De keukenmuur verven

Toen ik werkzaam was als keukenontwerper, heb ik flink wat wenkbrauwen zien fronsen als ik vertelde dat je de keukenmuur gewoon kunt verven. Merkwaardig dat dit toch nog best onbekend is onder de mens. Voordelen genoeg! Wat dacht je ervan dat je geen naadjes meer hebt die vies worden? En nog beter: als je een nieuwe look wil dan heb je dat in een handomdraai voor elkaar. Dus: de keukenmuur verven? Doen!

Het verven van de keukenmuur kent vele voordelen.

Voor de derde keer een nieuwe kleur in de keuken

En ja: ik maak daar dankbaar gebruik van. Een tijdje terug verfde ik de muur nog in de kleur Factory Green van Flexa:

Goedkope mini make-over keuken: vervang greepjes en verf
Toffe, goedkope mini make-over van onze keuken, dankzij de kleur Factory Green en nieuwe greepjes zorgde ik voor een totaal andere uitstraling.

Een heerlijke kleur die de keuken een luxere uitstraling gaf van het voorafgaande mintgroen. Toch merkte ik dat ik er niet voldoende blij van werd. Het was niet geheel Rens, ofzo. Het mocht wel een wat vrolijkere kleur worden. Omdat het groen an sich wel beviel in de keuken, wilde ik wel in de groene lijn blijven. Na wat research kwam ik uit op de kleur Classic Car van Flexa. Een kleur waar ik op slag blij van werd, een sprekende groene kleur. Het is tevens een kleur waarop pasteltinten tot leven komen en laat ik dat nou net geweldig mooi vinden.

Tip van Rens: een keukenmuur kun je prima verven! Gebruik hiervoor de speciale verf van Flexa: Easycare Muurverf.

En ja, ik maakte ook wederom dankbaar gebruik van de verf van Flexa. Wist je dat Flexa een speciale lijn heeft voor het verven van keukenmuren? Hiermee veeg je alles wat je knoeit zo van de muur af.

De kleur Classic Car in de keuken met roze en gele accessoires

Kleur Classic Car combineren

Classic Car van Flexa is een heerlijk vrolijke kleur groen zonder dat het een kinderlijke kleur wordt. Er zit een soort dennentint in en door de donkerte springen lichtere accessoires er heerlijk uit. Zelf vind ik deze kleur groen perfect combineren met roze, zoals de kleur Mild Berry in onze woonkamer. Ik vind het belangrijk dat doorkijkjes ook fijn matchen en dat is met deze twee kleuren zeker het geval. Ook pasteltinten doen het dus heerlijk bij de kleur Classic Green. Trouwens: groen laat zich hoe dan ook heerlijk combineren met roze. Dus: heb je een groene muur? Wees dan zeker niet terughoudend met het toevoegen van roze items hierbij. Voor mij is dit misschien wel de nummer 1 top combinatie. Alhoewel roze en goud ook lekker samen gaan.

Deze kleur zou ik als minder 'zwaar' omschrijven als de vorige kleur Factory Green. Persoonlijk word ik hier vrolijker van en het past wat dat betreft ook beter in ons huis.

Roze muur in de woonkamer
De kleur Mild Berry van Flexa geeft een heerlijke zachte sfeer in onze woonkamer, zonder dat het geheel te zoet wordt.

Keuken make over met de kleur Classic Car

Ik heb deze verfklus weer heerlijk vastgelegd in een video. Zelf kan ik nooit genoeg krijgen van het kijken van klusfilmpjes en ook hierbij zie je heel mooi het verschil van de verschillende tinten groen.

Wil je de keuken nog verder opknappen zonder verbouwen?

Ja, daar is veel vraag naar. Ik snap dat wel en ik ben er ook fan van: lekker klussen, dingen opknappen maar wel bugetproof. Ik heb verschillende opties onder elkaar gezet in de volgende blog:

Keuken opknappen zonder verbouwen: 3x goedkope make-over
Je keuken opknappen zonder te verbouwen. Ik heb diverse betaalbare opties onder elkaar gezet zodat je jouw keuken ook voordelig kan opknappen.