Je huis gezellig maken in de winter

Het zijn rare jaren geweest en nog altijd hebben we te maken met vrijheidsbeperkende maatregelen. Oh zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis wel knus en gezellig is. Zodat je gezellig thuis kunt werken en je zorgt voor een aangename omgeving. Doen hoor mensen! Vooral in de winter zou je huis gezellig moeten zijn. Zorg er dan ook voor dat je eigen huis fijn, veilig en vertrouwd voelt. Om hier hopelijk een steentje aan bij te dragen, geef ik jullie wat tips om deze winter zo gezellig mogelijk door te komen.

Winter tip 1: kies een groot warm plaid

Ik zit niet vaak op de bank maar áls ik erop zit, dan vind ik het heerlijk om een fijn plaid te hebben. Het geeft zo'n fijne warmte! Ook onze kinderen kruipen altijd onder een fijn dekentje op de bank. Ik was al een tijdje op zoek naar een fijn plaid maar vaak vind ik ze te klein. Ik zie veel plaids in winkels met een lengte van 180cm of 150cm en dat vind ik gewoonweg te krap.

Als je een plaid koopt, koop dan meteen een heerlijk grote waar je in weg kan kruipen.

Als ik een plaid koop, dan wil ik er geheel in weg kunnen kruipen zonder dat ik met gedoe te maken krijg omdat mijn voeten bloot liggen. Daarom was ik zo blij dat ik bij Zeeman een plaid zag liggen van maar liefst 250x150! Vorige week shopte ik toffe handdoekjes met deze print dus toen ik nu opeens plaids hiervan zag, was ik zó blij. Ik winkelde met mijn zoontje Gido en die liep al knuffelend met het plaid naar de kassa. Dit is trouwens ook een zeer verleidelijke warme plaid van 200x150cm. Wat mij overigens ook ontzettend chill lijkt is deze fleece deken met armen

Strandmon fauteuil van Ikea met een plaid en thee

Winter tip 2: kies verschillende kandelaars of kaarshouders

Kaarsen geven een heel fijne warmte, veel comfortabeler dan een normale verwarming als je het mij vraagt. Met de huidige gasprijzen kan het ook zeker geen kwaad om wat vaker een kaarsje aan te steken. Ik ben groot fan van kandelaars, ik heb ze zelf in allerlei vormen en maten. Van botanische apen tot hoge strakke kandelaars tot landelijke kandelaars.

Variëren is the key! Kies voor verschillende kandelaars of kaarshouders en breng dit samen door het te centreren op bijvoorbeeld een dienblad of zet ze op een wandplank.

Wandplank met een schilderij en kandelaars erop.

Wintertip 3: maak kandelaars persoonlijk: geef ze een nieuw kleurtje

Ik ben er ook altijd fan van om kandelaars een nieuw kleurtje te geven, zo voelt het keer op keer als nieuw item in je huis en blijft het passen bij eventuele kleurveranderingen. De grote bolvormige kandelaars van VT wonen hebben hier inmiddels 3 verschillende kleuren gehad en gingen van roze, naar bordeaux rood naar groen:

Verschillende kandelaars op een dienblad met een poster op de achtergrond.

Wil je weten hoe ik dergelijke items van een nieuwe kleur voorzie? Lees dan zeker deze blog:

Upcycling voorbeelden, upcycle woonaccessoires
Upcycling, wat is dat en hoe doe je dat? Ik deel verschillende upcycling voorbeelden van woonaccesoires. Upcyclen kun je in een handomdraai.

Winter tip 4: ga voor een goeie theepot!

Niks in huis is hier zoveel gefotografeerd als onze theepot. Ik durf te wedden dat je hem al meermaals gespot hebt. Ik vind het zo gezellig, een opvallende theepot. Deze gele eyecatcher is van Pepper & Salt! Of ga voor een andere theepot in vrolijke kleuren.

Gele theepot op roze dienblad met donkerblauwe muur op de achtergrond.

Belangrijkste tip: wees lief voor jezelf en elkaar

Klinkt logisch maar ik wil hem toch even delen: wees lief voor elkaar! Niets geeft zoveel warmte als complimenten of een oprechte glimlach van een wildvreemde op straat.