Je trapgat verven in een fijne kleur

Je trapgat is wellicht niet de eerste plek die in je opkomt op te gaan verven. Op zich was ik wel erg content al met onze hal. Toen Eigen Huis & Tuin mij benaderde met de vraag of ze een binnenkijker mochten filmen, ben ik ons huis natuurlijk kritisch nagegaan. Het was een gegeven dat de zoldertrap nog gerenoveerd moest worden en dat dat trapgat geverfd zou moeten worden. Terwijl ik ontwerpen maakte voor de zoldertrap, kreeg ik ook nieuwe inspiratie om het trapgat beneden te verven.

Kleurrijke gang met lambrisering

Stiekem ben ik wel trots op dit gezellige sfeertje. Vooral nu de voortuin erbij betrokken is omdat de patroontegels daar ook terug te vinden zijn.

Maar nu de zoldertrap eraan gaat geloven, en ook het trapgat, ben ik nog eens kritischer gaan kijken. Ik ben op zoek gegaan naar mooie, passende kleuren en kwam uit op Suave Indigo van Flexa. Ik bestelde een tester en heb hiermee een leeg canvasdoek in die kleur geverfd.

Leuke kleur gevonden en benieuwd hoe hij in de ruimte staat? Koop een tester en breng de verf aan op een canvas doek. Zo kun je goed bekijken hoe de kleur uitpakt in de desbetreffende ruimte: de lichtval kan een enorm verschil maken. Ook handig aan zo'n canvas: je zet hem zo ergens neer zodat je ook even kan wennen aan de kleur.

En zo liep ik met mijn geverfde canvasdoek naar de zolder en ik vond het een match! Omdat de zolder verder nog niet geverfd is, en we de donkerblauwe lambrisering daar sowieso terug wilde laten komen, heb ik het doek beneden ook bij de trap gehouden, boven de smetborden.

Trapgat verven, zo breng je harmonie in je gang

Ik was blij verrast hoe dit oogde! Dit zou ook perfect passen in het trapgat beneden.

Daar kwam bij dat de muur in het trapgat beschadigd was toen wij de slaapbank erdoorheen moesten tillen. Dat paste eigenlijk net niet, waardoor er wat stucwerk kapot is gegaan. De muur opnieuw verven was dus sowieso geen overbodige luxe. En als je dan toch bezig bent, dan is een nieuwe look altijd wel zo leuk!

Aan de slag met Flexa Pure

Het leuke is, de kleur Suave Indigo komt uit de Pure-collectie van Flexa. Ik had nog nooit met deze verf gewerkt dus ik was enorm benieuwd hoe dit zou bevallen! De potten zien er alleen al heel verleidelijk uit, chique zwart, een feestje om te ontvangen.

Kleuren verf van Flexa

Flexa omschrijft deze kleuren als diep, intens met een langdurig mooie uitstraling. Ook is de verf van Flexa Pure, uitermate geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals dus ook de hal/het trapgat. Wij hebben zelf gekozen voor de matte variant, eigenlijk omdat we alles in huis mat hebben geverfd, op het houtwerk na. De muurverf is ook verkrijgbaar in zijdemat. Wat ik zelf ook fijn vind, is dat deze verf schrob- en reinigbaar is, vooral wenselijk met onze kids. Volop voorpret dus bij het lezen van deze informatie!

En dan is het een kwestie van afplakken en rollen maar! Ik vind het persoonlijk altijd een feestje als verf in 1x goed dekt. Ik vind verven ontzettend leuk, daar niet van, maar meermaals met dezelfde kleur ergens over rollen, dat kan mij niet erg enthousiasmeren. Maar! Deze verf dekte echt supergeweldiggoed! Waardoor 1 laag genoeg was! Dat betekent ook dat je megasnel resultaat hebt van je verfklusje en met een half uurtje een nieuwe look hebt. Hoe tof en fijn is dat?!

Het eindresultaat

En dan het eindresultaat. Ik was natuurlijk al super tevreden met onze hal, maar dit is toch nog wel een extra kers op de taart. De kleur maakt dat de hal er nóg luxer uit ziet, ik vind het resultaat geweldig! Ik kan dan ook niet wachten om deze kleur ook op zolder aan te brengen, over een groter oppervlak ook! Vanuit de woonkamer oogt de hal nu ook een stuk gezelliger! De donkerblauwe lambrisering was vanuit daar amper te zien, nu zie je vanuit de woonkamer een prachtig blauwe kleur op de muur, wat het wit weer mooier ophaalt. Ja, ik ben enorm tevreden!

Nog meer inspiratie?

Ik verf er wat op los hier in huis. Benieuwd naar andere verklussen en -kleuren? Bekijk het hier:

Verven - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Verven, kleine moeite, groots resultaat. Van muren verven tot het verven van meubels inclusief handige verftips. In alle blogs vermeld ik de gebruikte kleuren zodat jij geïnspireerd aan de slag kan.