Als ik word geïnterviewd voor andere interieur gerelateerde websites of zoals laatst bij Eigen Huis & Tuin, komt de volgende vraag vaak langs:

"Wat is de favoriete plek in jouw huis?" Goeie vraag!

Mijn favoriete plek in huis

Dat verdient misschien eerst wat geschiedenis. Want eigenlijk bestaat mijn favoriete plek helemaal nog niet zo lang. Mijn favoriete plek is namelijk voor velen misschien geen verrassing meer: mijn "womancave". En ja, dat klinkt belachelijk decadent maar als mannen pochen met hun mancave, dan kan ik dat als vrouw natuurlijk ook doen over mijn domein.

Het ontstaan van mijn favoriete plek: mijn womancave

Tsja, eigenlijk is dat best grappig. De plek waar mijn womancave gesitueerd is, was voorheen onze slaapkamer.

Ergens vond ik dit helemaal geen fijne kamer om te slapen. Waarom niet? Nou, eigenlijk om meerdere redenen:

Slapen op het zuiden

Allereerst ligt de kamer aan het Zuiden en dat betekent: warmte. Ik vind het heerlijk om in een koele kamer te slapen en met de zon op de ramen was dat aan deze zijde mission impossible, tenzij we een airco zouden aanschaffen.

Inloopkast in de slaapkamer

Ik weet het: voor veel vrouwen de ultieme droom, zelfs vrouwen die hier in reclame spots letterlijk om stonden te gillen. Mij niet gezien, ik vond het een regelrechte chaos. Aan de slaapkamer grensde onze inloopkast. Ik vond het zo ontzettend rommelig ogen zo'n open kast. Ik geef toe: ik ben een chaoot, de plek waar 1 kledingstuk ligt lijkt voor mij altijd de ideale plek om een toren te bouwen met andere kledingstukken. En zo vond ik onze slaapkamer altijd onrustig, vol met kledingtorens, en... stoffig. De inloopkast was gebouwd in een L-vorm, door de vorige bewoners. Handig? Nee, want wat moet je in die hoek kwijt? Vooruit: de kleding van mijn man. Maar ideaal? Nee, allesbehalve.

Een inloopkast kan ideaal lijken, voor mij was het een onrustig stofnest.

Mijn man besloot ZZP'er te worden

Ja, dit lijkt dan lekker offtopic natuurlijk. Maar niets is minder waar! Toen mijn man verkondigde om voor zichzelf te beginnen en dus: meer thuis te gaan werken, begon mijn hoofd te tollen. Ik nam onze eerste verdieping onder de loep: wat zou nou een handige werkplek voor hem zijn? De conclusie volgde: slapen zouden we aan de Noordkant gaan doen, de inloopkast mocht weg en zou worden omgedoopt tot kantoor en de kamer waar we sliepen werd een combinatie van verschillende factoren: een kastenwand, een logeerbank en ja... Net waar we zin in hadden.

Stapsgewijs naar Womancave

Ik zei nog tegen mijn man: "een kantoor van 16m2 is veel te groot voor jou, dan staat je bureau in zo'n grote ruimte, ga maar werken op de plek van de inloopkast" (4m2...). En ja, euhm, nu werk ik in die 16m2. Vergezeld met de meest geweldige logeerbank die ik ooit ben tegengekomen: suède met hoge armleuningen.

Suède bank voor een muur met bloemen fotobehang, rijksmuseum, en een kastenwand

Achter de bank op de foto pronkt het geweldige fotobehang dat ik kocht bij Action (ja, echt, kost dat? 25 euro). Op de plek waar 80 jaar geleden ook een inbouwkast stond, bouwden wij zelf een kast, en dat voelde logisch! Het is destijds ook niet voor niks zo bedacht:

Suède bank voor een muur met bloemen fotobehang, rijksmuseum, en een kastenwand

Heerlijk, geen stofnesten meer in de kast, geen kleding in het zicht, alle kleding 100% ophangen, grote lades, ik vind het heerlijk. Wil je weten hoe we deze kast bouwden? Lees vooral even mijn blog hierover:

Kastenwand op maat, opgeruimd staat netjes
Weg met die inloopkast en welkom kastenwand op maat. Ik deel alle stappen met foto’s van deze geweldige kledingkast.

En ja, op deze foto staat een bureau op de plek van de bank: ik schuif graag.

Waarom is dit mijn favoriete plek?

Deze plek is 100% Rens, het behang, de kleuren, ik word er blij van en het geeft mij inspiratie.

Dat is natuurlijk ontzettend wenselijk met mijn creatieve bedrijf. Daarnaast vind ik het heerlijk om mezelf hier terug te trekken, wat zeker geen overbodige luxe is met allerlei LockDowns en bijzonderheden van de afgelopen jaren. Ik kan hier rust vinden. Verder kijkt mijn man graag televisie in de avond. Ik daarentegen heb doorgaans geen geduld voor tv kijken. Ik ben liever bezig met ontwerpen, lezen, yoga, foto's bewerken, bloggen of bellen. Ja, dat alles ook in de avond. Ik hou niet van strikte werktijden.

Ik hou wel van mijn werk, en de tijd maakt mij daarin niks uit.

En mijn man? Die werkt dichtbij mij, aangrenzend aan mijn womancave. Zo werken we apart, maar ook samen.

Meer lezen over mijn womancave?:

Womancave met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!