Thuiskantoor inspiratie

Een goed ingericht thuiskantoor is niet alleen de sleutel tot productiviteit, maar het kan ook een plek zijn om te ontspannen, gasten te ontvangen of gewoon om even helemaal tot rust te komen. Zet je schrap voor inspiratie en praktische tips voor het creëren van een multifunctionele werkruimte op slechts 15m².

De juiste indeling van je kantoor

Heb je ooit geprobeerd om een lezing bij te wonen terwijl je huisgenoten op de achtergrond een debat voeren over welke Netflix-serie ze moeten kijken? Juist ja, het kan behoorlijk afleidend zijn. Bij het inrichten van een multifunctionele werkruimte is een slimme indeling essentieel. Mijn man en ik werken beiden vanuit huis. Globaal in dezelfde ruimte want dat vinden we gezellig. Toch is zijn kantoor gesitueerd op de plek waar eerst onze inloopkast stond. Zijn hok van 4m² legt het natuurlijk af tegen mijn womancave van 15m². Toch hebben we geen hinder van elkaar in deze opstelling. Als mijn man vergaderingen bijwoond dan zet ik fijn mijn noise cancelling koptelefoon op. Echt een uitvinding dat ding.

Creëer een ergonomische werkplek

We weten dat het verleidelijk kan zijn om vanaf je bank te werken met je laptop op schoot, maar als je regelmatig werkt vanuit huis, dan is het belangrijk om te zorgen voor een ergonomische werkplek. En nee, dat betekent niet dat je jezelf moet omscholen tot een yogi of professionele pilates instructeur. Kies gewoon een groot bureau en een comfortabele bureaustoel zodat je rug en nek niet te veel belast worden. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Enneh, na het werken lekker ontspannen? Koop dan een spijkermat!

Sfeervolle wanddecoratie

Een fijne sfeer in je thuiskantoor is niet alleen belangrijk voor je productiviteit, maar het kan er ook voor zorgen dat je de hele dag door een goed humeur hebt. En hoe kunnen we beter een goed humeur behouden dan met bloemenbehang? Gebruik kleurrijk fotobehang van bloemen op de wand om een vrolijke sfeer te creëren.

Een veelzijdige slaapbank

Met een slaapbank in je thuiskantoor kun je efficiënt gebruik maken van de ruimte en je kunt ook nog eens gasten ontvangen. Zolang er geen gasten zijn, heb jij een fijne bank om te chilllen en een boek te lezen. Ik spreek uit ervaring: dit is super fijn! Je hebt zo eigenlijk een extra huiskamer gemaakt.

Op maat gemaakte kastenwand

Een grote kastenwand op maat biedt niet alleen voldoende opbergruimte, maar het kan ook een statement maken in je thuiskantoor. Wees niet bang om je creativiteit te laten zien. Bouw die kastenwand met planken en lades in alle maten en vormen, zodat je al je kantoorbenodigdheden kunt opbergen.

Met de juiste indeling, een ergonomische werkplek, sfeervolle wanddecoratie, een veelzijdige slaapbank en een op maat gemaakte kastenwand kun je een multifunctionele werkruimte creëren waar je productief kunt werken en tegelijkertijd kunt genieten van de nodige ontspanning. Dus gooi die creativiteit erin, laat je persoonlijkheid zien en maak van je thuiskantoor een plek waar je met plezier naartoe gaat.

Wil je lezen hoe onze kantoorruimte tot stand kwam?

Kijk dan eens bij de blog over mijn womancave met kostenoverzicht.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.