mogelijk: ik wilde ook de HÅG Capisco. Deze stoel is héérlijk! Zodra mijn man een keer elders werkte, was het voor mij geen vraag welke stoel ik zou gebruiken. Het voelde ik elke keer een soort opluchting als ik van mijn bureaustoel kon verkassen naar zijn HÅG Capisco.

Op zoek naar de juiste kleur voor mijn bureaustoel

Mijn man had destijds voor zwart gekozen, voor hem hoeft het niet spannend. Uiteraard wilde ik iets anders dan zwart. Terwijl ik op geweldige website van HÅG mijn droom bureaustoel aan het configureren was, bedacht ik mij dat ik meer wilde betekenen voor deze geweldige stoel. In de geweldige configuratietool kun je vele kleuren kiezen, maar dat is niet alles: naast deze kleuren zijn er nog véél meer kleuren beschikbaar. Zoals al deze kleuren van Gabriel Select. En drie maal raden waar mijn voorkeur naar uit ging? De kleurcode: 65117. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kant en klare versies, bij bol koop je de Håg Capisco met een snelle levertijd.

Deze stoel sloeg de twee vliegen in één klap: een lust voor het oog, een genot voor de rug.

Mijn enthousiasme groeide toen ik deze prachtige kleuren ontdekte, dit past compleet in het straatje van Interikleur; kleurrijk wonen. Ik wilde meer wilde betekenen voor de niet-wetende mens die in dezelfde verkeerde overtuiging leeft als dat ik jaren deed: ergonomische stoelen zijn statisch, zwart en lelijk. Mijn nieuwe overtuiging is:

Bureaustoelen kunnen ergonomisch en kleurrijk zijn.

In mijn directe omgeving vertel ik mensen al over deze stoel maar ik wilde meer mensen bereiken: die mensen die ook nog in de veronderstelling zijn dat statische stoelen goed zijn. Anderen laten ervaren hoe je comfort erop vooruit gaat en hoe belangrijk het is om een goede bureaustoel te hebben voor je rug, schouders, nou ja, je hele lijf. Dat scheelt al snel wat bezoekjes aan de fysiotherapeut, osteopaat of chiropractor.

De HÅG Capisco is leverbaar in ontzettend veel kleuren. Je kunt kleurstaaltjes bestellen om te zien hoe de kleur in jouw ruimte is.

Stokke Tripp Trapp

Wie kent hem niet? De Stokke Tripp Trapp. Wist je dat deze ergonomische kinderstoel ontworpen is door dezelfde man die de HÅG Capisco heeft ontworpen in 1984?: Peter Opsvik. Zoals in de brochure wordt omschreven:

Beweging van onze benen zorgt voor een betere bloedcirculatie en zuurstofopname zodat we ook tijdens een lange dag op kantoor ons energiek, gezond en fit blijven voelen.

Zo bekend als ik de Stokke Tripp Trapp acht, zo onbekend was de HÅG Capisco voor mij. Tijd om daar verandering in te brengen. Vooral in deze tijd waarin thuiswerken 'de norm' is.

Ruimte voor die longen

Deze week kon de HÅG Capisco plaatsnemen in mijn kleurrijke kantoor. Het eerste dat mij opviel toen ik van mijn oude bureaustoel in deze ging zitten? Mijn longen kregen lucht! Doordat de S-vorm van de ruggengraat wordt gestimuleerd, vallen je schouderbladen als vanzelf netjes naar achteren en daar is het: zuurstof! Wat een letterlijke verademing na mijn vorige 'ergonomische' stoel. Het nadeel van deze stoel is dat de werkdagen nog sneller voorbij lijkten te gaan, want oh wat geniet ik van mijn werk.

Koop de Håg Capisco

Enthousiast geworden over deze prachtige stoel? Hij is ook gewoonweg te koop bij bol.com en Amazon:

Vind je mijn werkplek inspirerend? Bekijk onder de volgende blog hoe deze tot stand kwam én bekijk het kostenoverzicht:

Womancave als inspirerend kantoor, met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!