Hoe het allemaal begon

Goed, ik zal eerst uitleggen hoe de situatie in deze kamer is. Deze kamer is ongeveer 15m2 en is een kamer die ‘over’ is in ons huis. Ik ben uitgebroed, elk gezinslid heeft een eigen slaapkamer en dit was gewoon een restant zonder duidelijke functie. Totdat mijn man besloot te gaan freelancen en daarbij ook vanuit huis zou gaan werken. Die 15m2 konden daar wel voor benut worden, maar om nou een bureau neer te zetten en klaar, meh. Nee? Dan daarbij, de inloopkast (4m2) grenst aan deze kamer, via een rechthoekige opening. Die kast heb ik nooit praktisch gevonden, een kast gebouwd in een hoek. Het zat in het huis toen we het kochten, het leek me handig, maar ik vond het eigenlijk niet praktisch. Ik zat altijd te stoeien met dat ding. Dus ik opperde een plan aan mijn man: jouw kantoor komt in plaats van de inloopkast en we bouwen een kastenwand op de plek waar die in de jaren 30 ook heeft gezeten. Mijn man was zowaar meteen om bij het plan. Ondanks dat we wederom het plafond eruit moesten slopen, een nieuw plafond bouwen, elektra omleggen, vloer maken en natuurlijk.. een complete kastenwand op maat bouwen. Het is niet dat we al niks te doen hadden maar dit plan stond meteen als een huis. Hij zou lekker een ruimte van 2x2 hebben waar ie zich lekker zou kunnen terugtrekken en werken, en die 15m2, daar zou een kastenwand komen èn dus uiteindelijk… Mijn womancave. Win-win-win. Hij blij met zijn min-hok, ik blij met mijn cave. En 4m2 klinkt heel klein, maar de ruimte is perfect! Ik zal daar ook nog een keer een blog over schrijven met foto’s van het resultaat.

Maar dan eerst. Mijn womancave. En die kwam er niet zonder slag of stoot. De kastenwand laat ik hierin ook even achterwege want ook dat is een verhaal apart.

Lekker behangelijk

Voor mij is behang zeker belangrijk en het grootste euvel van mijn kamer, was het behang. Ik houd van behang en vind dat makkelijk om de kamer verder mee te stylen. Maar manlief vond wel belangrijk dat het behang niet te bont zou zijn omdat hij dat met videobellen als achtergrond zou hebben. Rens en niet te bont behang, dat is eigenlijk hetzelfde als pizza zonder kaas, het matcht niet! Dat resulteerde in avonden, maanden googlen naar behang. Zonder succes. En toen opeens, werd mijn man milder in zijn wens en mocht ik kiezen wat ik wilde. Deze vrijbrief kwam, toen ik in de Hornbach stond. Dus ik kocht meteen behang want dan kan ik wel keuzes maken. Ik kocht behang waarbij ik wel rekening hield met hem: niet te druk.

Stijlstudio bij Hornbach

Moodboard van behang en verfkleuren

Nu ik behang had, kon ik heel gemakkelijk verf uitzoeken. Hiervoor ben ik naar de Voordeelmarkt in Beverwijk gegaan, a-merken voor awesome prijsjes. Ik kocht:

  • Flexa couleur locale: Energizing Ireland, moss-groen, lak
  • Flexa couleur locale: Positive Thailand, gele muurverf
  • Flexa Creations: Flower Bulb, lak.

Behangen, altijd leuk, nu niet, dus niet altijd leuk.

Goed, heldere toptekst. Ik vind behangen dus altijd leuk. De ruimte knapt er snel van op. Maar dit behang, drama. Mega rekbaar en eigenlijk niet te doen. Al helemaal niet bij een koof die als een hoepel loopt, irritant. Maar het lukte, zo goed en kwaad als het ging. Alleen bleven de banen mega zichtbaar én kwam ik erachter dat het behang beschadigd was. Elke baan had sporen van schade, ai. Bonnetje? Natuurlijk nergens te bekennen. Dus op naar Hornbach, met 3 rol-restanten en zij bemerkten de schade ook. Door middel van mijn pin-transactie hebben ze de bon naar voren getoverd en kreeg ik het complete bedrag terug. Pluim voor Hornbach, echt super chique! Maargoed, behang ging eraf en ik zat weer zonder. Ik zal laten zien hoe het eruit zag:

De Action-missie

Goed, nu ik die vrijbrief van manlief had, kon ik hem maar beter optimaal benutten. Bij de Action zag ik in de folder fotobehang. Maar dat was een maand terug. Kleine kans dat ik dat nog ergens zou treffen, toch liet het behang mij niet los; het had de perfecte afmeting en de prijs was om te gieren. Ik op naar Action1, daar hadden ze wonderbaarlijk genoeg nog 1 rol fotobehang, maar niet de juiste print, ik word namelijk niet warm of koud van vergrijsde stenen. Maar het gaf wel wat hoop. Op naar Action2 in IJmuiden maar eens proberen. Langs allerlei weg-afzettingen en een haperende navigatie, kwam ik aan in IJmuiden. 1 rol fotobehang maar wederom niet de juiste. Op naar Beverwijk waar ik in tijden van pandemie zelfs moest zoeken naar een parkeerplaats?! En in een veel te drukke Action belandde waar ik snel ben omgekeerd. Zonder behang.

