Eettafel decoratie met feestdagen? Gezellig!

Menig mens zal al druk bezig zijn met het optuigen van de kerstboom maar ook de eettafel kun je heel gezellig decoreren tijdens feestdagen. In deze blog lees je hoe je jouw eettafel in feeststemming brengt.  

Voordelig je eettafel stylen

Wie mij langer kent, weet dat ik van koopjes hou. Of ik maak het zelf, dat kan ook. In dit geval heb ik wat decoratie gekocht om ervoor te zorgen dat de eettafel een gezellige uitstraling krijgt. Ik deel een paar simpele (koop)tips zodat ook jij in een handomdraai een gezellige eettafel kan maken.

Eettafel decoratie aanschaffen

Koop een mooie tafelloper

Een tafelloper is een perfecte accessoire om je tafel in één klap in feeststemming te brengen. Vaak koop je zo'n loper voor minder dan 10 euro.

Waarom een tafelloper kopen?

Wat is er zo tof aan een tafelloper? Nou!: Je kan dat het middelpunt maken van alle decoratie. Maar bij het tafelen ook voor al het lekkers! Doe komkommertjes en tomaatjes 'on the side' in gezellige bakjes en plaats die op de loper. Of kies wat stokjes met aöli, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos!

Een loper op tafel is het middelpunt voor gezellige decoratie.

Shop leuke placemats

Nog een toppunt van aankleding: placemats! Placemats zijn te koop in allerlei vormen, maten en kleuren. Ze hoeven helemaal niet duur te zijn! Bij de Action zag ik leuke donkerblauwe, in de kleur van de andere muur. Ik kocht ze voor €1 per stuk.

Ga op zoek naar prachtige kandelaars

Kaarsjes aan met de donkere dagen, wie houdt daar nou niet van? Door kandelaars mooi te positioneren op de tafelloper, krijgt je eettafel meteen een feestelijke look.

🛍️
Koop prachtige kandelaars bij VT-wonen
Of koop ze bij FonQ
Kijk het mooie kandelaaraanbod bij Xenos
Check ook eens het aanbod bij WoonExpress

Koop een appel

Mooi van lelijkheid, mega kitch en ook mega goedkoop. Wederom een item van €1. Ook deze kocht ik bij Action. Ik viel voor de glans, dat doet het goed als je dat in beperkte mate toevoegt in het interieur. De lichtval doet iets met zo'n item. Natuurlijk hoeft dit niet perse een appel te zijn, als het maar een beetje glim heeft.

Eettafel met dienblad met decoratie erop

Positioneer decoratie op een dienblad

Voor met meerdere lagen te werken, geef jij je eettafel een luxe uitstraling. Allereerst heb je natuurlijk het tafelblad, daarbovenop de loper, zet hier een dienblad op en positioneer hierop mooie decoratie. Zorg ervoor dat de decoratie verschillende afmetingen heeft: 3x een item van 10 centimeter hoogte oogt niet zo stylisch.

Eettafel decoratie
🎄
Leestips:
➔ Nog meer inspiratie voor het stylen van de kersttafel vind je hier
Scandinavische Kerst: breng je huis in ‘hygge’ kerstsferen

Gezellig toch? Bekijk ook mijn blog voor goedkope paastafeldecoratie.

Inspiratie voor Pasen, ga voor goedkope paastafeldecoratie
Goedkope paastafeldecoratie, niks aanschaffen en toch een paassfeer creeëren? Het kan! Dankzij gebruik van de juiste kleuren en middelen.

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.