Mijn dochter van 5 vindt verven helemaal geweldig, evenals stylen. Zo ben ik regelmatig weer een vaas met nepbloemen kwijt, die ik vervolgens in haar kamer aantref. Om weer iets nieuws in haar slaapkamer te verven, besloot ik aan de slag te gaan met kilometers tape en restanten verf. Ik ging op jacht bij onze verfblikken en trof vier kleuren aan die ik als bijzonder geschikt bestempelde:

  • Okergoud
  • Heartwood
  • Flower Bulb
  • Niet-definieerbare kleur die we destijds op de keukenmuur hadden geverfd

Okergoud en Flower Bulb waren eigenlijk lak, maar dit was juist een project waarin ik het eens fijn vond om overal lak aan te hebben, toepasselijk dus. In beginsel mislukte dit, want de ondergrond was eigenlijk geel en dat zou betekenen dat de bakstenen gele voegen zouden krijgen. Toen ik eindelijk klaar was en 80 meter tape had geplakt, bedacht ik me dat witte voegen toch een stuk frisser zouden staan. Ai. Dus daar ging alle tape en mijn man was zo lief om de bedstede te witten, want witten is echt niet mijn ding. Kleur-verven daarentegen… Kom maar door! Dus zo verfde mijn man de volgende dag alles wit. Op zondagochtend begon ik weer met tapen, om half 10 begon dit schone klusje. Omdat ik al 80 meter tape kwijt was, had ik natuurlijk weer niet genoeg. Gelukkig wilde mijn man nog meer rollen halen zodat ik kon doorpakken. Zoals ik al zei: dit was een projectje om lak aan dingen te hebben, soms ook wel eens goed.

Dus zo mocht er van alles!:

  • Ik heb voor deze klus geen wasterpas gebruikt
  • De hoogtes van de lijnen heb ik op het oog geplakt: scheef was ook welkom!
  • Ik heb lak gebruikt voor op de muur en matte verf én zijdeglans, alles prima
  • De kleurvlakken zouden random worden ingekleurd

Ohja, en mijn 5-jarige dochter mocht mee helpen met tapen en verven. Ze vond het heerlijk en geweldig! Ze voelde zich echt de manager van dit project. Soms is het eenmaal goed om de lat eens niet zo hoog te leggen.

Bij perfectionistische kids, vind ik het ook belangrijk om te laten zien dat niet-perfect ook prima is.

Veeeeel werk

Ik geef toe: ik had me verkeken op deze klus. Zoals ik aangaf: ik startte om half 10 en om half 4 kon ik eindelijk de kwasten schoonmaken. Ik had beter een plank over de lattenbodem kunnen leggen zodat we daar plaats konden nemen, in plaats van continu over het bed te moeten rijken om alle vakjes te kleuren. Aldoende leert men.

Tip van Rens: heb je ook een bedstede of een niet-verplaatsbaar bed? Leg dan een plank over de lattenbodem zodat je niet zo ver hoeft te reiken

Tape verwijderen

Mijn dochter was hyperenthousiast toen ik de tape ging verwijderen en er strakke witte lijnen ontstonden. Ze vond het resultaat ‘geweldig’ en ‘fantastisch’ en was ervan overtuigd dat als wij ooit gaan verhuizen dat er dan een ander kindje heel blij wordt van haar bedstee. Trouwens: de lak was natuurlijk nooit geschikt voor op de muur, met druipers en toestanden tot gevolg.

Niet-perfect kan een goed uitgangspunt zijn. Toch wil ik jullie meegeven om geen lak te gebruiken op de muur. Ik heb dit tegen beter weten in gedaan maar de druipers waren erg vervelend en het laat gemakkelijk los van de muur. Deze niet-perfect-tip zou ik dus niet opvolgen.

Zo zijn er ook diverse gele ‘bakstenen’ die wat hoekjes missen omdat die werden meegetrokken met het verwijderen van de tape. Dat het niet ‘perfect’ is, is duidelijk, maar mijn dochter is blij en vond het geweldig om te doen. Dus ik? Ik ben meer dan tevreden!

Meisjeskamer met bedstee en steigerhouten krukje