Een paar dagen later besloot ik 40km te gaan fietsen, ik had een toffe route uitgestippeld en bedacht me na 20km dat ik wel naar een andere Action in Haarlem kon fietsen. Dus dat deed ik, ik veranderde mijn koers en liep na een tijdje uiterst charmant in mijn fietskleding door een winkelcentrum. Met een missie. Ik kwam aan in Action en zag wederom nergens het behang, bah. Dit zou hem niet worden. Tot ik de winkel wilde verlaten en opeens een paar kokers behang zag staan bij de ingang! WOW, daar stond ie hoor! Helemaal blij heb ik hem vastgegrepen en liep naar de kassa om af te rekenen. Hebbes! En toen kwam uitdaging 2: het behang meekrijgen op de fiets. Met een koker van 160cm hoog en een lekkere omtrek, is het best een uitdaging om te fietsen. Ik liep naar mijn fiets en deed een aantal pogingen om dat ging mee te krijgen maar echt veilig leek het me niet. Ik belde mijn man op, mijn arme man, die dit behang zo lelijk vond. Hoe moest ik hem overhalen? Ah, een goeie lunch! “Schat ik ben in Schalkwijk, heb je misschien zin om hier lekker te lunchen? PS: ik heb behang gekocht maar krijg het niet mee op de fiets.” Plan geslaagd, hij kwam lunchen en mij verlossen van een enorme koker.

Behangrol op de fiets.

Toch zag ik deze keer ook tegen het behangen op want ik had maar 1 mogelijkheid om dit te laten slagen en ander fotobehang is behoorlijk prijzig, en/of de verkeerde maat en daar had ik ook geen trek in. En toen, toen kreeg ik een mégalief berichtje van iemand uit Haarlem. Omdat ik zo desperate graag dat behang wilde, had ik een advertentie/oproep op marktplaats gedaan wie dit behang zou hebben. Een dag na bemachtiging, kreeg ik een berichtje van een Haarlemse die in de Action in Kampen was en het behang voor mij had meegenomen omdat er daar nog een exemplaar lag! Hoe bijzonder is dat?! Ik had dus een back-up én mijn vertrouwen in de mensheid was weer wat gegroeid.

Ohja en mijn man had ook nog de muur rondom het kozijn geel geverfd, waarbij hij zo zijn eigen mening had over de kleur.

Muur verven in gele kleur met tekst Poep op de muur

Daarna konden we gaan behangen. Natuurlijk liet mijn man naast zijn poep-tekst nog wel een lief berichtje achter op de muur. Wat een romantiek.

Het behangen was een uitdaging. Want we zaten nog altijd met een muur als een hoepel, hoewel we besloten hadden nu niet de hoek om te gaan, bleef het een muur als een hoepel. Dus na veel toestanden, toeters en bellen, konden we het eerste deel tegen de muur plakken. Dit ging wel anders te werk dan behangen in banen moet ik zeggen. En hoewel ik normaal fan ben van een borstel om het behang strak te trekken, was een spatel nu noodzakelijk goed. Stukje voor stukje moesten we het behang recht trekken en afkammen. Met veel dank aan mijn man, want die heeft het met heel veel preciezie gedaan, terwijl hij echt een hekel heeft aan behang, behangen en bloemenprints haha.
Hoeveel kun je schrijven over behang? Nou, veel dus.

Goed, dat was het behang en de accu van mijn laptop is met 50% gekelderd (van 24 naar 12%). Nu nog de aankleding! Het plan was een slaapbank en aangezien er ‘opeens’ ander behang op de muur zat, waren er ook opeens andere opties voor slaapbanken. Ik had al op diverse locaties gekeken maar mijn reactie was vooral: meh. Nog maar een google-poging, misschien had Woonexpress wel een slaapbank en ja hoor, daar zag ik een PAREL! Een suède bank, groen, fluweelzacht, heerlijke hoge leuningen, O.M.G. Liefde, op het eerste gezicht. En toen: “online only”. WHUT? Hoe kun je nou een bank kopen zonder te proberen? Bahbah, Loods5 misschien? En huh, daar staat precies dezelfde bank! Alleen de naam is anders. En dan. “Online only”, nee! Maar hey, daar staat de naam van de winkel die hem aan Loods5 heeft geleverd, als detective speur ik het internet af en vind een plek waar ze hem in de winkel hebben staan, 30 minuten rijden. Wij hebben een missie en die volbrengen we de dag erna. We zijn naar de winkel gegaan, Interwonen om precies te zijn. Wat een gave winkel! Wow. Ik liep de hoek om en bam, daar stond ie! Ik ging zitten en de rest van het gezin nam plaats. Gelukkig, comfort!! En zo om te toveren als slaapbank. De mazzel wilde dat de Woonexpress 15% korting had, dus sorry Interwonen, ik kocht hem online bij Woonexpress. Verder: Interwonen: aanrader!! Vandaag werd de bank geleverd en wat een ba(n)kbeest om door het trapgat te krijgen. Dat ging dan ook niet zonder schade. Maar hij staat en is echt cool, al zeg ik het zelf. En het plaatje, dat is compleet! Hoe vind jij het resultaat?

Womancave met suede bank en kastenwand

Oh en misschien wel interessant om onder elkaar te zetten wat dit plaatje kost:

Totaal: 686 euro.

En ja: dit is mijn favoriete plek in huis!

De favoriete plek in mijn huis
De plek waar ik kan ontwerpen, lezen, yoga kan doen, mezelf terug kan trekken maar bovenal: de plek die 100% Rens is en mij inspiratie geeft.