Eettafel decoratie met feestdagen? Gezellig!

Menig mens zal al druk bezig zijn met het optuigen van de kerstboom maar ook de eettafel kun je heel gezellig decoreren tijdens feestdagen. En heel eerlijk? Ik heb daar niet zoveel mee, kerstbomen. Ik heb er wel eentje hoor, een echte neppe. Maar ik vind hem prima liggen, daar in die schuinte. Ik moet ook bekennen dat ik niet zo'n Kerst-vibe heb, er is zoveel onrust in de wereld. Als ik de kerstliedjes op de radio hoor dan voelt het ook als verbloemen van de bizarre situatie waarin we leven. En ja, misschien is dat ook wel juist een goede reden om wél die boom op te tuigen. Misschien bedenk ik me nog. Maar de eettafel sowieso gezellig maken, daar ben ik wel voor in.

Eettafel stylen voor €10

Wie mij langer kent, weet dat ik van koopjes hou. Of ik maak het zelf, dat kan ook. In dit geval heb ik een aantal kleine toevoegingen gekocht om ervoor te zorgen dat de eettafel een gezellige uitstraling krijgt. Ik deel een paar simpele (koop)tips zodat ook jij in een handomdraai een gezellige eettafel kan maken.

Eettafel decoratie aanschaffen

Ik kocht een roze loper voor op onze eettafel, in de kleur van de roze muur. Ik slaagde hiervoor bij Makro maar je kan ook eens kijken bij Intratuin, de Action of Ikea. Ik betaalde voor de mijne €3. En wat nou zo leuk is aan zo'n loper? Je kan dat het middelpunt maken van alle decoratie. Maar bij het tafelen ook voor al het lekkers! Doe komkommertjes en tomaatjes 'on the side' in gezellige bakjes en plaats die op de loper. Of kies wat stokjes met aöli, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos!

Een loper op tafel is het middelpunt voor gezellige decoratie.
Roze muur in de woonkamer
De kleur Mild Berry van Flexa geeft een heerlijke zachte sfeer in onze woonkamer, zonder dat het geheel te zoet wordt.

Zorg voor leuke placemats

Placemats zijn te koop in allerlei vormen, maten en kleuren. Ze hoeven helemaal niet duur te zijn! De placemats die wij hadden die waren al wat verouderd door het vele knutselen van onze kinderen. Het kon daarom zeker geen kwaad om eens te kijken naar nieuwe. Bij de Action zag ik leuke donkerblauwe, in de kleur van de andere muur. Ik kocht ze voor €1 per stuk.

Koop een appel

Mooi van lelijkheid, mega kitch en ook mega goedkoop. Wederom een item van €1. Ook deze kocht ik bij Action. Ik viel voor de glans, dat doet het goed als je dat in beperkte mate toevoegt in het interieur. De lichtval doet iets met zo'n item.

Eettafel met dienblad met decoratie erop

De overige items had ik al in huis, wat kandelaars, decoratie en natuurlijk gewoon het servies. Maar deze paar nieuwe items geven een absolute boost in ons interieur.

Eettafel decoratie

Met Pasen heb ik ook besloten om de eettafel te decoreren. Dit keer met een nog kleiner budget, namelijk €0.33:

Inspiratie voor Pasen, ga voor goedkope paastafeldecoratie
Goedkope paastafeldecoratie, niks aanschaffen en toch een paassfeer creeëren? Het kan! Dankzij gebruik van de juiste kleuren en middelen.