Woonkamer inspiratie: een roze muur

Misschien niet het eerste waar je aan denkt: een roze muur. Ik heb de muur al in ontelbaar kleuren geverfd maar roze, daar was het nog nooit van gekomen. In mijn hoofd zou roze snel te heftig en fel zijn maar natuurlijk heb je héél veel gradaties in roze. En wauw wat een heerlijke sfeermaker is dit! De woonkamer is zo gezellig geworden en deze roze tint is perfect: niet te zoet maar wel knus.

Enige tijd geleden verfde ik drie horizontale banen op de muur in de woonkamer. De kleuren: Bordeaux Leaf en Cheeky Chestnut van Flexa. Allebei prachtige kleuren die ook in het kleurpallet pasten dat ik voor ogen had. Alleen ben ik hier zelf de fout in gegaan... Ik heb mezelf teveel laten leiden door trends. Overal zag ik Rijksmuseum-kleuren intrede doen. Ik was er weg van en besloot deze kleuren ook in ons huis te introduceren. En daar ging het mis. De muur was prachtig en ik heb er ongelooflijk veel leuke reacties op gehad, maar toch voelde het uiteindelijk niet goed. Dit was niet Rens.

Trends komen en gaan, blijf trouw aan je eigen stijl!

Daarom deel ik bovenstaande tip, die ik zelf dus ook losgelaten had in mijn enthousiasme. Rijksmuseum-kleuren, geweldig! Maar of het bij mij past? Nee. Ik merkte steeds vaker dat ik delen van het huis fotografeerde en deelde en dat deze wand veelal achterwege bleef. Hieruit kon ik concluderen dat ik er eigenlijk niet tevreden genoeg over was, want anders wilde ik het wel showen.

Deel jij ook foto's van je interieur en merk je dat je een plek weinig laat zien? Wellicht zie je juist daar ruimte voor verandering.

Om terug te gaan naar de basis, ben ik gaan kijken welke kleuren ik in ons huis wilde. Want hoe kies je de juiste kleuren voor in jouw huis? Deze tip helpt je wellicht: kijk naar kleuren waar je blij van wordt. In mijn geval zijn dat kleuren die niet te bont zijn maar wel gezellig en vrolijk. Dat past bij mijn persoonlijkheid, mijn kledingstijl en ik vind het ook bij ons huis passen. Het heeft mij erg geholpen om alles even los te laten en die basis op te zoeken. Ik ben kleuren bij elkaar gaan leggen in Layout van Instagram.

Kleuren kiezen lastig? Kijk dan in eerste instantie van welke kleuren jij blij wordt.

Tip van Rens: maak printscreens van kleur-kanshebbers en plak deze vervolgens in de app Layout van Instagram. Zo zie je meteen hoe de kleuren bij elkaar staan.

Uiteindelijk kwam ik op een stapeltje toffe kleuren van Flexa:

Kleurpalet met Mild Berry, Geldersblauw, Okergoud, Classic Car en Oud Roze

Deze kleuren bij elkaar voelen zo eigen! In samenwerking met Flexa ben ik eerst begonnen met het verven van de muur achter de bank. De strepen waren best prominent aanwezig en dan daarbij ook voelbaar.

Klus tip: Enthousiast bezig geweest met kleurvlakken en wil je andere kleurvlakken of een effen muur? Schuur de randen van de vlakken heel goed op! Hanteer: wat je nog voelt, dat zie je ook!

Het was best een oppervlak om te schuren omdat het om twee banen ging over de volle lengte. Mijn man was zo lief om meteen maar de hele muur te schuren om wat meer woonruimte te krijgen door alle verflagen die deze muur rijk is (grapje).

Ik heb met mijn man afgesproken dat de muur sowieso een jaar roze blijft. Dit is de 4e keer in driekwart jaar dat de muur een andere kleur heeft gekregen en nu blijft het even zo! En ik vind het niet erg want ik ben erg in mijn nopjes met deze look!

We hebben gebruik mogen maken van de Pure-lijn van Flexa. Wat een geweldige kwaliteit verf is dit! Zelfs over de kleur Bordeaux Leaf was de verf in één keer gedekt, wonderbaarlijk!! Ik gokte zelf op 3 lagen, maar mooi niet dus! Wel hebben we twee lagen aangebracht omdat de structuur van de witte strepen net even anders was. Het bizarre van deze verf vind ik ook nog eens dat de muur zijdezacht aanvoelt. Zo zacht als de uitstraling, zo zacht is het gevoel. Heerlijk spul!

Vind je het zelf lastig om erachter te komen welke kleuren bij jou passen en wat mooi zal staan op jouw muur? Ik kan je helpen!:

Persoonlijk kleuradvies door InteriKLEUR, boek jouw advies
Persoonlijk kleuradvies, ik kijk naar wat bij jou, je wensen en de ruimte past zodat jij met een passend kleurpalet meteen aan de slag kan.

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.