Wat is een Ikea Hack?

Ikea is razend populair, ken jij iemand die géén enkel item van Ikea in huis heeft? Ikea heeft betaalbare meubels maar door de populariteit is het wel zo leuk om er een eigen draai aan te geven, daarom zijn Ikea Hacks zo populair. Met een Ikea Hack zorg je ervoor dat een Ikea item naar smaak aangepast wordt. Social media staat vol gave hacks,  Ikea Hacks zijn dan ook een echte hit.

Ivar kast Ikea hack

De kast die speciaal ontworpen is om te helemaal naar je eigen smaak om te toveren is de Ivar kast. Het houtwerk is blank waardoor het zeer gemakkelijk te verven is. Eigenlijk is het in de basis gewoon een oersaaie kast zonder poespas.

Eigenlijk is de Ivar kast van Ikea een oersaaie kast zonder poespas.

Des te uitnodigender om zelf te hacken! Slim bekeken. Wel bijzonder dat zo'n saaie kast ontzettend goed verkoopt, want zeg nou zelf? Het ziet er toch ook totaal niet mooi uit?

IVAR Kast, grenen, 80x30x83 cm - IKEA
IVAR Kast, grenen, 80x30x83 cm. Omdat je enorm veel kwijt kan in het IVAR opbergsysteem, is het al 50 jaar een oude getrouwe in het IKEA assortiment. Zolders, garages, woonkamers, voorraadkasten en slaapkamers - IVAR komt overal van pas.
Met een Ikea Hack zorg je ervoor dat je voordelige items helemaal naar jouw smaak kan maken. Super leuk, creatief en persoonlijk.

Ik ben groot fan van Ikea Hacks en ik durf eigenlijk niet eens meer te zeggen hoeveel ik er al heb uitgevoerd. Ik heb zelfs een prijs gewonnen met mijn Ikea Hacks! Uitgereikt door... Ikea! Ik had destijds foto's ingezonden van diverse Hacks die ik had uitgevoerd en blijkbaar viel dat wel in de smaak.

Vorig jaar won ik een prijs bij Ikea voor het delen van de leukste Ikea Hacks!

Allemaal leuk en aardig maar nu door naar de eerste Ivar Hack!

De 3 Ivar Hacks

Ivar staat bij mij bovenaan de lijst van tofste kasten om zelf iets moois van te maken. Als je hem ziet staan in Ikea dan zul je er niet zo warm van worden, maar juist doordat deze kast zo basic is, kun je er werkelijk alle kanten mee op!

Mijn eerste Ivar Hack

Toen ik voor het eerst een Ivar kast kocht, had ik zoveel inspiratie dat ik moest gaan filteren. Wat voor Ikea Hack wilde ik hiermee doen? Wilde ik vooral werken met kleur, wilde ik nieuwe handgreepjes en wat zou ik met de poten doen? Wellicht kon ik de kast - deels - behangen, of andere structuur aanbrengen? Ik heb diverse ontwerpen gemaakt en besloot er een gele kast van te maken met leren greepjes en stalen poten.

Gele kast voor blauwe muur, eettafel met stoelen en een ixxi.
Ivar kast geel verven
Ikea Hacks, ik hou ervan! Zo gaf ik deze Ivar kast een heerlijke hack door hem geel te verven, van leren greepjes en stalen poten te voorzien.

Shop the look: Ivar kast

Leuke hack? Vind ik ook! Ik maak het je graag gemakkelijk:

Mijn tweede Ivar Hack

Toen ons interieur weer eens veranderde, wilde ik de Ivar kast ook weer een nieuwe look geven. Dit keer leek het mij leuk om wat meer te kunnen klussen aan de kast. Ik vind het heerlijk om zelfstandig bezig te zijn in de schuur en écht iets nieuws te creëren. De kast mocht een flinke make-over krijgen én het leek mij leuk om te doen alsof er lades in de Ivar kast zitten. Zodoende ben ik aan de slag gegaan met het verstek zagen van lijsten. Een ontzettend leuke hack om ook eens te proberen. Ingewikkeld is het niet!

Ikea Ivar Hack met nieuwe greepjes, pootjes en in oud roze geverfd
Populaire Ivar Hack met stappenplan!
De Ivar kast is dé kast om helemaal naar jouw smaak te maken. Voor de tweede keer geef ik hem een totaal andere look deel alle stappen met jou.

Shop the Look: Ivar hack met sierlijsten

Mijn derde Ivar Hack

De derde Ivar Hack bestaat eigenlijk uit een upgrade van de tweede Ivar Hack: ik wilde er nog een laag bij! Eigenlijk hebben we nog nooit een hoge kast gehad in de woonkamer en het leek mij wel leuk om daar eens verandering in aan te brengen. Zodoende herhaalde ik de tweede Ivar Hack, behalve dat ik dit keer geen lades heb toegevoegd.

Ikea Ivar Hack met twee Ivar kasten op elkaar
Ikea Ivar Hack vanaf de zijkant. Geldersblauwe muur

Alle Ivar Hacks op een rijtje

En zo ging ik van een saaie grenen Ivar kast naar een lekkere gele eye-catcher, naar een roze Ivar Hack en tot slot naar een dubbele Ivar Hack. Met Ivar zijn mogelijkheden echt eindeloos, voor wat voor Ivar Hack zou jij gaan?

Nog meer Ikea Hack inspiratie?

Ik ben graag bezig met Ikea Hacks, ik heb zelfs een hele verzameling aan inspiratie:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!

Veel plezier!