Prachtige kleuren muurverf

Niks zo persoonlijk als kleur. En oh, wat zijn er veel kleuren. De meeste mensen raken dan compleet van de leg zodra ze in de bouwmarkt voor een schap vol kleurkaartjes staan. Wikken en wegen en uiteindelijk zonder verf, maar met een enorme stapel kleurtjes naar huis gaan om vervolgens dit ritueel te herhalen en puntje bij paaltje met de oude kleur op de muur blijven zitten. Herkenbaar?

Verkeerd kleur verf gekocht?

Ik krijg wel eens de vraag of ik wel eens een kleur heb gekocht waar ik spijt van heb. Mnah, spijt is een groot woord en als een kleur minder goed bevalt, dan smeer je er zo weer een andere kleur overheen. Ik zou in mijn geval liever zeggen: de ene kleur blijft langer plakken dan de andere. En de kleuren die lang blijven plakken, dat zijn toch ook wel mijn favoriete kleuren. Ik neem je mee in mijn top 5.

De kleur Mild Berry in de woonkamer

Roze in de woonkamer, mijn man vond het goed. Als ik het minimaal een jaar liet zitten. Voorafgaand had ik deze muur in een half jaar tijd van 3 verschillende kleuren voorzien. Hij vond het wel genoeg geweest en stemde onder bovenstaande voorwaarde in met de kleur Mild Berry. En terwijl ik een bruiloft aan het fotograferen was, was hij zo lief om de muur die dag te verven. Wat een verrassing toen ik thuis kwam. En wat een prachtige, rustgevende kleur! De kleur Mild Berry is prachtig roze, zonder dat het fel of kinderlijk wordt. Een ontzettend warme toon die zich heel makkelijk laat combineren met andere kleuren. Dus zoek je naar een roze kleur? Ik zou zeker Mild Berry overwegen!

De kleur Mild Berry op de woonkamermuur, Vimle bank van Ikea, gouden bijzettafel, wandplank met decoratie.

De kleur Classic Car in de keuken

Een sprekende kleur, dat is de kleur Classic Car van Flexa. Ohw wat zijn er veel tinten en ontzettend veel tinten groen. Van grijsgroen tot appeltjesgroen en alles daartussenin. Classic Car laat andere kleuren tot leven komen en daar hou ik van. Alles wat je ervoor zet, en met name pasteltinten en een lekkere kleur geel, springt eruit. Dat is wat Classic Car doet. Ook hierbij geldt, vind ik, dat de kleur allesbehalve kinderlijk is maar toch lekker opvallend. Precies daar hou ik van. Classic Car in onze keuken is ook één van de blijvertjes.

De kleur Classic Car in de witte keuken.

De kleur van het jaar 2016: Okergoud

Flexa fan all over the place, dat weten jullie vast. Okergoud was de kleur van het jaar 2016 en in 2022 doet hij het ook nog geweldig! Hoewel ik moet bekennen dat deze kleur niet meer groots in ons huis aanwezig is, blijft het een kleur die ik prachtig vind. Onderstaande foto is dan ook van een tijdje terug toen de kleur nog pronkte achter de bank. Onze Hemnes kast is nog voorzien van Okergoud en ook het 'gouden randje' in onze hal heeft deze kleur. En menig kennis/familielid heb ik deze kleur geadviseerd en deze mensen verven wat minder vaak dan ik (goh) en doet de kleur al jaren waar hij goed in is: een warme sfeer geven.

Okergoud kleurvlak boven de bank, bank vol kussens en houten wandplank.

De donkerblauwe Geldersblauw - Strak

Geldersblauw - Strak heeft een kleurcode 1710. Toen ik bij de bouwmarkt deze verf wilde laten mengen, kwamen er tal van opties langs. Ik krijg vaak de vraag welke kleur blauw er op onze muur zit en daar vermeld ik altijd de code bij zodat je niet per ongeluk een andere tint krijgt. Deze kleur doet eigenlijk hetzelfde als de kleur Classic Car: hij laat pasteltinten tot leven komen. Ik hou van harde contrasten in huis, harde kleurrijke contrasten moet ik zeggen.

De kleur Geldersblauw Strak in de eetkamer met grote poster, eettafel, 4 stoelen en kaarsen.

De zachtblauwe Suave Indigo

Ik ben geen groot fan van lichtblauw, maar Suave Indigo vind ik toch wel zo'n fijne kleur! Deze kleur heeft een heel chique uitstraling waardoor ik hem zowel in ons trapgat als in het toilet heb aangebracht.

De kleur Suave Indigo in het toilet. Doorkijkje via de organische spiegel.

Sinds ik gebruik maak van Flexa Pure, wil ik eigenlijk niet anders meer. Deze verf maakt de muur zijdezacht en dekt ongelooflijk goed.