Wat is Pasen?

Ja hoor, ik schud deze vraag niet zomaar uit mijn mouw. Er wordt op google veel gezocht op "wat is Pasen?". Eerlijk? Ik weet dat we iets met paashazen en eieren doen maar ik zie daar totaal geen verband in want hazen leggen nou eenmaal geen eieren. Dus een rare vraag? Welnee! Of ik er verder een antwoord op heb? Eh, nee.

Paasdecoratie Action

Pasen staat alweer voor de deur en dat voelt helemaal niet raar met de geweldig zonnige dagen die we momenteel hebben. Dat ruikt naar voorjaar, dat ruikt naar Pasen! Om heel eerlijk te zijn: ik heb niks met Pasen.

Normaliter bedenk ik mij de dag van te voren dat het alweer Pasen is en zijn de paas-stollen alweer uitverkocht en moet ik mijn kroost teleurstellen. Ik ben daar gewoon niet zo goed in. Kerst kan ik net aan onthouden maar Pasen, nee, sorry. Maar toch, het voelt schandalig dat ik nog geen enkel blog aan Pasen heb gewijd. Daar moest toch echt verandering in komen. Over Kerst heb ik een soort van eerste blog geschreven, over het Kerstballendrama wat eindigde in een ziekenhuisbezoek:

Het Kerstballendrama
Hoe álle glazen kerstballen sneuvelde na een val van de trap. Twee jaar later is het tijd voor nieuwe kerstballen, van plastic.

Nu is het tijd voor een blog over Pasen! Dit keer minder bloederig en hopelijk inspirerend.

Paasdecoratie inspiratie zoeken

We weten nu dus dat Pasen iets is waarbij paashazen en eieren om de hoek komen kijken. De vervolgstap is om de Paassfeer in huis te brengen. Eigenlijk vond ik dat knap lastig als niet-paasliefhebber. Ik kan wel doen alsof ik het super tof vind om paasdingetjes te knutselen maar nee: ik vind knutselen verschrikkelijk. Geef mij maar echt gereedschap en laat mij maar meubels maken, klussen en verbouwen. Geen gefreubel voor mij.

💡
Ik gaf mezelf dus een missie: mijn huis in Paassfeer brengen zonder dat ik daarvoor allemaal spullen moet knutselen of aanschaffen. Want ik zal toch vast niet de enige zijn die niet warm loopt van knippen en plakken? Loop jij er wel warm voor? Kijk dan hier voor leuke en simpele paasknutsels of hier om te knutselen met kleuters en peuters.

Paasdecoratie zonder Paasdecoratie

En dat gaf mij inspiratie: Paasdecoratie zonder.... Paasdecoratie! Hoe simpel wil je het hebben? Geen poespas kopen, geen uren freubelen met een lange bakkes aan te eettafel. Nee, gewoon niet. Gewoon lekker helemaal niet. Ook niet doen alsof ik Pasen helemaal het einde vind waarbij je in elke hoek van de kamer een paasei kan vinden, nee. Ik doe hier gewoon niet aan mee. Maar! Om jullie te inspireren heb ik een Paastafel gedecoreerd zonder Paasdecoratie maar wél...: Paassfeer!

Paaskleuren in huis

Ha, en dat is de bingo. Ik heb hartstikke veel Paaskleuren in ons huis! Je zou bijna zeggen dat het hier elke dag Pasen is. Vooral geel en roze komt je aan alle kanten tegemoet. Als dat geen Paasgevoel geeft! Onze eettafel mocht er geheel aan geloven, uit alle hoeken en gaten heb ik roze en gele accessoires getrokken. Én speciaal voor jullie heb ik toch één paasdecoratie gekocht: een tafelloper voor nog geen 2 euro bij Action! Pasen mag wat kosten dit jaar. En bij nader inzien gaat deze toch retour want ik kwam op een alternatieve tafelloper.

Roodharige vrouw aan een gedekte paas eettafel

Goedkope tafelloper: gebruik inpakpapier

Terwijl ik decoratie zocht om de paastafel aan te kleden, kwam ik een aantal rollen inpakpapier tegen. Waaronder een roze. Gloedje nieuw en de afmeting pérfect voor de eettafel: 2 meter. De tafelloper van Action kon voor mij niet tippen aan dit nog voordeligere alternatief van €0.33. Om ervoor te zorgen dat het inpakpapier meteen strak zou komen te liggen, heb ik de tafel afgenomen met een vochtige - niet natte - doek. Doordat de tafel klam werd, bleef het inpakpapier meteen goed liggen.

Een supergoedkope tafelloper? Kies inpakpapier!
💡
Tip: breng je eettafel eenvoudig in Paassfeer met leuke Pasen placemats.

Paasdecoratie hoeft niet duur te zijn

Wijze les uit deze blog: Paasdecoratie hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk vooral wat je met bestaande spullen kan doen. Leg die lat niet te hoog en geniet lekker van elkaar.

Fijne pasen!
Paastafel decoratie
Eettafel met kaarsen en decoratie
Gedekte paastafel