Warme sfeer in huis creëren

Thuiskomen met een gevoel van: ahhhh lekker, ik ben thuis. Genoeg manieren om dit te bereiken. Ook als je huis niet tot in de puntjes gestyled is. Ik geef je een aantal eenvoudige stylingtips en daarnaast neem ik je mee in de wereld van geur.

Geef je woonkamer een nieuwe kleur

Ja hoor, ik zet je meteen aan het werk. Wellicht heb je al een heerlijke kleur op de muur, maar als ik iets doeltreffend vind voor een fijne sfeer in huis, dan is dat wel een kleur op de muur waar jij blij van wordt. Zelf vind ik de roze muur in onze woonkamer een geweldige keuze, Mild Berry van Flexa. Tevens de kleur waar ik de meeste reacties ooit op heb gehad:

Roze muur in de woonkamer
De kleur Mild Berry van Flexa geeft een heerlijke zachte sfeer in onze woonkamer, zonder dat het geheel te zoet wordt.

Maak je bank gezellig met kussens

Ook een simpele om te integreren, al zeg ik het zelf: de bank voorzien van gezellige kussens zodat de bank uitnodigend is om op plaats te nemen. Zo duik jij de bank op met een heerlijk boek of om een avondje te Netflixen.

Zo maak jij je bank gezellig met kussens
Zo kies je de juiste kussens voor op jouw bank. Handige tips die je direct kunt toepassen zodat je bank een super gezellige plek wordt.

Zorg voor heerlijke geuren in huis met Geurwolkje

Geur is ook een belangrijk onderdeel als het gaat om de sfeerbeleving in huis. Geurwolkje gaat geheel in op geurbeleving op diverse fronten, van etherische olie tot geurkaarsen en van heerlijk ruikende thee tot roomspray's. Het meest bekende product van Geurwolkje is toch wel de Stijlvolle Aroma Diffuser. Met keuze uit diverse varianten, is er altijd wel een match te vinden voor in jouw interieur. Ik viel voor de Nimbus 2.0 diffuser die tevens een nachtlamp is. En daar hou ik van: krachten combineren. Fijne geur en een mooie sfeerbeleving met een lamp. Niet zomaar een lamp, deze lamp kan ingesteld worden in maarliefst 7 verschillende kleuren. Kies dus zelf de kleur die bij jouw gemoedstoestand past. Of laat je verrassen! Want het is ook mogelijk om de lamp zo in te stellen dat de kleuren elkaar afwisselen.

Sfeerplaatje met een geurkaars, aroma diffuser, bloemen en thee.

Etherische olie in de diffuser

Heel erg leuk die aroma diffuser maar natuurlijk moet daar ook nog wat in: olie! Etherische olie welteverstaan. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen met 4 pagina's vol etherische oliën. Waar kies je uit? Met alle heldere omschrijven over de olie en het effect op jouw gemoedstoestand, kun je fijn neuzen en bekijken wat bij jou het meest zal passen. Als iets persoonlijk is dan is het wel de voorkeur voor bepaalde geuren. Dus ik zou zeggen: kies zelf je heerlijke etherische olie. Een flesje van 5ML is goed voor zo'n 50 druppels olie dus daar kun je wel even mee toe.

Waarschuwingssignalen op de verpakking

Ja, dat klinkt dan meteen heel spannend. Ik keek dan ook wat verbaasd op toen ik angstaanjagende signaleringen aantrof op de verpakking. Mijn eerste gedachte was: etherische olie is toch gezond? Waarom deze symbolen? Ik zal vast niet de enige zijn met zo'n reactie en daarom ben ik gaan uitzoeken waar deze waarschuwingen vandaan komen. Geurwolkje heeft een hele pagina vol duidelijk informatie over deze symbolen. Ik zou zeggen: lees je vooral even in zodat je met een fijn gevoel ook kan genieten van deze heerlijke geuren en niet hoeft te schrikken zodra je deze waarschuwingen na ontvangst ziet.

Geurkaarsen van Geurwolkje

Geurwolkje zorgt dus op diverse manieren voor heerlijke geurtjes in huis. Zo verkopen ze ook geurkaarsen die maar liefst tot 40 uur mee gaan! Deze kaarsen zijn gemaakt van sojawas en heeft als voordeel dat de lucht in je huis niet vervuild wordt. Niets zo gezellig als heerlijk de kaarsjes aan in huis.

Heerlijk ruikende Roomspray met etherische olie van Geurwolkje

Wellicht mijn favoriet. Snelle, krachtige en heerlijke geur in een handomdraai in elke wenselijke ruimte, hoe handig? Deze roomspray kun je zelfs in je auto sprayen zodat jij goed gegeurd op pad kan. Of ga je badderen en wil je wat extra geur in de badkamer, sta je de was te vouwen en wil je dit heel mindful doen met een lekker geurtje erbij? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Roomspray van geurwolkje in de Besta kast van Ikea

Upcycle je woonaccessoires

Nog een fijne sfeer-tip is het upcyclen van je woonaccessoires. Is je woonkamer net van een nieuwe kleur voorzien en matchen de bestaande accessoires niet meer? Zonde, dat kan een heel onrustig beeld geven. Kijk eens naar de mogelijkheden om bestaande accessoires in een nieuw jasje te steken. Hoe je dat kunt doen, dat lees je hier:

Upcycling voorbeelden, upcycle eenvoudig je woonaccessoires
Upcycling, wat is dat en hoe doe je dat? Ik deel verschillende upcycling voorbeelden van woonaccesoires. Upcyclen kun je in een handomdraai.