Kantoor aan huis, ideaal!

Twee jaar geleden - een maand voor de Coronacrisis begon - besloot mijn man te gaan werken als ZZP'er. Nooit geweten dat het thuiswerken dermate de norm zou zijn, dat ik de komende jaren 24/7 met hem opgescheept zou zitten. Een kantoor was welkom, meer dan welkom toen helder werd dat er voorlopig geen werkzaamheden op locatie zouden worden uitgevoerd.

Huis indeling wijzingen

De situatie op onze 1e verdieping was eigenlijk compleet anders. En wil je die indeling herzien, dan moet je bij mij zijn. Met het thuiswerken in mijn achterhoofd, bekeek ik onze indeling en plattegrond nader. Op zich vrij logisch maar het kon ook totaal anders en meer passend in de nieuwe situatie.

Plattegrond van de eerste verdieping.

Spannend, zo'n plattegrond. Voorheen sliepen wij in de - op de plattegrond - onderste kamer. Aangrenzend zat daar een inloopkast aan, die ruimte linksonderin de plattegrond. Vanaf het eerste moment vond ik deze inloopkast eerder een verschrikking dan een genot. Een kast in een hoek, ik vond het niet logisch en het werd keer op keer een stofnest. Ook vond ik het aanzicht vanuit onze slaapkamer altijd zo onrustig met aangrenzend zo'n open kast.

De inloopkast

Bovenstaand zie je hoe de inloopkast was, met een rare hoek waarin je altijd je kleding kwijt was. Zo onpraktisch, maar het zat erin toen we ons huis kochten.

Nieuwe indeling maken voor de eerste verdieping

Ik vond het fijner om in de bovenste slaapkamer te gaan slapen. De inloopkast zou dan weg kunnen en plaatsmaken voor Daan zijn kantoor, inspiratie had ik hier genoeg voor. In de onderste slaapkamer zouden we dan een kastenwand van 330cm kunnen bouwen en de resterende ruimte zou fungeren als een extra woonkamer/kantoor. Toen ik dit plan voorstelde aan Daan, was hij eigenlijk direct om. Zodoende begonnen we met slopen van de inloopkast en we bouwden een kastenwand.

Kastenwand op maat, opgeruimd staat netjes met klus-tips
Weg met die inloopkast en welkom kastenwand op maat. Ik deel alle stappen met foto’s van deze geweldige kledingkast.

Inloopkast verwijderen

De inloopkast zat vast aan het plafond en ook aan de vloer. We moesten dus een nieuw plafond maken én een nieuwe vloer leggen. We hadden de mazzel dat we goedkoper laminaat op de kop hadden kunnen tikken.. Als ik iets tof vind dan is het wel plafonds bouwen. Echt?! Ja, echt. Ik vind een nieuw plafond bouwen een gemakkelijke klus en zodra de platen er tegenaan gaan dan is het zo'n wereld van verschil. Maar voordat we hiermee konden beginnen, bouwden we eerst een nieuwe kledingkast zodat we alle kleding konden verhuizen:

Inloopkast en nieuw gebouwde kastenwand.

Eng wit allemaal, I know. En ja: die deur moet ook gelakt worden. Maar eerst gingen we lekker slopen!:

Compleet gestripte inloopkast, klaar om een kantoor van te maken.

Ik weet nog dat ik thuis kwam en onze voortuin bezaaid zag liggen met al het houtwerk. Mijn man was al helemaal los gegaan om de ruimte te strippen. Want ja: strippen is eigenlijk echt een fluitje van een cent, zo gedaan! Vanaf hier konden we de kantoorruimte verder opbouwen.

Nieuw gebouwd plafond met sierlijsten aan de zijkanten.

Eerst bouwden we het plafond erin en de randen werkten we af met sierlijsten, zoals we dat in ons hele huis hebben gedaan en wat typisch is voor een jaren 30-huis.

Tip van Rens: laat jaren-30 details zoals sierlijsten, altijd terugkomen als je gaat verbouwen.

Wij maken deze altijd van repen MDF die we met het plafond mee verven.

Blauw geverfde muur in het nieuwe kantoor. Plafond gewit.

Vervolgens werden de muren voorzien van een donkerblauwe kleur. Mijn man wilde eigenlijk maar één wand donkerblauw verven maar kijk eens hoe prachtig de witte kozijnen eruit knallen met de donkerblauwe omlijsting? Dan is het maar weer goed dat hij naar zijn vrouw luistert, al zeg ik het zelf.

Begin bij het leggen van de vloer.

En toen konden we de vloer gaan leggen. Ook weer een heerlijk klusje.

Kantoor blanco met nieuwe vloer, blauwe muur en nieuwe gordijnen.

Met hoge witte plinten zorgden we ervoor dat de ruimte mooi afgewerkt is. Mijn man wilde graag antraciet-kleurige rolgordijnen, superfijne trouwens, die heerlijk verduisteren.

En ja, dan is de aanblik totaal anders dan hoe we naar de inloopkast keken:

Eindresultaat, doorkijkje naar het kantoor.

Aangrenzend aan dit kantoor, is natuurlijk: mijn kantoor! Zo kunnen we fijn samen/apart werken. Benieuwd naar mijn Womancave/kantoor? Kijk dan zeker hier:

Womancave als inspirerend kantoor, met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!