Grote klok ontwerpen

Wie mij al wat langer kent die zal het wel weten: ik hou van grote gebaren in huis. Zo ook met een klok: het mag echt wel een flinke eyecatcher zijn. En dus besloot ik een nieuwe klok te ontwerpen, eentje met als thema: bloemen.

Ik hou van grote gebaren in huis.

Bloemenklok

En zo begon ik mijn ontwerp waarbij ik twee wensen had: een lekker formaat van Ø60 en het moesten duidelijk bloemen zichtbaar in worden. Ik vind het heer-lijk om woonaccessoires te ontwerpen. Het is voor mij een bezigheid waarbij ik de tijd vergeet en in een flow kom. Het ontwerpen van zo'n klok is echt een proces, steeds wat verder finetunen, bijstellen en zorgen dat het geheel in balans is. Van dit ontwerp werd ik gaandeweg steeds enthousiaster. Het werd het meest lastig om alle 'lijnen' even dik te laten zijn zodat er geen rare inspringingen zouden komen maar mooie soepele lijnen. Toen dat doel was gelukt, was ik meer dan enthousiast over dit ontwerp.

laptop met klok ontwerp

Van ontwerp naar realiteit

Ja, het blijft niet bij ontwerpen. Na het ontwerpen wordt het geheel nog wat technischer; we maken de klok ook zelf. Dat houdt in dat we gaan inprogrammeren hoe de klok gemaakt moet worden met onze CNC Machine. Alle 'paden' worden bepaald, welke bit we moeten gebruiken, op welke snelheid deze moet draaien, welke route hij moet afleggen en ga zo maar door.

Werkplek 2.0

Tsja, ik werk veel vanuit mijn kantoor maar stiekem is de schuur natuurlijk mijn tweede werkplek. Op naar het maken van de klok!

schuur met cnc freesmachine

Het daadwerkelijk maken van de klok

Nadat het inprogrammeren klaar is, zetten we alles klaar om de klok daadwerkelijk te maken. Hierbij plakken we de houten plaat vast met dubbelzijdige tape, zodat deze niet verplaatst tijdens het uitsnijden van de klok.

Hout afplakken zodat het stil blijft liggen op de freesmachine

Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat het bitje op de juiste hoogte wordt afgesteld zodat hij vervolgens diep genoeg kan roteren.

Roodharige vrouw met haar man die de freesmachine klaar zet

En dan kan het echt beginnen: de freesmachine kan aan het werk. En ja: dat geeft een hoop kabaal!

Het eindresultaat

De freesmachine is hier wel een poosje zoet mee maar zodra hij klaar is, is het wel heeeeel tof altijd! Weer een nieuw item van ontwerp naar realiteit. Ik hou ervan!

Roodharige vrouw houdt bloemenklok vast tegen de muur

In iedere gewenste kleur

Als interieurstylist vind ik het belangrijk om balans te creëren in woningen. Teveel verschillende kleuren kan zorgen voor een onrustig geheel. Daarom zorg ik ervoor dat de woonaccessoires die ik ontwerp, in elke gewenste kleur te leveren zijn. Zodat het item gegarandeerd mooi staat in jouw woonkamer. Onlangs ontving ik een foto (met toestemming mag ik deze delen) van een klant die ervoor koos om de klok zwart te laten maken met gele wijzers:

Bloemenklok in het interieur, zwart met gele versie

Nu te koop, in elke gewenste kleur

We doen niet aan voorraad, wel aan maatwerk. Deze klok kun je zelf, in overleg met mij, samenstellen. Indien gewenst denk ik graag mee over een passende kleur. Voor 149 euro maken wij deze heerlijke klok voor jou!

  • Jij bepaalt de kleur(en);
  • Heerlijk groot: Ø60;
  • 9mm dikte;
  • Stil(!) slepend uurwerk;
  • Gegarandeerd een eyecatcher in jouw huis.

Heb je interesse of vragen? Neem contact op of mail naar: renske@janse.me.

Contact
Renske Janse - Interieurstylist in Haarlem